kostkę o bokach około 3-4 cm. Płatki kukurydziane pokruszyć (ja wkładam do torebki strunowej i rozgniatam ręką bądź wałkiem). Z mąki, mleka i jajka przygotować ciasto jak na naleśniki, tylko gęściejsze, żeby nie spływało z mięsa. Do ciasta dodać przyprawy – sól, pieprz oraz paprykę słodką i ostrą i wymieszać. Kawałki kurczaka moczyć w cieście, następnie obtoczyć
Moja kraina smakówkostkę o bokach około 3 cm. Płatki kukurydziane pokruszyć (ja wkładam do torebki strunowej i rozgniatam ręką bądź wałkiem). Z mąki, mleka i jajka przygotować ciasto jak na naleśniki, tylko gęściejsze, żeby nie spływało z mięsa. Do ciasta dodać przyprawy – sól, pieprz oraz paprykę słodką i ostrą. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kawałki kurczaka
Moja kraina smakówwykorzystałam twaróg sernikowy firmy President, który jest idealny do serników zarówno pieczonych jak i na zimno. Jest lekki, aksamitny możemy go więc wykorzystać także do innych deserów czy np. naleśników. Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président to unikalny na rynku produkt, który łączy najlepszej jakości twaróg wraz z włoskim serkiem mascarpone. SERNIK WIŚNIOWY NA ZIMNO Składniki: spód: 200 g herbatników
Bon appetit mon amiepotrawy: młodą kapustę na gęsto z pieczarkami i gołąbki. Jak mówi mój mąż, moja żona gotuje po niemiecku, czyli oszczędnie, np. robię 2 kotlety, 2 talerze zupy, smażę 4 naleśniki itp. Nie lubię jeść 2 razy z rzędu tego samego. Dziś miałam w planie robienie gołąbków pokusiło mnie by dodać do masy mięsnej pokrojone kolorowe papryki. Wiedziałam, że taki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięFrużelina truskawkowa to nic innego jak owoce w żelu. S prawdzą się idealnie jako dodatek do naleśników, placuszków czy gofrów. Masa z wyglądu przypomina kisiel, ponieważ frużelina jest rzadka i po pasteryzacji nadal zachowuje swoją płynną konsystencję. Zachęcam do przygotowania. Składniki na 6 słoików po 250 ml: 1 kg obranych truskawek 2 szklanki zwykłego cukru
UgotowaćTaki krem kokosowy można wykorzystać do deserów, lodów, naleśników, do przełożenia ciasteczek itp.a także można po prostu jeść bez żadnych dodatków.Ja uwielbiam kokos i łasuch ze mnie i co jakiś czas śmigam do lodówki ,aby zjeść łyżeczkę tego pysznego kremu. 200 g cukru [można dać ciut mniej] 200 g wiórków kokosowych 150 g wody przegotowanej schłodzonej Do naczynia
Moje domowe kucharzeniedrobnych pesteczek. Powstały sok z gęstym musem zagotowałam z cukrem oraz Konfitur-fixem , powstała bardzo smaczna galaretka. Rodzina bardzo zadowolona z dżemów/galaretki. Idealna na kanapki, gofry czy do naleśników. Dżem truskawkowy Galaretka z czerwonej porzeczki
W garach u Gositruskawek to idealne danie na poranny posiłek. Możemy dodać do tego również muesli i nasz posiłek staje się jeszcze bardziej pełnowartościowy. Domowy jogurt to również świetny dodatek do domowych naleśników czy placków. Jeżeli przygotujemy go sobie sami w domu, będziemy pewni wszystkich składników jakie są użyte do naszego jogurtu. Taki jogurt będzie zdrowszy i lepszy dla naszych organizmów. Przygotowując
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneCzęsto robimy je na oko i raz wyjdą idealne a raz trochę suche ,mam tutaj dla was idealne proporcje z których naleśniki zawsze wyjdą tak samo pyszne-polecam
Swojskie jedzonkoSkładniki : - 100g mąki z amarantusa - 180 ml wody - 1/2 łyżeczki soli kłodawskiej - 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego Przygotowanie : Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Nakładamy na patelnię z powłoką nieprzywierajacą. Naleśnik ma mieć około 3mm grubości Pieczemy do zarumienienia z obydwu stron. Przewracamy dopiero wtedy gdy naleśnik będzie dobrze wypieczony. Wyśmienicie smakują z guacamole i ogórkiem kiszonym z dodatkiem surówki
Szkrab Je Samokazują się być jednak mało słodkie, to można dorzucić nieco ksylitolu, czy też innego słodzidła. Dżem ten jest bogaty w kwasy omega-3 i pełen błonnika. Idealny do kanapek, naleśników, owsianki, czy też jako dodatek do deserów. Przepis jest banalnie prosty, więc jego wykonanie nie powinno sprawić trudności nikomu. Skierowany jest głównie do osób, które lubią wprowadzać nowości
Kulinarne Przebojebawełnianą ściereczkę a następnie słoiki. Zalewam wody do 3/wysokości słoików. Gotuję ok 15 min . ;) Odstawiam słoiki do góry dnem do ostygnięcia. Taka konfitura idealnie smakuje np na naleśnikach czy gortach . Smacznego
Gotowanie Patkisłoiczków, przykrywamy folią spożywczą i studzimy. Słoiczki z wystudzonym kremem zakręcamy i wstawiamy do lodówki. Wykorzystujemy do przygotowania deserów, ciast i tortów, a także jako dodatek do gofrów, naleśników, czy tak jak teraz- do deserów lodowych. Zużywamy do 2 tygodni
Kuchnia w czekoladziepremiera książki kucharskiej "Po prostu pycha" autorstwa Joanny Małagowskiej, prowadzącej bloga poprostupycha.pl. W książce Pani Joanny znajdziemy zbiór kilkudziesięciu wspaniałych przepisów podzielonych na osiem działów: - Śniadania, - Zupy, - Dania Główne, - Naleśniki, - Sałatki, - Słodkości tradycyjne, - Słodkości w wersji FIT, - Przekąski. Dzięki różnorodności przepisów w książce "Po prostu pycha" każdy znajdzie coś dla siebie. Znajdziemy tam przepisy zarówno dla małych
Tradycyjna kuchnia Kasi