Nutella z kaszy jaglanej to wyjątkowo pyszny i zdrowy krem, którym możemy smarować pieczywo, naleśniki czy placuszki albo pałaszować bez niczego na deser. Zasmakuje wam nawet jeśli nie przepadacie za kaszą jaglaną, gdyż jej smak jest niewyczuwalny. Krem jest bardzo sycący i dostarcza wielu składników odżywczych do organizmu. Jest bogaty w witaminy z grupy B, żelazo, magnez, mangan
e-PrzepisyKulinarneprzypominają smakiem Nutellę, więc myślę, że trafią w kubki smakowe także jej wielbicieli :). W wykonaniu są bardzo proste i oczywiście świetnie sprawdzą się też jako smarowidło do kanapek czy naleśników. Bardzo polecam! :). Składniki: 2 kg śliwek ( najlepiej węgierek, ale inne ciemne odmiany też się sprawdzą ) 160 g orzechów laskowych, zmielonych 700 g cukru 100 g kakao ziarenka
Opowieści z piekarnikanajmniej kilka godzin, a najlepiej całą dobę – w tym drugim przypadku w lodówce. Rozbijamy do miseczki całe jajka i ubijamy intensywnie trzepaczką dodając również sól. Na patelni do naleśników/omletów na średnim ogniu rozgrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego i wylewamy masę jajeczną. Podgrzewamy przez kilka minut do ścięcia się jajek, które powinny utworzyć niezbyt gruby omlet. Unikamy nadmiernego
Kulinarna Pokusapowidłami jabłkowymi... Przypomniałam o nich dziś, gdy smażyłam powidła o pięknym bursztynowym kolorze, a zapach jabłek unosił się po całym mieszkaniu. O ile nie zostaną zjedzone z naleśnikami (jak zapowiedział już mąż), będą do nadziewania pączków lub rogalików. Cały proces smażenia zajął mi ok dwóch godzin, ale warto było stać z łyżką przy garnku i mieszać. A przy okazji
Obiad gotowymniejsze kawałki. Posolić i odstawić do odsączenia. W tym czasie możemy przygotować ciasto. Z mąki, mleka, jajka, proszku do pieczenia i szczypty soli robimy ciasto, trochę gęściejsze niż na naleśniki. Filety obtaczamy w cieście i smażymy na złoty kolor z obu stron. Usmażone filety odłożyć na papierowe ręczniki do odsączenia i przestygnięcia. Piekarnik nagrzać do temperatury 170°C. (najlepiej
Świat Domowej Kuchnimoją rodzinę sprawdzony przepis na konfitury których jak już dajemy na ogień to przez 4 godziny nie mieszamy i uwierzcie mi nie przypalą się,a smak ...........mniam.idealne do ciast,naleśników,czy po prostu na kanapkę. Polecam gorąco Składniki :(na 4 słoiki 0,5l) 2,5 kg śliwek 500 g cukru łyżka octu 10% Przygotowanie: Śliwki myjemy,wyciągamy pestki,wrzucamy
Swojskie jedzonkoDżem brzoskwiniowy z nutką cynamonu to idealny dodatek do naleśników, kanapek czy ciasta. A zimą będzie nam przypominał o słonecznych dniach i pachniał latem Polecam! Składniki: 3 kg brzoskwiń (około 2 kg po obraniu ze skórki i usunięciu pestek) 1/4 szklanki ksylitolu (lub więcej do smaku) 1/2 – 1 laska cynamonu (w zależności jak mocną nutkę cynamonu preferujecie
Lamarida.plpowidła, ale na pewno słoiki bez cukru nie przetrzymają zimy…” Zatem, wstrzymałam się z publikowaniem tego przepisu i przetestowałam ich wekowanie. Eksperyment przebiegł pomyślnie i jeszcze wiosną cieszyliśmy się naleśnikami ze słodziutkim domowym powidłem śliwkowym. Zachęcam do wypróbowania tej najzdrowszej i bardzo smacznej bezcukrowej wersji! Jedna ważna uwaga, co do robienia weków na zimę z powideł śliwkowych bez względu
Lamarida.plJednak wiele osób pytało mnie już kilkakrotnie jak najlepiej, to zrobić. Co zrobić by nie mieć zbitej kuli, a luźne owoce, które można później wykorzystać do wypieków, deserów, koktajli, naleśników itd. Ja staram się mieć zawsze zapas mrożonych owoców w zamrażalniku. Oczywiście jeśli nie wykorzystam ich w całości do soków lub mam miejsce w lodówce W tym roku moja
Słodkie okruszkizawierają sporo pektyn, które sprawiają, że konfitura z nich bardzo łatwo się zagęszcza. Moja konfitura jest w smaku lekko kwaskowa. Taką lubimy. Doskonale nadaje się do dań słodkich typu naleśniki czy placuszki, jak i dodań wytrawnych typu pieczone mięsa, czy wędliny. Polecam :) Składniki - 1 kg czerwonej porzeczki - 60 dag cukru - sok z jednej cytryny Wykonanie Porzeczki dokładnie płuczę
Kuchnia z widokiem na ogródposmak i aromat. Dla odrobiny słodyczy dodałam jabłko i marchewkę. Odpowiedno pikantnego kopa nadaje całości dodatek ostrej pasty harrisa. Pasta jest świetna zarówno jako dodatek do kanapek, placków, naleśników czy warzyw. Sprawdzi się także jako sos do makaronu. PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI 8-10 czerwonych papryk Marchewka Pół słodkiego jabłka 4-5 suszonych pomidorów Pół czerwonej cebuli Ząbek
HealthyCreationswodę przekładamy do garnuszka. Gotujemy około 10 minut aż nadmiar wody odparuje a sos nieco zgęstnieje. placuszki podajemy polane ciepłym sosem jagodowym. Placuszki możemy także przygotować w formie małych naleśników. Smacznego! Tytuł; Sposób na Hashimoto - jak w 31 dni zwalczyć objawy choroby Autor; Karen Frazier Wydawnictwo ; Buchmann Oprawa; Miękka Ilość stron; 272 stron
Radość kipiąca uśmiechem.dzieci. Moje zawsze mi pomagają Dziś zapraszam Was na pyszne ciasteczka z konfiturą z czarnej czereśni. Ta konfitura po prostu czaruje smakiem. Część dodałam do ciasteczek, część do naleśników dla dzieci, a resztę chyba zjem łyżeczką ze słoika Taka jest pyszna Tą pyszną konfiturę, jak i inne produkty możecie nabyć w sklepie Amus Polecam zapoznać się z pełną ofertą
Słodkie okruszkiZapraszam na pyszne, orzechowe mleko roślinne. Świetne do koktajli czy do ciasta na naleśniki. Polecam Składniki: 1 szkl orzechów nerkowca 3 szkl wody 1 łyżka miodu Przygotowanie: Do wysokiego naczynia wsypujemy orzechy i zalewamy 2 szklankami wody, odstawiamy na ok. 3 godziny. Następnie dolewamy szklankę wody i miód i blendujemy dość długo. Do miski wkładamy gazę i przelewamy mleko
słodkie i nie tylko historie kulinarnePyszny dżem brzoskwiniowy, który możemy przygotować na zimę, w dodatku jest bardzo pyszny. Można przygotować jego mniej lub więcej, w zależności ile potrzebujemy. Idealny do naleśników, gofrów, placków itp. SKŁADNIKI : 3 kg brzoskwiń 1,2 kg cukru PRZYGOTOWANIE : Do dużego garnka wkładamy brzoskwinie bez pestek, wsypujemy cukier i zaczynamy gotować na małym ogniu, co jakiś czas
Kulinarne Fantazje Marioli