Szukając pomysłów na zamknięcie cukinii w słoiczku i cieszeniu sie jej smakiem i właściwościami zimą, natknęłam się na dwa bardzo ciekawe przepisy: Cukinia w smaku przypominająca ananasa , oraz dżemik a właściwie galaretkę. Jest ona łatwa i dość szybka w wykonaniu, idealna do gofrów , naleśników, babeczek, a także do przekładania tortów. Zielony dżem uzyskałam dosypując galaretkę o smaku kiwi. Z podanych składników wypełniłam 6 małych (200g.) słoiczków. SKŁADNIKI: 4 kg cukinii 1 szkl... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Na moim blogu znajdują się przepisy na zdrowe i łatwe do wykonania ciasta i babeczki, ale również wszyscy, którzy nie liczą kalorii odnajdą coś dla siebie.