Przepis na : obiad
Pierwsze jesienne chłody już za nami. Do łask powracają pachnące i gorące zupy . Zupa z soczewicy i ciecierzycy to moje kolejne odkrycie. Jest to bardzo aromatyczna zupa z czerwonej soczewicy, nieco orientalnie przyprawiona. Uwielbiam kmin rzymski, kajeński pieprz i kolendrę. Są to typowe przyprawy orientu, które zawsze mam w mojej domowej spiżarni. Zupa z soczewicy to zupa krem. Drobna czerwona soczewica szybko się rozgotowuje przez co zupa jest naturalnie gęsta. Dodatkowo do zupy dodałam kokosowe mleko. Zupa z... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania