naleśniki - 14236 przepisów (strona:472/950)

jagody w syropie 169

Jagody w syropie uwielbiam od dziecka. Używam ich do deserów, lodów, budyniu, naleśników. Warto w sezonie zrobić kilka słoiczków, zwłaszcza, że wychodzi to dużo taniej niż w sklepie. A roboty przy tym tyle co nic.  Składniki na 4 słoiczki: 1,5 litra jagód 8 łyżek cukru Słoiczki oraz pokrywki wymyć i wyparzyć, dokładnie wysuszyć. Jagody wypłukać, odsączyć. Owoce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Frużelina czereśniowo-jabłkowa – przepis krok po kroku 231

moją propozycją wykorzystania tych owoców i z przepisem na pyszną frużelinę, która nadaje się nie tylko zamiast dżemu do kanapek, ale również jest świetnym dodatkiem do ciast , gofrów czy naleśników . Oczywiście według tego przepisu możecie przygotować również frużelinę czereśniową z 2 kg czereśni   Frużelina czereśniowo-jabłkowa Do przygotowania frużeliny będziecie potrzebować: 1 kg czereśni 1 kg jabłek

Okiem Blondynki by McBlondi
FRUŻELINA WIŚNIOWA 200

Świetnie smakuje z goframi, naleśnikami, a sernik z dodatkiem frużeliny wygląda rewelacyjnie. SKŁADNIKI: 50 dag wiśni wydrylowanych 2 łyżki cukru łyżka mąki ziemniaczanej sok z 1/2 połowy

RAROSSA
Konfitura z czereśni 260

jeszcze przez 10 minut. Po pasteryzacji słoiki można ustawić do góry dnem. Tak przygotowana konfitura z czereśni nadaje się najlepiej do ciasta, naleśników lub gofrów. A jeżeli masz jakieś inne propozycje to podziel się nimi ze mną i czytelnikami bloga w komentarzu poniżej. Krok po kroku

KuchniaWeDwoje.pl
"Ugotuj mi tato" Tomasz Jakubiak, Joanna Jakubiak - recenzja 170

cukru, bez glutenu, czy bez laktozy. Przepisy, które nam bardzo przypadły do gustu i które będzie mąż przygotowywał razem z dziećmi to: orzechowa wariacja, jaglanka układanka, owocowe jo jo, naleśniki jak u babci, zupa cytrynowa, zakręceni szpinakiem, kuroburger, szybkie ciasto marchewkowe z odpadów po soku, czy sok na wyciszenie :-) Autorzy w książce namawiają i odkreślają jak ważny jest udział

kruche babeczki
Niskosłodzony dżem truskawkowo-bananowy 131

dżem to lato w słoiczku i połączenie jednych z moich ulubionych owoców, czyli bananów i truskawek właśnie. Nieprzesadnie słodki, o cudownym aromacie, pięknym kolorze i konsystencji smarowidła - polecam do naleśników, kanapek, deserów! :) Dżem truskawkowo-bananowy: ok. 2,7 kg truskawek ok. 1,3 kg bananów 3 opakowania cukru żelującego na dżem niskosłodzony np. Konfitur-fix, Żel-fix sok wyciśnięty

Cooking Monster
Mleko owsiane 158

Mleko owsiane może być zamiennikiem mleka zwierzęcego dla osób z nietolerancją laktozy, alergików lub wegan. Takie mleko roślinne doskonale sprawdzi się do przygotowania koktajli, naleśników, puddingów i wielu innych potraw. Można też wypić je bezpośrednio po przygotowaniu, dosładzając odrobiną syropu klonowego lub miodu. Przygotowanie mleka z płatków owsianych jest wyjątkowo proste i możemy sporo zaoszczędzić, robiąc je samemu. Kupne

Oryginalny smak
POUND CAKE Z MALINAMI – SERIAL CLEANER – ciasto z frużeliną malinową 184

odwiedzić jako seryjny czyściciel. Wzmianki o zabarwieniu gastronomicznym można też zauważyć podczas rozmów głównego bohatera z matką, która przygotowuje mu pyszne strawy przed kolejnymi zleceniami – Bobby, kochanie, robię naleśniki. Wolisz dżem czy masło orzechowe? – Dżem brzmi świetnie, mamo. – W porządku, pączusiu. Za chwilę będą gotowe! Strefa gastornomiczna w „lekkim” nieładzie – czas to zmienić! A może

Nerds Kitchen
Naleśniki z komosą ryżową 189

cynamonu  owoce Przygotowanie : Gotuj komosę przez 12 min. Pozwól jej wystygnąć, a następnie wymieszaj w misce z mąką, mlekiem, rozmąconym jajkiem, szczyptą soli i szczyptą cukru.  Usmaż naleśniki na kropli oliwy, aż będą złote po obu stronach. Ułóż na talerzu, a następnie oblej miodem, posyp cynamonem i ułóż ulubione owoce. Masa konsystencją przypomina tę na placki ziemniaczane

Proste Potrawy
Knedle z truskawkami – orkiszowe, pełnoziarniste i bez cukru 200

dodatkowo posypać ugotowane danie ksylitolem lub erytrytolem Jest naprawdę pysznie! A wy lubicie takie owocowe, letnie obiady w sezonie truskawkowym, macie swoje ulubione przepisy? A może wolicie gofry lub naleśniki? Knedle z truskawkami – orkiszowe, pełnoziarniste i bez cukru 2 porcje 300 g twarogu półtłustego szczypta soli 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 jajko świeże truskawki Twaróg przecisnąć przez

Fitkot
Zapiekany niebieski deser z malinami i kilka słów o BLUE CORN 237

natury; pełnoziarnista; całkowicie wolna od GMO; bogate źródło antyoksydantów; Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Mąka z niebieskiej kukurydzy zawiera 1985mg/kg antyoksydantów. idealna do tortilli, ciast, naleśników, chlebów i makaronów; produkt bezglutenowy. Popcorn – ziarno z niebieskiej kukurydzy po uprażeniu śnieżnobiały i pysznie chrypiący; bogate źródło antyoksydantów; Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Ziarno niebieskiej

Słodkie okruszki
Placuszki z jabłkami wg Ani Starmach 181

łyżką.  Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy do masy i mieszamy. Na koniec do masy dodajemy białka ubite na sztywną pianę. Smażymy na patelni do naleśników lub innej beztłuszczowej, nakładając porcje ciasta

Życie zaczyna się w kuchni
DUSZONA WOŁOWINA Z PRAŻONĄ CEBULĄ 159

Wołowina - chuda  bo tylko 2% tłuszczu  jest idealna do pieczywa, jako farsz, do naleśników , do ziemniaków , kasz itd.  Robi się ją szybko ale tylko jeżeli na samym początku poddasz ją wstępnej obróbce:) Jak? już piszę:) Smacznego :) SKŁADNIKI : 30 dag wołowiny chudej max 2% tłuszczu 5 łyżek prażonej suszone cebulki 3 łyżki oliwy sól i pieprz

Gotowanie Patki
Jagody 237

poziom cukru we krwi „cukrzyka”. Sezon na jagody to głównie lipiec , natomiast w sklepie są dostępne Jak możecie wykorzystać jagody w kuchni?? Poniżej kilka propozycji: Jagodowy deser Naleśniki z mascarpone i borówkami Koktajl z borówek   Artykuł Jagody pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Węgierski paprykarz z kurczaka z kluskami 276

sosu kurczaki i trzymamy jeszcze chwilę na ogniu , żeby się zagrzały . kluski : Roztrzepujemy jajko , dodajemy mąkę , odrobinę soli i mleka . Ucieramy , tak żeby ciasto miało konsystencję bardzo gęstych naleśników . Rozprowadzamy ciasto na drewnianej wilgotnej desce , na grubość około 0,5 cm . W dużym garnku doprowadzamy osoloną jak na makaron, wodę do wrzenia . Nożem odcinamy paseczki , bardzo wąskie kluski

Ogrodnik w podróży