Delikatne i pachnące budyniem waniliowym naleśniki. Świetnie smakują z musem rabarbarowym! Składniki: 250 ml mleka, opakowanie budyniu waniliowego, 5 dużych łyżek mąki pszennej, jajko, łyżka oleju, 2 łyżki cukru Przygotowanie: Mleko mieszamy razem z jajkiem i olejem. Dodajemy przesypane przez sito mąką oraz budyń, na samym końcu cukier. Mieszamy za pomocą trzepaczki lub miksujemy do połączenia się składników. Odstawiamy
Lena Gotujeśniadanie – dziwne? Wcale nie, bo jest tyle pysznych pomysłów, które najlepiej smakują właśnie na śniadanie, że nie mogę się doczekać, co będzie jutro. Jajecznica, owsianka, placek owsiany, naleśniki, omlet, jaja na miękko, sadzone czy kasze na słodko? I sami powiedźcie, jak tu się zdecydować i wytrzymać do rana, kiedy to tylko niewielki procent wszystkich pysznych pomysłów na śniadania
Słodkie GotowanieEkspresowy w przygotowaniu krem o smaku świątecznych pierniczków to idealny dodatek do słodkich kanapek, owsianek i naleśników. Ponadto świetnie się sprawdzi jako samodzielny deserek! Wykonacie go w zaledwie kilka minut przy użyciu dobrego blendera bądź malaksera. Możecie użyć dowolnych ciasteczek - świetnie sprawdzą się korzenne i zbożowe. Krem jest lekki i pyszny, jego orzechowo-pierniczkowy aromat nadaje niesamowitego smaku potrawom
Kuchnia Elliecałą noc. Gotowe! Syrop jest niezwykle charakterny, ma wspaniałą korzenną nutę, jedna łyżeczka będzie idealna do filiżanki gorącej herbaty. Taki syrop to doskonały dodatek do lodów, deserów i naleśników. I jest bardzo zdrowy:oczyszcza, odtruwa, wzmacnia
Z Kuchni Do KuchniŚwietny dodatek do deserów, naleśników, gofrów. Szybki i łatwy w przygotowaniu. Słodki i lekko kwaśny jednocześnie. Składniki: (na mały słoiczek) 3 rabarbary po ok 30cm każdy, 4 łyżki cukru, 2 łyżki wody. Przygotowanie: Rabarbar myjemy, kroimy na około 2 cm kawałki. Przekładamy do rondla, dodajemy wodę oraz cukier. Dusimy przez około 5 minut pod przykryciem co jakiś czas mieszając
Lena Gotujeprzepisy ze szparagami. Wybraliśmy 10 najlepszych przepisów ze szparagami, znajdziecie poniżej, kliknijcie w link nad zdjęciem, to przeniesiecie się na wybrany przepis na blogu. Grillowane szparagi w szynce szwarcwaldzkiej . Naleśniki ze szparagami Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa szparagowa z białych i zielonych Białe szparagi polecam zaś podawać z sosem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzerkam na zegar i okazuje się, że ich małe brzuszki za kilka chwil będą obrzydliwie głodne - stawiam na kurczaka. Coś szybkiego i dobrego na obiad: młoda kapusta zasmażana zapiekane naleśniki z pieczarkami makaron w sosie serowym kurczak w sosie z suszonych pomidorów makaron z kurczakiem i groszkiem Szybki obiad z niczego, choć tak naprawdę z pysznych i zdrowych składników
MamaOskarkaOprócz ciasta Kubuś, możecie zrobić także oparte na sokach ciasto Shrek, puddingi, lub domowe lody, shake, albo sorbety, a także wiele wiele innych. Moi chłopcy przepadają także za kolorowymi naleśnikami. Robię je dodając do ciasta odrobinę soku o intensywnym kolorze, np. z dodatkiem buraczków ćwikłowych lub szpinaku. Ponadto ciekawym sposobem na zachęcenia dziecka do spożywania soków jest także wspólne
Arbuziakijajka sadzone, dzieci chętnie zjadają jajka na twardo. Jajka z cukinią i kiełbasą – pomysł na szybkie i sycące śniadanie. Można je zjeść z pieczywem albo nafaszerować nimi naleśniki czy tortille. PRZEPIS NA JAJKA Z CUKINIĄ I KIEŁBASĄ Składniki na jajka z cukinią i kiełbasą: 5-6 jaj 1 cukinia 1 małe pętko kiełbasy wędzonej olej sól pieprz oregano
Dorota SmakujePublikacja w magazynie Durszlak Jest mi niezmiernie miło, że znalazłam się w najnowszym, świątecznym wydaniu magazynu Durszlak. Przepisy jakie znalazły się w gazecie to: naleśniki z mąki owsianej z owocami zupa krem z pomidorów i cebuli faszerowane bataty Polecam zajrzeć do Durszlaka - znajdziecie tam oczywiście nie tylko moje przepisy, ale również dużo świątecznych inspiracji na nadchodzące Święta Wielkanocne. Swoją
MintTasteProsta do przygotowania, smaczna, zdrowa, wiosenna pasta kanapkowa z awokado. Przygotujecie ją w kilka chwil. Będzie pysznym nadzienie kanapek, naleśników, wrapów. Jajka można ugotować na twardo już dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. To również świetne danie w stylu Zero Waste, jeśli po świętach zostaną nam ugotowane jajka. PRZEPIS NA ZIELONĄ PASTĘ KANAPKOWĄ Z AWOKADO Składniki na zieloną pastę
Dorota Smakujekaszy jaglanej i zielonego groszku. Pasta ma fajny, orzeźwiający smak z nutką mięty. Poza tym, że może być ciekawą alternatywą kanapkową, pasta będzie świetnie nadawała się do nadziania naleśników lub pierogów, albo jako dodatek do warzyw. Tego typu pasty są świetnym sposobem na wykorzystanie resztek w kuchni. Jeśli zostaje Wam resztka kaszy z obiadu, śmiało możecie
HealthyCreationswielu przepisach. Ponadto mus jabłkowy rewelacyjnie sprawdzi się w różnego rodzaju deserach jako dodatek, czy jako główny składnik. Mus może śmiało zastąpić nawet dżem lub marmoladę np. w naleśnikach. Jeśli kochasz jabłka lub masz ich nadmiar w domu – do dzieła! Składniki: – 600g jabłek (już obranych) *opcjonalnie: 1 łyżka ksylitolu Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach
Be Fit Be StrongCiasto studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie schładzamy go w lodówce. Dodatkowo: Gęstą część mleczka przekładamy do miseczki i mieszamy z ksylitolem (wodę kokosową możemy pozostawić np. do naleśników). Tak przygotowaną masą smarujemy wierzch ciasta i dekorujemy kwiatami jadalnymi. Schładzamy w lodówce. Podajemy schłodzony. Smacznego! Artykuł Wiosenny lekki sernik z ricotty pochodzi z serwisu Just
Be Fit Be Strong