DŻEM ( GALARETKA) Z CUKINII

DŻEM ( GALARETKA) Z CUKINII

DŻEM ( GALARETKA) Z CUKINII

Szukając pomysłów na zamknięcie cukinii w słoiczku i cieszeniu sie jej smakiem i właściwościami zimą, natknęłam się na dwa bardzo ciekawe przepisy: Cukinia w smaku przypominająca ananasa ,  oraz dżemik a właściwie galaretkę. Jest ona łatwa i dość szybka w wykonaniu, idealna do  gofrów  , naleśników, babeczek, a także do przekładania tortów. Zielony dżem uzyskałam dosypując galaretkę o smaku kiwi. Z podanych składników wypełniłam 6 małych (200g.)  słoiczków. SKŁADNIKI: 4 kg  cukinii 1 szkl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Upiecz sobie babeczkę

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.