naleśniki - 13886 przepisów (strona:476/926)

Domowa NUTELLA ze śliwek 128

Jeżeli ktoś z was kocha Nutelle i nie wyobraża sobie bez niej naleśników, gofrów czy grzanek to mam dla was wersję zdrowszą, którą będziecie mogli jeść bez wyrzutów sumienia.  Moja Nutella jest ze... śliwek! Jest to super alternatywa dla zwykłych kremów czekoladowych, które mają w sobie niezliczoną ilość cukru. Może nie jest to najbardziej odpowiednia pora na wrzucanie

Dominacja smaku
Kanapkowa pasta z selera i kaszy jaglanej 189

fobii żywieniowej. Kanapki więc to moja zmora. Ja sama ich właściwie nie jadam, choć zdarzają się wyjątki. Za to bardzo lubię takie smarowidła i sama używam ich do naleśników, wytrawnych placuszków itp. Dzisiejsza propozycja to dzieło przypadku. Ponieważ u mnie prawie nic się nie marnuje to i tym razem było podobnie. Z gotowania zupy został mi się kawałek selera

Przysmaki Karolki
Nie marnuj jedzenia – co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka 303

sami, a już na pewno te produkty, które w innych szerokościach geograficznych wyrabiane są w domach codziennie. Z tego też względu nigdy nie kupujemy też gotowych pierogów, klusek czy naleśników. W przypadku tortilli jest jeszcze jeden powód: sklepowe zawierają sporo substancji konserwujących. Dla porównania: skład tortilli ze sklepu: mąka pszenna (60%), woda, tłuszcz palmowy, stabilizatory: glicerol, guma guar, glukoza

Niedzielny kucharz
Przyjęcie dla dzieci! Pomysły na smaczne i kolorowe dania oraz przekąski :) 254

urocze koreczki na jeden kęs, które doskonale sprawdzą się zarówno na przyjęciu dla dzieci jak i dla dorosłych PRZEPIS TUTAJ *** Domowe chipstiki czyli zakręcone ziemniaki – PRZEPIS TUTAJ *** Czekoladowe naleśniki – słodki, smaczny i pięknie wyglądający deser PRZEPIS TUTAJ Jeżeli chodzi o słodkości, to uważam, że na dziecięcych przyjęciach dobrze sprawdzają się wypieki typu babeczki, ciastka, rogaliki czyli przekąski

Blog z Apetytem
Bliny gryczane 113

Bliny gryczane to pyszne placki z mąki gryczanej, które pochodzą z kuchni rosyjskiej. Bliny z różnymi dodatkami świetnie sprawdzą się jako przekąska na przyjęciu. Bliny przypominają nieco naleśniki, które są z dodatkiem drożdży, po usmażeniu są jednak bardziej zwarte i mniej sprężyste. Bliny gryczane są łatwe do przygotowania i pozwalają szybko zrobić pyszne przekąski. Najczęściej bliny gryczane są podawane

Kuchcik gotuje
DŻEM GRUSZKOWY Z WANILIĄ 119

Gruszki są smaczne, niestety nie są dostępne przez cały rok. Warto zamknąć je w słoiku, aby przez cały rok można było je wykorzystywać do ciast, kanapek lub naleśników. Aromatyczny dżem z wanilią. Składniki: 4 kg gruszek (waga po obraniu) Sok z ½ cytryny 2 laski wanilii ½ kg cukru 1 galaretka cytrynowa Gruszki należy dokładnie umyć, obrać i pokroić w kostkę

Słodki Zakątek
Twaróg z cheddarem na kanapki 113

jedzony prosto z kubeczka czy serek wiejski z miodem, ulubionym syropem też są świetne, tak jak kanapka pełnoziarnista z konfiturą i kubkiem kefiru lub gorącego kakao. Nie wspomnę o naleśnikach, pankejkach, racuszkach, są wyśmienite na ciepłe leniwe śniadanie, do tego obowiązkowo – u nas – kubek gorącego prawdziwego kakao posłodzonego delikatnie miodem lub syropem z agawy. Jak widzicie

Zasmakuj Kuchni
krążki cebulowe w panierce 182

grubości. Obtaczamy je w mące. Do garnka przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy sól, mleko oraz jajko i dokładni mieszamy (ciasto o gęstości jak na naleśniki). Obtoczone w mące krążki cebuli macamy w ciecie a następnie oprószamy bułką tartą. Rozgrzewamy tłuszcz i partiami smażymy na rumiano krążki. Wyciągamy łyżką cedzakową, przekładamy na talerze wyłożone papierowymi ręcznikami. Podajemy

Domowy Smak Jedzenia
Placki z kurczakiem i brokułami 151

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mąkę, jajo zalewamy stopniowo wodą i mieszamy, aby powstała lekko lejąca konsystencja. Uważajcie, aby nie dodać za dużo wody, bo wtedy wyjdzie ciasto na naleśniki. Smażymy placki na odrobinie tłuszczu. 2. Mięso rozbijamy na kotlety, doprawiamy wedle uznania i smażymy na tłuszczu. 3.Brokuł jeśli mrożony, gotujemy do miękkości. Jak świeży kroimy na różyczki

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sos pieczarkowy-błyskawiczny i prosty 145

Jeden z klasycznych smaków-sos pieczarkowy,super pomysł do mięs,makaronów czy naleśników z farszem-prosty do zrobienia i szybki-polecam Składniki: 40 dag pieczarek jedna cebulka 200ml śmietanki 30%(w wersji bardziej odchudzonej dodaję 12% ale z kartonika ,bo wtedy się nie zważy), ok 150 ml bulionu(jak nie macie to może być z kostki) 2-3 łyżki

Swojskie jedzonko
Ciasto cytrynowe z lemon curd i bitą śmietaną – bez miksera 207

temu na blogu, to być może spodoba Wam się dzisiejsze Ciasto cytrynowe z lemon curd, również bez miksera. Lemon curd to przepyszny krem cytrynowy, idealny do ciast, ciasteczek, gofrów, naleśników czy deserów. Przekładam nim moje szybkie ciasto cytrynowe , a całość łagodzę błyskawiczną, domową śmietaną w spray’u. Gotowych śmietan w spray’u Wam nie polecam. Są pełne

Moja Delicja
Przepisy na Sylwestra 1102

tortilli 8.  Sałatka z brokułem, prażonym słonecznikiem, wędzonym kurczakiem, fetą, kukurydzą i czosnkiem 9.  Drożdżowe bułeczki z salami, rukolą, suszonym pomidorem i mozzarellą 10.  Kurkumowe naleśniki a'la pizza 11.  Pizzerinki z salami, rukolą,cukinią i serem korycińskim swojskim 12.  Sałatka warstwowa z kurczakiem i sosem czosnkowym 13.  Pizza twist 14.  Drożdżowe

kruche babeczki
Naleśniki z białym serem 294

Któż z nas nie lubi naleśników. Kojarzą się one z dzieciństwem i piątkowymi obiadami w szkole :) Jeśli macie ochotę przypomnieć sobie te czasy, poniżej znajdziecie listę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tortille z nadzieniem 138

Miałam pomysł na farsz do naleśników, ale że nikomu nie chciało się ich smażyć to stwierdziłam, że użyję gotowych tortilli. Dzięki temu zyskałam na czasie, a obiad wyszedł świetny! Może na zdjęciach to nadzienie wygląda niepozornie i nie widać jakie jest kolorowe, ale w rzeczywistości smakuje naprawdę fajnie, a skład warzywno-mięsny daje duże pole do kombinacji ;) Składniki

Simply Food
Fińskie wigilijne smakołyki 169

łyżka olej lub masło klarowane do smażenia Przygotowanie Wszystkie składniki wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia na około 20 min. Smażymy na prawie suchej patelni, zwilżonej tłuszczem tak jak naleśniki nakładając porcje łyżką. Tuoresuolattu lohi - łosoś lub sieja marynowane w soli morskiej Składniki - na każdy kg ryby: 2 łyżki soli morskiej (niejodowanej) pół łyżki cukru lub miodu 1 łyżeczka mielonego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata