kończy się nie ślinotokiem i kolejnymi godzinami w kuchni. Po prostu pycha to zbiór smakowitych przepisów na dania zarówno słodkie jaki i wytrawne - w książce znajdziemy pomysły na śniadania, naleśniki, zupy, dania główne, sałatki, tradycyjne słodkości, słodkości w wersji fit oraz przekąski. Ta piękna książka zachęca do gotowania i niesie mnóstwo ciekawych inspiracji - łatwych do przygotowania
Cynamonowe szczęściekulinarnego bloga "Po prostu pycha". Teraz Joasia postanowiła wydać książkę, którą ja osobiście jestem zachwycona. W książce znajduje się prawie 90 przepisów na śniadania, zupy, dania główne, naleśniki, sałatki, słodkości tradycyjne, słodkości w wersji fit, oraz przekąski. Każdy z przepisów opatrzony został w przejrzyste zdjęcia, czytelne i łatwe w przygotowaniu przepisy z produktów dostępnych w każdym sklepie
Zrób to smaczniebędzie miała premierę książka naszej koleżanki blogerki Joasi Małagowskiej "Po prostu pycha, słodkie i słone przepisy". Znajdziemy w niej prawie 90 przepisów podzielonych na kategorie: śniadania, zupy, dania główne, naleśniki, sałatki, słodkości tradycyjne, słodkości w wersji fit, oraz przekąski. Każdy przepis opatrzony zdjęciem. Jest na pewno smacznie i ciekawie :-) Przepisy są proste i szybkie w wykonaniu. Są nowe
kruche babeczkiprostu pycha”, na którym nie jeden wielbiciel łakoci znajdzie coś dla siebie. Podobnie jest z książką. Znajdziecie w niej około 70 przepisów na śniadania, zupy, dania główne, naleśniki, sałatki, słodkości tradycyjne, słodkości w wersji fit i przekąski. A więc wszystko, to czego się szuka w książkach kulinarnych. Przepisy Joanny są nie tylko pyszne, ale przede wszystkim też
Słodkie okruszkiMimo że lubimy jadać naleśniki to mąż czasami ma ochotę na kanapki. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie podała kanapek innych niż zwykła kromka z dżemem czy szynką. Kanapka nie jest na pewno dietetyczna ale pyszna. 2 bułki ciemne Śniadaniowa Gold 1/2 awokado 2 łyżki zielonej cebulki pokrojonej w cienkie plasterki 1 łyżka soku z limonki 1 przeciśnięty
Kuchnia w oparachfantastycznych przepisów na różne okazje. Wydanie książki było więc świetnym pomysłem aby podzielić się swoimi przepisami szerszemu gronu odbiorców. Książka podzielona jest na kilka rozdziałów: - Śniadania - Zupy - Dania główne - Naleśniki - Sałatki - Słodkości tradycyjne - Słodkości w wersji fit - Przekąski Znajdziecie tutaj mnóstwo przepisów na każdą okazję, a każdy z nich opatrzony jest pięknymi fotografiami i szczegółowym opisem oraz wskazówkami
Smakołyki AsiCześć! Sezon na truskawki i przetwory z truskawek. Prócz dżemów robię również konfiturę. Używam jej później do naleśników i deserów. Składniki: * 1 kg truskawek * 50-60 dkg cukru * 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego lub sok z cytryny Truskawki umyłam i zasypałam cukrem, zostawiłam tak na noc aż puściły sok. Po tym czasie dodałam kwasek cytrynowy i gotowałam
Pieprzyć z FantazjąPyszny, słodki mus morelowy bez cukru . Idealny do wszelkich placuszków, naleśników, gofrów, owsianek, jaglanek czy kanapek. Gotowy w dosłownie w 10 minut. Ważne jest użycie dojrzałych moreli i świeżych daktyli, które oprócz słodkości nadadzą musowi odpowiednio kremową konsystencję. The post Mus morelowy bez cukru appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjawsyp mąkę do misy, dodaj łyżkę garam masala, pół łyżeczki kurkumy i pół łyżeczki pieprzu kajeńskiego i soli. Wymieszaj. Wlewaj powoli wodę aż powstanie ciasto bardziej gęste niż na naleśniki. Wlej sok z połowy cytryny, wymieszaj. Krok 2 Umyj kalafiora i pokrój na różyczki. Włóż je do misy z ciastem i dokładnie obtocz w cieście. Przełóż na tackę
Niedzielny kucharzbyło pyszne! Wielkie uznanie dla szefa kuchni, rzadko się zdarza, by każde serwowane danie smakowało mi tak, jak smakowała cała kolacja w Pałacu Poraj. A na śniadanie… naleśniki! Jak tu wybrać, gdy jedne serwowane są z orzechami (taaaakie pyszne!), a drugie z truskawkową konfiturą? No, trzeba zjeść dwie porcje. I znowu się kulać ze szczęścia. Pałac Poraj odwiedziłam
Kucharzycaczyli zajadać prosto z torebki 😄, ale także stosować jako baza do ciast, słodzik do owsianek, budyni, różnych wypieków czy stworzyć pyszny karmel daktylowy i polewać nim placuszki, omlety czy naleśniki. Składniki: dowolna ilość daktyli (Dukatki.pl) odrobina napoju roślinnego lub wody, w której moczyły się daktyle szczypta soli Przygotowanie: Daktyle zalej wrzątkiem, tak aby wszystkie były zakryte
Zdrowie na języku :Pcały post (na końcu postu mała niespodzianka ;)). Patelnię testuję już ponad miesiąc. Zaczynałam od usmażenia jajka sadzonego, jajecznicy, podsmażenia cebulki. Te proste czynności zdały egzamin, więc przeszłam do usmażenia naleśników, a jak wiadomo, przy ich smażeniu patelnia jest dość długo nagrzewana i trzymana na palniku grzewczym, ciekawa byłam czy i tu na patelni nie pozostaną ślady smażenia. Ku mojemu
Zrób to smacznieprzygotowała Agnieszka Szyszkowska podczas naszych kolejnych kulinarno-fotograficznych szaleństw. To wyjątkowo prosty do przygotowania dodatek, który świetnie komponuje się z takim smakołykami jak mus lub krem czekoladowy, racuchy czy naleśniki. Truskawki na ciepło super smakują także z lodami. Karmelizowane truskawki z whisky można przygotować dosłownie w 10 minut. Są przepyszne i żałuję, że nie znałam tego przepisu wcześniej. Truskawki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata