Typy mąki – jaki typ do czego?

Typy mąki – jaki typ do czego?

Typy mąki – jaki typ do czego?

Przepis na : deser

Mąka jest podstawowym składnikiem wszelkiego rodzaju wypieków i niektórych potraw, jak kluski, kluseczki, placuszki, naleśniki… Jednak często spotykamy się z problemem dopasowania odpowiedniego typu mąki do danego wypieku. Najbardziej uniwersalnym typem jest z pewnością typ 500, który idealnie nadaje się do wyrobu ciast i ciasteczek. Do wyrobu chleba natomiast, najlepszym typem mąki jest typ 750.... Tryb czytania Artykuł Typy mąki – jaki typ do czego? pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kurkanielotka.pl

Autor

KurkaNielotkaKurkaNielotka

Na blogu KurkaNielotka znajdziesz zarówno przepisy na dania tradycyjne, jak i na kulinarne eksperymenty. Szybkie, tanie i smaczne dania z pewnością przypadną Ci do gustu. W serwisie znajdziesz także praktyczne porady związane nie tylko z gotowaniem, ale również z innymi czynnościami domowymi. Na stronie KurkaNielotka.pl na pewno znajdziesz coś dla siebie!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, naleśniki, ciasto, ciasteczka, placuszki, chleb, naleśnik, desery, deser

Inne przepisy z kurkanielotka.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.