naleśniki - 13886 przepisów (strona:450/926)

Gruszki w winie 90

Owoce sprawdzają się świetnie w ciastach, sałatkach, sokach, gotowane, smażone oraz pieczone. Często są bazą sosów do mięs, nadzień do naleśników czy pierogów . Gruszki w winie Mam całą gamę moich ulubionych owoców. W zależności od sezonu i od tego na co w danym momencie mam smak, różne owoce różnie wykorzystuję. Borówkami , malinami i truskawkami mogę się objadać do oporu

mecooks
RAZOWY CHLEB BEZ PIECZENIA (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 199

glutenu sól himalajska lub kłodawska do smaku 1,5 łyżeczki ziół prowansalskich , oregano , bazylii opcjonalnie czosnek Rozgrzać dobrą patelnię, na której można smażyć bez tłuszczu. U mnie patelnia do naleśników. W tym czasie wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Konsystencja powinna być plastyczna,niezbyt gęsta ale i nie lejąca. Trzeba kombinować z ilością mąki bo różne mąki mają inne makro

Ola la LCHF
Pancakes 125

mgnieniu, chyba że mam skrzaty podjadki pod dachem, o których nic nie wiem :) Postanowiłam więc napisać o tych placuszkach, polecić. Są pyszne i podobne w wykonaniu do naszych naleśników.  Moje pancakes robiłam bez foremki, zwyczajnie jeszcze jej  nie kupiłam. S kładniki: * 1,5 szklanki mąki * 3 łyżeczki proszku do pieczenia * 1 łyżeczka soli * 2 łyżki cukru

Pieprzyć z Fantazją
Orkiszowe gofry z warzywami, mango, serem żółtym i sosem jogurtowym 85

obietnica smacznego śniadania. I jak zapewne większość dzieci, moja córka woli te na słodko. Tym bardziej że często je przyrządzamy, więc na wspomnienie o owsiance z owocami lub naleśnikach z dżemem buzia sama się jej uśmiecha. Jednak doskonale wiem, w jaki sposób podać warzywne śniadanie, aby zostało zjedzone z takim samym entuzjazmem. Przede wszystkim angażuję malucha do pomocy

Mienta blog
Złociste placki ziemniaczane 216

Złociste placki ziemniaczane możemy podać w wersji „na słodko” ale również bardziej klasycznej, chociażby z gulaszem. Danie przygotujemy bardzo szybko i dodatkowo będzie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowe praliny z prażonego słonecznika, daktyli i mąki kokosowej - co wiesz o mące kokosowej? 90

gotować, piec czy smażyć. Trzeba ją jednak wyczuć, gdyż - jak wspomniałam - nie zawiera ona glutenu. Przy panierkach, omletach nie ma to znaczenia, ale już przy ciastach, pieczywie czy naleśnikach, należy wymieszać ją z inną mąką, glutenową. Ja mąkę kokosową odkryłam całkiem niedawno, ale jestem nią zachwycona. Ma delikatnie kokosowy smak i zapach, świetnie sprawdza się w kuchni nie tylko

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jak rzuciliśmy wszystko i pojechaliśmy na narty 111

najlepszych lokalnych składników. Jednak jak sama nazwa wskazuje, wzbogacona o amerykańską lub argentyńską wołowinę. Wieczorna kolacja była naprawdę udana.   Na deser miejsca zabrakło   Zosia zjadła naleśniki z czekoladową śliwką i pognała z dzieciakami bawić się w sali zabaw. My natomiast na przystawkę wybraliśmy klasyki tatara wołowego z anchois

kuron.com.pl
Ciasto „Danio” 1691

Dziś wiem to już na pewno – o ile naleśniki budyniowe ( przepis TUTAJ – klik ) zachwyciły mnie od razu, o tyle biszkopt budyniowy już niekoniecznie. Choć pięknie się upiekł i równo się kroił, nie wyszedł tak wilgotny jak lubię. Być może pomogłoby tutaj nasączenie, o którym w trakcie przygotowań nie pomyślałam. Biszkopt budyniowy to moje drugie podejście do biszkoptu

Smaki Na Talerzu
Bezglutenowe placuszki owsiane z kokosem i żurawiną. 106

poziomu i odstawić na 5 minut. Następnie zmiksować je z mąką, mleczkiem kokosowym, solą, jajkiem, miodem i sodą na gładką masę (która powinna być gęstsza niż na naleśniki). Następnie dodać drobno pokruszone plastry kokosa i suszoną żurawinę. Odstawić na 5 minut, aby żurawina wchłonęła nadmiar wilgoci z ciasta. Na patelni roztopić masło i rozprowadzić po całej jej powierzchni. Smażyć

Poranek na słodko
Babeczki szpinakowe z białą czekoladą i kremem cytrynowym 134

naszego portfela niż te świeże na półkach. W zimie (choć w sumie nawet przez większość roku), najczęściej zdarza mi się korzystać z mrożonego szpinaku. Wykorzystuję go zazwyczaj do naleśników czy zapiekanek. A co byście powiedzieli, na szpinak w wersji deserowej? Dzisiejszy przepis jest dla tych niedowiarków co to myślą, że szpinak można zjeść tylko na obiad lub wypić

My simple kitchen
Włoska kuchnia – dlaczego tak ją kochamy 140

może nas zainteresować. W kuchni włoskiej występują też desery, wyborne i pobudzające wyobraźnię, wśród wielu należy nie zapomnieć o takich jak raviolo con uovo, pączki włoskie,sernik zabajone czy naleśniki na słodko. Smakują one nieziemsko szczególnie wtedy, gdy kosztujemy je w bajecznym otoczeniu, z przyjaciółmi lub rodziną, na tarasie opromienionym słońcem i muskanym wiatrem. Obywatele pięknej Italii słynącej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z pora i jabłka 283

jajek , która często pojawia się na naszym stole na Wielkanoc. Jest również surówka z białej kapusty i pora . Zaś z dań obiadowych szczególnie polecamy: Kurczaka w sosie porowym , Naleśniki z porem , Łososia zapiekanego z porem , Zupę porową z pulpecikami oraz Klopsiki z makronem w sosie pieczarkowo-porowym . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z pora i jabłka – Składniki: 1 duży

Kulinarne Przeboje
Chilli z mięsem mielonym i cukinią 126

Chilli z mięsem mielonym i cukinią Pikantny i aromatyczny sos chilli z mięsem mielonym i warzywami. Świetnie sprawdzi się na przykład jako nadzienie do tortilli albo naleśników. Sos możemy także podać z ryżem lub makaronem jako danie obiadowe.     Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego lub wołowego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 papryka (użyłam pół żółtej

Blog z Apetytem
Pasta jajeczna z koperkiem 88

jednocześnie pięknie żółciutkie – zbyt długie gotowanie jaj sprawia, że żółtka tracą kolor a nawet brzydko ciemnieją. Pasta jajeczna z koperkiem jest super do kanapek, ale również do wrapów, naleśników czy jako dip do warzyw czy chrupek. PRZEPIS NA PASTĘ JAJECZNĄ Z KOPERKIEM Składniki na pastę jajeczną z koperkiem: 5 jaj – zobacz jak sprawdzić czy jajko jest świeże majonez sól

Dorota Smakuje
PIERNIKOWE POWIDŁA ŚLIWKOWE 117

dzięki połączeniu słodkiej czekolady z kwaśnymi śliwkami oraz przyprawy do piernika. Idealnie sprawdzą się podczas świątecznych wypieków i nie tylko... świetne są również jako smarowidło do naleśników, gofrów, grzanek czy też dodatek do sosów. Smakują rewelacyjnie! Nawet same, prosto ze słoiczka 😉 Składniki: 1,5 kg śliwek 100 g czekolady gorzkiej min. 70% 100 g mlecznej czekolady (dobrej jakości

Kuchnia MagdaLeny