naleśniki - 14154 przepisów (strona:447/944)

Karmelizowane truskawki z whisky 161

przygotowała Agnieszka Szyszkowska podczas naszych kolejnych kulinarno-fotograficznych szaleństw. To wyjątkowo prosty do przygotowania dodatek, który świetnie komponuje się z takim smakołykami jak mus lub krem czekoladowy, racuchy czy naleśniki. Truskawki na ciepło super smakują także z lodami. Karmelizowane truskawki z whisky można przygotować dosłownie w 10 minut. Są przepyszne i żałuję, że nie znałam tego przepisu wcześniej. Truskawki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
ŚNIADANIOWY PLACEK OWSIANY 185

Placek smażymy na średnim ogniu kilka minut a gdy jego wierzch będzie ścięty przekładamy go łopatką na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilkę. Ja użyłam do smażenia patelni do naleśników takiej niskiej i placek idealnie się udał ;). Gotowy placek polewamy jogurtem i dekorujemy owocami u mnie były to jabłka i kiwi. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Frużelina - owoce w żelu 199

family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Frużelina - owoce w żelu To pyszny dodatek do deserów z bitą śmietaną, do gofrów, naleśników lub kruchych babeczek Składniki: 5 gruszek niestety nie znam ich gatunku ale te, których użyłam były bardzo aromatyczne i słodkie 4 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny

W garach u Gosi
Marmolada z rabarbaru 158

jest marmolada zrobiona tylko i wyłącznie z niego. Nie wymaga dużo czasu, ponieważ podczas gotowania, rabarbar szybko się rozpada na gęstą papkę. Taka konfitura świetnie smakuje z drożdżową chałką, naleśnikami, jako dodatek do granoli i jogurtu, a także na kromce żytniego chleba z twarożkiem. Jest lekko kwaskowa, przez co bardzo orzeźwiająca. Podczas przygotowywania tej marmolady, nie używam żadnych cukrów

Analiza Smaku
CZEKOŚLIWKA DO SŁOIKÓW 133

Alternatywa dla klasycznych powideł czyli CZEKOŚLIWKA świetny dodatek do naleśników, placuszków,deserów czy ciast. 2 kg śliwek 1 szklanka cukru 5 łyżek kakao (Tak pół szklanki) 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżka olejku waniliowego  Śliwki myjemy ,kroimy na połowę,usuwamy pestki. Do dużego garnka wlewamy pół szklanki wody dodajemy przygotowane śliwki i cukier dusimy na wolnym ogniu

Andzia Pichci
Dżem z dyni i pomarańczy 142

Smaczny niesamowicie aromatyczny dżem świetny sposób na dynię .Idalny do naleśników deserów i ciast. 1 i pół kilograma miąższu z dyni moja była bardzo twarda i krucha pół szklanki cukru 1 szklanka soku wyciśniętego z pomarańczy 1 galaretka o smaku pomarańczowym 5 łyżek soku z cytryny 2 solidne łyżki octu 8 goździków 2 łyżeczki otartej skórki pomrańczy pół szklanki

Andzia Pichci
ZUPA GRZYBOWA 177

zmielonych orzechów włoskich pół łyżeczki tymianku suszonego trochę soli  3 łyżki oleju Wszystkie składniki ze sobą zmiksować,odstawić na 15 minut. Po tym czasie usmażyć na średnim ogniu naleśnik. Naleśnika zwijamy w rulon i kroimy paseczki

Andzia Pichci
Zapiekane nachos z żółtym serem 170

Zapiekane nachos z żółtym serem to sycąca przekąska, która idealne sprawdzi się na każdym przyjęciu. Nachosy będą podane z mięsem mielonym i żółtym serem :) Pyszne…

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placuszki z ricottą i truskawkami 209

Placuszki z ricottą i truskawkami to moje popisowe danie na szybkie i smaczne śniadanie. Placuszki są puszyste i delikatne w smaku. Sprawdźcie przepis, zaskoczcie swoją drugą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kompot z rabarbaru truskawek i malin 346

koniec kompot można lekko dosłodzić (ja dodaję 3 łyżki syropu z agawy). Kompot studzimy w garnku i przecedzamy. Gotowe! Ugotowane w kompocie owoce można na przykład dodać do nadzienia naleśników

Dieta bez mleka
Placuszki śniadaniowe bananowe 210

Placuszki śniadaniowe kocham od dzieciństwa aż do dziś. Pamiętam, jak często prosiłam o takie (lub w formie naleśników) i za każdym razem smakowały tak samo! Mama robi najlepsze 😉 Dziś sama eksperymentuję w kuchni z moimi dziećmi i prawie zawsze… Artykuł Placuszki śniadaniowe bananowe pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Pierogi z mięsem z rosołu 145

danie w duchu Zero Waste, by przetworzyć, zrobić kolejne, smaczne danie z jedzenia, które nam zostanie. Mięso po gotowaniu rosołu często wykorzystuję do zrobienia farszu do pierogów, pyzów czy naleśników, ale znakomicie sprawdza się również do sałatek czy do dań makaronowych – koniecznie spróbujcie! PRZEPIS NA PIEROGI Z MIĘSEM Składniki na pierogi z mięsem: ciasto: 2 szkl mąki łyżka masła

Dorota Smakuje
Krem czekoladowy z awokado 129

awokado - 1 banan - 3 płaskie łyżeczki kakao - 2 łyżeczki miodu Przygotowanie: Awokado i banana obieramy ze skórki. Dodajemy kakao i miód, wszystko blendujemy na jednolitą masę. Kremem smarujemy pieczywo, naleśniki lub po prostu wyjadamy łyżeczką ze słoiczka

Zainspirowana w kuchni
Kakao 133

Kakao, od dzieciństwa towarzyszy chyba każdemu. To wspaniały dodatek do naleśników na słodko, racuchów czy placków z owocami, kanapek, jajecznicy, ciasteczek czy innych słodkich wypieków. Podaję je do śniadania, w ciągu dnia lub na kolację. Smakuje na ciepło lub zimno. Zawsze! Nie kupuję gotowych napojów mlecznych tego typu. Robię je sama, bo to nie tylko smak dzieciństwa, ale też

Zasmakuj Kuchni