naleśniki - 13886 przepisów (strona:443/926)

Gofry budyniowe 64

Gofry budyniowe to zachcianka mojego Męża, który od czasu powstania naleśników budyniowych (zobacz przepis), najchętniej dodawałby budyń do wszystkiego ;) Czekoladowe gofry budyniowe idealnie smakują z bitą śmietaną i bananami :) Może wypróbujecie je The post Gofry budyniowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Dżem z cukinii. Dżem z kabaczka. 71

dżem z kabaczka – brzmi dziwnie? Jak to dżem z warzywa? A no tak! A jaki pyszny! :) Jeśli jeszcze nie próbowaliście, to zróbcie go koniecznie! :) Idealnie nadaje się do naleśników, kanapek, ciast, deserów i placuszkó The post Dżem z cukinii. Dżem z kabaczka. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Powidła śliwkowe 117

Tradycyjne powidła śliwkowe to obowiązkowa pozycja w mojej kuchni. Świetnie sprawdzą się do posmarowania chrupiących, śniadaniowych bułeczek i rogalików, wypełnią naleśniki oraz przełamią słodki smak naszego domowego ciasta. Składniki: 5kg śliwek węgierek (najlepiej mocno dojrzałych) 800g cukru 3 łyżeczki cynamonu Wykonanie: 1. Śliwki umyć, osuszyć, pozbawić pestek i pokroić na połówki. Następnie przełożyć do garnka o grubym dnie, dodać

Szalona Kuchnia Eweliny
Po prostu pycha-słodkie i słone przepisy Joanny Małagowskiej 85

prostu pycha. Odkąd sięga pamięcią, spędzała czas  kuchni na pichceniu czegoś smacznego pod czujnym okiem swojej mamy. Książka podzielona jest na 8 rozdziałów: *Śniadania *Zupy *Dania główne *Naleśniki *Sałatki *Słodkości tradycyjne *Słodkości w wersji fit *Przekąski  Tytuł: Po prostu pycha Autor: Joanna Małagowska Wydawnictwo:Flow books Rok wydania : 2019 Ilość stron:272 cena :34,15 zł Zapraszam

Sama słodycz i szczypta chili
Mus jabłkowy 152

Dostałam trochę jabłek i zrobiłam z nich trochę musu jabłkowego, smaczny do zjedzenia od razu lub można zamknąć taki mus w słoiczkach i potem wykorzystać do ciast, naleśników itd. 1000 g jabłek 50 g cukru Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne.Jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach lub pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, gotować mieszając co jakiś

Moje domowe kucharzenie
Pierogi z mięsem 137

Pierogi, super smaczna potrawa, która znika szybciej niż naleśniki.  Ciasto robimy z 500 g mąki, 1 łyżki soli, 1 jajka i szklanki wody.Mięso 500 g zmielone  z indyka doprawiamy solą, pieprzem, wbijamy jajko i dodajemy trochę bułki tartej. Ciasto po wyrobieniu odstawiamy przykryte na 30 min.,  potem dzielimy je na 4 części... wałkujemy, wycinamy krążki

chleba naszego
Powidła śliwkowe. 96

Klasyczne powidła śliwkowe. Zawsze, muszę je mieć, w swoich domowych zapasach. Świetne do nadziewania pączków, do przełożenia piernika, a także do naleśników, gofrów i pieczywa. Dużo bym musiała wymieniać :) W każdym bądź razie, warto poświęcić trochę czasu i mieć je w swojej spiżarni. Składniki: 3 kg śliwek 3,5 szklanki cukru Wykonanie: Śliwki umyć i wypestkować. Przełożyć do garnka

Agusiowe smakołyki
JAGODZIANKI Z KRUSZONKĄ – najlepsze! 104

wiem jak Wy, ale ja co roku nie mogę doczekać się sezonu borówkowego. Pyszne ciasta drożdżowe z borówkami, ciasta ucierane, serniki, tarty, zapiekane omlety, naleśniki, no i drożdżówki!   Dziś właśnie na jagodzianki mam dla Was idealny przepis! Puszyste ciasto drożdżowe wypełnione obficie owocami i posypane chrupiącą kruszonką jest czymś, co skusi każdego! To najlepszy przepis na jagodzianki ! Koniecznie

Ostra na Słodko
Moje kolejne zakupy w sklepie internetowym bee.pl 109

orzechów a hummus w słoiczku został przygotowany tak jak zrobiłabym to w domu. Miód z naturalną wanilią zachwycił mnie smakiem a bez orzechowego kremu ciasteczkowego nie wyobrażam sobie już naleśników:). Skusiły mnie również naturalne kosmetyki, których wybór jest taki, że trudno się zdecydować:).  Paczka dotarła kolejnego dnia po złożeniu zamówienia, porządnie zapakowana.  Jak złożyć zamówienie? To bardzo

Szefowa kuchni
KUCHENNA APTEKA #40 - JAGODY 122

lecznicze jagód. Niezastąpione są również w kuchni podczas przygotowywania jagodzianek czy pierogów. Wykorzystywane są również przy produkcji konfitur, dżemów, nalewek oraz jako dodatek do deserów, ciast, owsianek, gofrów, czy naleśników. Można je również zamrozić i cieszyć się ich smakiem przez całą zimę.  Jagody to źródło: przeciwutleniaczy: antocyjany, flawonoidy (polifenole), karotenoidy (luteina, zeaksantyna) witaminy C witamin z grupy

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #40 - JAGODY 122

lecznicze jagód. Niezastąpione są również w kuchni podczas przygotowywania jagodzianek czy pierogów. Wykorzystywane są również przy produkcji konfitur, dżemów, nalewek oraz jako dodatek do deserów, ciast, owsianek, gofrów, czy naleśników. Można je również zamrozić i cieszyć się ich smakiem przez całą zimę.  Jagody to źródło: przeciwutleniaczy: antocyjany, flawonoidy (polifenole), karotenoidy (luteina, zeaksantyna) witaminy C witamin z grupy

Kuchnia MagdaLeny
Labneh 250

gdzie obficie polewa się go oliwą z oliwek i posypuje za'atarem. Można też go serwować w wersji na słodko, z miodem, orzechami, owocami. Doskonały jako farsz do słodkich naleśników. Można przygotować go w wersji neutralnej w smaku (bez dodatków) lub dodać do jogurtu sól, czosnek, zioła, chrzan i przygotować wersje smakowe. Już po 24 godzinach otrzymacie kremowy serek

Smakowity Blog Kulinarny
CHLEB RAZOWY Z PŁASKURKI, SAMOPSZY I ORKISZU Z ZIARNAMI 130

obniżyć poziom cholesterolu, uregulować poziom glukozy, przeciwdziałają nowotworom układu pokarmowego.  Z mąki z płaskurki można przygotowywać wszystko to, co przygotowuje się ze zwykłej pszenicy: chleby, bułki, ciasta, ciasteczka, naleśniki, itp. Ciasta przygotowane na jej bazie są delikatne, słodkawe, o orzechowym posmaku.  Źródła:  Stressfree ,  superpokarmy "Pszenica samopsza  to jedno z najstarszych udomowionych gatunków zbóż

Smaczne Zdrowe
Sernik rabarbarowy z nutą czarnej porzeczki 99

wykorzystałam twaróg sernikowy firmy President, który jest idealny do serników zarówno pieczonych jak i na zimno. Jest lekki, aksamitny możemy go więc wykorzystać także do innych deserów czy np. naleśników. Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président to unikalny na rynku produkt, który łączy najlepszej jakości twaróg wraz z włoskim serkiem mascarpone, dzięki czemu jest wyjątkowo kremowy.  SERNIK RABABRABOWY

Bon appetit mon amie
Chleb pszenny na nocnym zaczynie i moje lato 99

oprzemy się pokusie spróbowania. Chleb najlepiej smakuje jeszcze ciepły posmarowany dobrym masłem! Przystanek za Krakowem w drodze do Warszawy. Karczma nazywa się „Siedlisko”. Podają w niej świetne naleśniki, ale tym razem akurat zatrzymaliśmy się na przystawkę i zupę. Mało nas w domu. Słoneczne i ciepłe dnie staramy się spędzać na powietrzu, w pobliżu wody. Lody z herbatą

Raj dla Podniebienia