Składniki : - 100g mąki z amarantusa - 180 ml wody - 1/2 łyżeczki soli kłodawskiej - 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego Przygotowanie : Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Nakładamy na patelnię z powłoką nieprzywierajacą. Naleśnik ma mieć około 3mm grubości Pieczemy do zarumienienia z obydwu stron. Przewracamy dopiero wtedy gdy naleśnik będzie dobrze wypieczony. Wyśmienicie smakują z guacamole i ogórkiem kiszonym z dodatkiem surówki
Szkrab Je Samokazują się być jednak mało słodkie, to można dorzucić nieco ksylitolu, czy też innego słodzidła. Dżem ten jest bogaty w kwasy omega-3 i pełen błonnika. Idealny do kanapek, naleśników, owsianki, czy też jako dodatek do deserów. Przepis jest banalnie prosty, więc jego wykonanie nie powinno sprawić trudności nikomu. Skierowany jest głównie do osób, które lubią wprowadzać nowości
Kulinarne Przebojebawełnianą ściereczkę a następnie słoiki. Zalewam wody do 3/wysokości słoików. Gotuję ok 15 min . ;) Odstawiam słoiki do góry dnem do ostygnięcia. Taka konfitura idealnie smakuje np na naleśnikach czy gortach . Smacznego
Gotowanie Patkisłoiczków, przykrywamy folią spożywczą i studzimy. Słoiczki z wystudzonym kremem zakręcamy i wstawiamy do lodówki. Wykorzystujemy do przygotowania deserów, ciast i tortów, a także jako dodatek do gofrów, naleśników, czy tak jak teraz- do deserów lodowych. Zużywamy do 2 tygodni
Kuchnia w czekoladziepremiera książki kucharskiej "Po prostu pycha" autorstwa Joanny Małagowskiej, prowadzącej bloga poprostupycha.pl. W książce Pani Joanny znajdziemy zbiór kilkudziesięciu wspaniałych przepisów podzielonych na osiem działów: - Śniadania, - Zupy, - Dania Główne, - Naleśniki, - Sałatki, - Słodkości tradycyjne, - Słodkości w wersji FIT, - Przekąski. Dzięki różnorodności przepisów w książce "Po prostu pycha" każdy znajdzie coś dla siebie. Znajdziemy tam przepisy zarówno dla małych
Tradycyjna kuchnia Kasikończy się nie ślinotokiem i kolejnymi godzinami w kuchni. Po prostu pycha to zbiór smakowitych przepisów na dania zarówno słodkie jaki i wytrawne - w książce znajdziemy pomysły na śniadania, naleśniki, zupy, dania główne, sałatki, tradycyjne słodkości, słodkości w wersji fit oraz przekąski. Ta piękna książka zachęca do gotowania i niesie mnóstwo ciekawych inspiracji - łatwych do przygotowania
Cynamonowe szczęściekulinarnego bloga "Po prostu pycha". Teraz Joasia postanowiła wydać książkę, którą ja osobiście jestem zachwycona. W książce znajduje się prawie 90 przepisów na śniadania, zupy, dania główne, naleśniki, sałatki, słodkości tradycyjne, słodkości w wersji fit, oraz przekąski. Każdy z przepisów opatrzony został w przejrzyste zdjęcia, czytelne i łatwe w przygotowaniu przepisy z produktów dostępnych w każdym sklepie
Zrób to smaczniebędzie miała premierę książka naszej koleżanki blogerki Joasi Małagowskiej "Po prostu pycha, słodkie i słone przepisy". Znajdziemy w niej prawie 90 przepisów podzielonych na kategorie: śniadania, zupy, dania główne, naleśniki, sałatki, słodkości tradycyjne, słodkości w wersji fit, oraz przekąski. Każdy przepis opatrzony zdjęciem. Jest na pewno smacznie i ciekawie :-) Przepisy są proste i szybkie w wykonaniu. Są nowe
kruche babeczkiprostu pycha”, na którym nie jeden wielbiciel łakoci znajdzie coś dla siebie. Podobnie jest z książką. Znajdziecie w niej około 70 przepisów na śniadania, zupy, dania główne, naleśniki, sałatki, słodkości tradycyjne, słodkości w wersji fit i przekąski. A więc wszystko, to czego się szuka w książkach kulinarnych. Przepisy Joanny są nie tylko pyszne, ale przede wszystkim też
Słodkie okruszkiMimo że lubimy jadać naleśniki to mąż czasami ma ochotę na kanapki. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie podała kanapek innych niż zwykła kromka z dżemem czy szynką. Kanapka nie jest na pewno dietetyczna ale pyszna. 2 bułki ciemne Śniadaniowa Gold 1/2 awokado 2 łyżki zielonej cebulki pokrojonej w cienkie plasterki 1 łyżka soku z limonki 1 przeciśnięty
Kuchnia w oparachfantastycznych przepisów na różne okazje. Wydanie książki było więc świetnym pomysłem aby podzielić się swoimi przepisami szerszemu gronu odbiorców. Książka podzielona jest na kilka rozdziałów: - Śniadania - Zupy - Dania główne - Naleśniki - Sałatki - Słodkości tradycyjne - Słodkości w wersji fit - Przekąski Znajdziecie tutaj mnóstwo przepisów na każdą okazję, a każdy z nich opatrzony jest pięknymi fotografiami i szczegółowym opisem oraz wskazówkami
Smakołyki AsiCześć! Sezon na truskawki i przetwory z truskawek. Prócz dżemów robię również konfiturę. Używam jej później do naleśników i deserów. Składniki: * 1 kg truskawek * 50-60 dkg cukru * 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego lub sok z cytryny Truskawki umyłam i zasypałam cukrem, zostawiłam tak na noc aż puściły sok. Po tym czasie dodałam kwasek cytrynowy i gotowałam
Pieprzyć z FantazjąPyszny, słodki mus morelowy bez cukru . Idealny do wszelkich placuszków, naleśników, gofrów, owsianek, jaglanek czy kanapek. Gotowy w dosłownie w 10 minut. Ważne jest użycie dojrzałych moreli i świeżych daktyli, które oprócz słodkości nadadzą musowi odpowiednio kremową konsystencję. The post Mus morelowy bez cukru appeared first on Moja Delicja
Moja Delicja