końca listopada, jestem w ustawicznym amoku prażenia jabłek ! Papierówki, Antonówki, Malinówki, Renety i wiele, wiele innych - wszystkie je zamykam w niezliczone słoiczki, które potem wykorzystuję zimą do szarlotki, naleśników, placuszków itp. Tym razem jednak zamarzyło mi się aromatyczne smarowidło do kanapek . Porcja takiej jabłuszkowej dobroci na bułce posmarowanej masłem to idealne, energetyzujące śniadanie . Zwłaszcza gdy za oknem ciemno
Grunt to przepis!przykre, biorąc pod uwagę, że owoce to tak naprawdę produkt idealny – można je zjeść jakoś samodzielny posiłek, zrobić z nich ciasto, ciasteczka, desery, sałatki, dodać do pierogów, naleśników, ugotować kompot, przygotować koktajl, smoothie, lody i wielu innych potraw. Wydawać by się mogło, że to produkt, który nie ma prawa się marnować. Jednak ląduje w koszu. Wynika to pewnie
365 dni dookoła kuchniodciskamy ponownie. 3. Do misy miksera wbijamy jajko, dodajemy odrobinkę wody i miksujemy, dodajemy mleko i mąkę, sól, pieprz oraz ewentualnie kmninek. Ma powstać ciasto takie jak na naleśniki tylko troszkę gęstsze. Więc jeśli będzie za rzadkie, możemy dodać jeszcze troszkę mąki. 4. Do ciasta wrzucamy kapustę i mieszamy łyżką. 5. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło, łyżką nabieramy
kruche babeczkiPomysł na ten krem znalazłam u Diany na blogu Di bloguje . Oczywiście nie jest to odzwierciedlenie jej przepisu, zrobiłam po swojemu :) Krem jest pyszny. Świetnie pasuje do naleśników, gofrów, kanapek, lub do samodzielnego zajadania łyżeczką. Jest to świetny sposób na wykorzystanie dojrzałych bananów. Myślę, że spokojnie możecie podać go dzieciom jako zamiennik nutelli. Na pewno będzie zdrowiej. Mojemu
Agusiowe smakołykizeszklona dodać pokrojone nerki i podsmażać je przez kilka minut. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Cynaderki (nerki) wieprzowe z cebulą pasują do keto kopytek , makaronu zrobionego z naleśników lub gotowego makaronu konjac bez węgli bądź też tak jak tutaj podałam do surowych lub gotowanych warzyw czy kiszonek. — BTW całości: 650 g, 994 kcal
Ola la LCHFFilety rybne myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki i przyprawiamy z dwóch stron *** *** Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy, dodajemy tyle mąki aby masa była gęściejsza niż na naleśniki *** *** Filety rybne moczymy w cieście i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, z dwóch stron na złoty kolor *** *** Cebulę i paprykę kroimy w paseczki i podsmażamy przez chwilę na patelni *** *** Na patelnie
Blog z Apetytemdzielimy na ok. 10 równych części. Formujemy z nich kuleczki. Każdą kuleczkę, rozwałkowujemy rozsmarowujemy po ok. 1-2 łyżeczce masy makowe. Każdą z osobna zwijamy w rulon (tak jak naleśniki). Składamy na pół i nacinamy w połowie. Wywijamy przecięte boki tak aby powstał kształt serca. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawiamy na ok 20 min. do podrośnięcia
Domowy Smak Jedzeniaprzygotowaniu. Koniecznie musicie wypróbować wszystkich moich 4 przepisów dla Was! Miłego gotowania i pochwalcie się efektami Waszej pracy na fanpagu Mojej smacznej kuchni Pieczone ziemniaki z wędzoną papryką Naleśniki kukurydziane z rukolą, serem i oliwkami Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami
Moja smaczna kuchniaLenistwo czasami wdaje się we znaki, a jeść coś tak pysznego jak krokiety, chce się. No to pogłówkowaliśmy i oto są. Krokiety bez naleśników. Oczywiście z obiadu sprzed dnia. Składniki 500 g ugotowanych żołądków drobiowych 150 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki oleju rzepakowego 300 g kapusty kiszonej 2 liście laurowe 200 ml rosołu drobiowego 4 jajka 1 szklanka
R'n'G Kitchengofrów nie trzeba nas namawiać, lubimy wszystkie rodzaje. Oczywiście gofry z dodatkami smakują nam najbardziej. Proponuję karmelizowane jabłka z cynamonem. Jest to klasyczne nadzienie, które można również wykorzystać do naleśników i deserów. Lubicie gofry? Oczywiście do przyrządzenia gofrów są nie tylko potrzebne dobre chęci ale również gofrownica. Ja mam dwie, jedną w kształcie serc i tradycyjną kwadratową, w której
codojedzeniaktórym napisze trochę niżej. Następnie mamy plackowate i naleśnikowate oraz dwie zupy dla kontrastu. Jak sam nazwa wskazuje przewagę mają placki, racuchy, bliny, zapiekanki aż w końcu naleśniki. Na słodko a także na wytrawnie. Ostatni dział to słodkości i słabości czyli moje ulubione desery. Znajdziemy tam m.in. chlebek bananowy, sosy na słodko, leniwe z cukrem
Radość kipiąca uśmiechem.dodaję 3 łyżki cukru i podaję je bez dodatków. Są pyszne w obu wariantach. Doskonale też się przechowują w lodówce do dnia następnego. Placuszki zazwyczaj smażę na patelni do naleśników, beztłuszczowo. Moim zdaniem placuszki wychodzą najsmaczniejsze smażone na minimalnej mocy palnika (u mnie na 1,5 przy 5 stopniowej mocy palnika). Ciasta na placuszki nie powinno mieszać się zbyt
Smaki Na Talerzuorkiszu są więc odpowiednie dla osób borykających się z cukrzycą, zespołem metabolicznym, insulinoopornością czy po prostu odchudzających się i dbających o linię. Mąka orkiszowa nadaje się do pierogów, makaronów, naleśników itp. Dzisiaj proponuję Wam pyszny przepis na gofry z mąki orkiszowej. Szykujcie ulubione dodatki i pieczemy :) SKŁADNIKI (na 6 kwadratowych sztuk) 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 szklanka
Moje Kuchenne Rewelacjekalorii) pomaga w odchudzaniu. Do czego można użyć dyni? Miąższ dyni może stanowić pyszny składnik zupy krem z dyni , dodatek do ciast, placuszków, kotletów, deserów, sosów, farszy do naleśników, klusek, past do chleba lub kremów do ciast. Dynia jest świetnym materiałem do robienia lampionów i innych ozdób, które są popularne o tej porze roku zwłaszcza w USA. Dynia
Kuchcik gotujeminut w temp. 230 C 3. Jeśli nie mamy pora do sałatki – nic nie szkodzi! Dajmy troszkę więcej cebulki! 4. Tortille śmiało możemy zamienić na klasyczne naleśniki – „burrito” będzie bardziej miękkie i raczej do jedzenia sztućcami, niż do ręki. 5. Pamiętajcie, że na oliwie można smażyć, na oleju tłoczonym na zimno absolutnie nie – jest
Ostra na Słodko