Nasi goreng

Nasi goreng

Nasi goreng

Tym razem zaproponujemy coś dla zwolenników smażonego ryżu, czy też ryżu w ogóle. Nasi goreng to potrawa kojarzona głównie z kuchnią indonezyjską. Jej podstawowym składnikiem jest smażony ryż, ale trochę inny niż jesteśmy przyzwyczajeni. Oryginalnie chodziło bowiem o wcześniej ugotowany ryż, który pozostał niezjedzony z posiłków z bieżącego czy poprzedniego dnia i który chciano w ten sposób wykorzystać. W naszych współczesnych realiach oznacza to zwykle, że użyjemy ryżu celowo ugotowanego kilka godzin lub dzie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarna PokusaKulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, krewetki, kurczak, sosy, omlet, owoce morza, naleśniki, mielone, mięso, pasta, pasty, filet z kurczaka, wołowina, naleśnik, kurczak z ryżem, szybki obiad, obiad na szybko, obiad, ryż z warzywami, kurczak z warzywami, omlet na słodko, warzywa na patelnie, naleśniki z warzywami, pasta jajeczna z kurczakiem, mięso mielone

Inne przepisy z Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.