Mus z pigwy do deserów

18
  • Mus z pigwy do deserów
  • Mus z pigwy do deserów

    Przepis na : deser

    Pigwa to owoc podobny do jabłek, chociaż dużo kwaśniejszy i twardszy, więc nie nadaje się do jedzenia na surowo, musi być przetworzony.  Z tego owocu robi się nalewki, soki, dodatki do herbaty, mięsa czy deserów. U mnie dzisiaj pigwa na słodko w postaci musu. Taki mus można dodawać do deserów, ciast, naleśników lub serów. Można też jeść bez dodatków, jest bardzo smaczny. MUS z PIGWY Składniki: 3 szt pigwa 1 cukier waniliowy 1-2 łyżki cukru osk z 1/2 cytryny Przygotowanie: Pigwę umyć, obrać i pokroić w k... Czytaj dalej na blogu Bon appetit mon amie


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Bon appetit mon amie

    Dodaj komentarz