KREM Z KASZTANÓW JADALNYCH Z CZEKOLADĄ

KREM Z KASZTANÓW JADALNYCH Z CZEKOLADĄ

KREM Z KASZTANÓW JADALNYCH Z CZEKOLADĄ

Przepis na : deser

Kasztany jadalne to kolejny z symboli jesiennej aury. Pojawiają się stoiska z prażonymi kasztanami jadalnymi, które pachną kilometr dalej. Lubię bardzo ten czas. Chcieliśmy zrobić podobne kasztany w domu, ale jakoś do tego nie doszło. W zamian tego powstał GENIALNY krem z kasztanów jadalnych z czekoladą, idealny do naleśników, tostów czy herbatników lub biszkoptów. Jest zwarty, ciężki, delikatnie czekoladowy i korzenny, ale za to niezbyt słodki - co uważamy za jego zaletę. Jak ugotować kasztany? Otóż bardzo p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, deser, desery, ciasto, torty, naleśniki, tort, herbatniki, biszkopt, tosty, naleśnik, przetwory, bez pieczenia, krem czekoladowy, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z kremem, ciasto na herbatnikach, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.