naleśniki - 13886 przepisów (strona:460/926)

Kostka malinowa 198

zaczęłam szukać inspiracji. Podczas szperania w sieci moją uwagę przykuł dżem z dyni o smaku pomarańczowym i chyba zrobię kilka słoiczków na próbę, myślę, że będzie idealnie pasował do naleśników.  A Wy jakie przetwory robicie z dyni?  Rozpisałam się o dyni, a chciałam Wam dziś przedstawić przepis na kostkę malinową. Wiem, że całkiem niedawno była malinowa chmurka

Cynamonowe szczęście
Zupa z pieczonych pomidorów z chipsami z parmezanu i kaszy quinoa 95

okrągło robię sos z pieczonych pomidorów i w ten sposób przerabiam wszelkie nadwyżki pięknych, słodkich, dojrzałych i pełnych smaku pomidorów. Sos potem wykorzystuje do różnych dań- zapiekanek, makaronów, naleśników, pizzy itp, itd. Stwierdziłam więc, że w zasadzie nie ma przeciwwskazań, żeby zrobić z niego też i zupę. A ponieważ do pomidorówki zwykle dodaję też marchewkę ( zblendowana zagęszcza dobrze pomidorówkę

Cooking for Emily
ZAPIEKANE OMLECIKI Z NIESPODZIANKĄ 163

duże omlety i nam się nie mieszczą to przekrój my je na pół ), ułożyć w formie jeden obok  drugiego .  4 . Resztę śmietany i żółty ser wymieszać , polać naleśniki. 5 . Zapiekać 15 minut w temperaturze 220 stopni.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
przetwory na zimę - żurawina do herbaty ucierana na zimno 102

wręcz wpływie na nasze zdrowie napisano już wiele. Dzisiaj proponuję Wam przepis na zimową galaretkę z surowej żurawiny. Tak przygotowana żurawina jest doskonałym dodatkiem do herbaty, ale także pieczywa, naleśników czy deserów. Jest znakomita na jesienno - zimowe chłody. Żeby pozbyć się nieco naturalnej goryczy wkładam umytą i przebraną żurawinę na noc do zamrażarki. składniki: 1/2 kg przemrożonej żurawiny

babka w formie
Placuszki pełnoziarniste z ricottą i jabłkiem 152

dodajemy miód, serek ricotta, przesianą mąkę z proszkiem i sodą. Miksujemy. 2. Teraz dodajemy mleko, robimy to stopniowo, nie za dużo. Masa powinna mieć konsystencję ciut gęstszą niż na naleśniki. 3. Na końcu dodajemy starte na tarce o grubych oczkach obrane jabłka. Mieszamy. 4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, łyżką nabieramy porcje ciasta i nakładamy na patelnię, od razu

kruche babeczki
Smaki Bieszczadów 183

oczywiście zbierane w pobliskim lesie. Po takim śniadaniu miało się zapas siły by ruszać dalej na szlak. Jagody też są wszechobecne w dzisiejszej kuchni Bieszczadów. Od jagodzianek, przez pierogi, naleśniki (szczególnie te Gigantyczne, ale o nich innym razem), aż po rozmaite przetwory. A jeśli w głowie wam coś na ochłodę, tuż obok “Paśnika” w Wetlinie, usadowił się drugi foodtruck

Gotuj z Rumcajsem
Powidła śliwkowe 202

tych 3kg nie wyszły, ale 7 słoiczków spokojnie mi wystarczy, a nawet nie zdziwię się jak mi zostanie na przyszły rok.U nas mało się je dżemów tudzież powideł. Z naleśnikami, to głównie ja jem, chłopaki ewentualnie na łyżeczce odrobinę ciupną. Ale do ciast z przyjemnością wykorzystam, zwłaszcza, że piernik długo dojrzewający i w tym roku zrobię na święta

Kuchnia w czekoladzie
3 pomysły na wartościowe śniadania dla dzieci (i nie tylko) 229

dodatkiem prażonego jabłka. Z Tadziem uwielbiamy jabłka, a ostatnio dostałam od Taty dużą ich dostawę z ogrodu i przerabiam do słoików jako pyszny dodatek do kaszki, owsianki i naleśników. Jajeczne muffinki z szynką, serem, papryką i szczypiorkiem Składniki / na 6 małych lub 4 większe muffinki: 50 g Monini Rice&More 90 sek. 7 ziaren 1/2 niedużej czerwonej papryki

Chilli Czosnek i Oliwa
Francuskie pierogi ze szpinakiem i wędzonym tofu 111

momentu aż będą złociście brązowe. Nam smakują najlepiej podane na ciepło Praktyczna uwaga: Tak przygotowany farsz ze szpinaku i wędzonego tofu świetnie nadaję się również jako nadzienie do naleśników czy pierogów. Smacznego! Artykuł Francuskie pierogi ze szpinakiem i wędzonym tofu pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
CZEKOŚLWIKA CZYLI CZEKOLADOWE POWIDŁA ŚLIWIKOWE 92

Czekośliwka to domowej roboty czekoladowe powidła śliwkowe idealne do naleśników, placuszków czy racuchów. Można też ją zajadać się prosto ze słoika. Do czekośliwki najlepiej użyć dobrego jakościowo kakao bo wtedy mamy pewność, że powidła nam nie spleśnieją. Czekolada gorzka z dużą zawartością kakao, mleczna czy z dodatkami również się nada. Różnica jest taka, że z mleczną czekoladą trzeba

Kuchnia w oparach
NAJLEPSZE PRZEPISY Z DYNI! HIT JESIENI! 136

IDEALNE SAŁATKA Z PIECZONĄ DYNIĄ! PIEROGI Z NADZIENIEM Z DYNI! ZUPA Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO. ROZGRZEWAJĄCA ZUPA NA JESIEŃ. MASŁO ORZECHOWE Z DYNI! CHLEBEK DYNIOWY Z KREMEM SZAFRANOWO-DYNIOWYM NALEŚNIKI GRYCZANE Z SOSEM DYNIOWYM I GRILLOWANĄ KUKURYDZĄ. PYCHA! ZUPA KREM Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO I SŁODKIEJ PAPRYKI SAŁATKA Z FIGAMI I SEREM SYROP DO KAWY PUMPKIN SPICE COFFEE ROZGRZEWAJĄCA

SMYKWKUCHNI
Ciasto czekoladowe z masą jogurtowo-jagodową 112

ilości zarówno borówek jak i jagód i je mrozić. Powiem Wam, iż był to bardzo trafiony pomysł. Teraz kiedy mam ochotę na pierogi z owocami, na ciasto czy na naleśniki , wyciągam z zamrażalinka moje owocowe mrożonki i są jak znalazł. Nie rozpadają się, nie puszczają soku i smakują prawie jak te świeże. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu

mecooks
Placki z dyni 225

kolację.  Aby je zrobić nie potrzebujesz też miksera. Nie trzeba ubijać białka. Wystarczy Ci łyżka, by wymieszać wszystkie składniki. Polecam Ci również mój przepis podstawowy na naleśniki . Takie przepis zawsze warto mieć pod ręką.. szczególnie, gdy ma się dzieci

AniaGotuje.pl
PIERNIKOWE POWIDŁA ŚLIWKOWE 135

dzięki połączeniu słodkiej czekolady z kwaśnymi śliwkami oraz przyprawy do piernika. Idealnie sprawdzą się podczas świątecznych wypieków i nie tylko... świetne są również jako smarowidło do naleśników, gofrów, grzanek czy też dodatek do sosów. Smakują rewelacyjnie! Nawet same, prosto ze słoiczka 😉 Składniki: 1,5 kg śliwek 100 g czekolady gorzkiej min. 70% 100 g mlecznej czekolady (dobrej jakości

Kuchnia MagdaLeny
Prosty omlet bezglutenowy z mąki jaglanej :) 186

zdecydowanie znajduje się w czołówce najczęściej używanych. Lubię także płatki jaglane czy właśnie mąkę jaglaną, która dobrze sprawdza się w różnych wypiekach, a także śniadaniowych posiłkach. Robiłam już naleśniki i placuszki z mąki jaglanej, więc teraz przyszła pora na omleta . Wychodzi dość mocno puszysty i ładnie wyrośnięty. Do masy nie dodałam żadnego słodzika, bo gotowego placka polałam melasą

Zdrowie na języku :P