Bardzo, bardzo cienkie i chrupiące nalesniki

Bardzo, bardzo cienkie i chrupiące nalesniki

Bardzo, bardzo cienkie i chrupiące nalesniki

Składniki 300g mąki pszennej szczypta soli 3 jajka 300ml wody filtrowanej 1 łyżka cukru olej do smażenia lub masło klarowane 1 ubite białko na sztywno 1 łyżka octu szampana,lub jabłkowego  tu    i tu Wykonanie W blenderze ubić jajka z cukrem i szczyptą soli. Dodać wodę mąkę,ocet, ubite białko,dokładnie wymieszać .Całość odstawić na 3-4 godziny .Po tym czasie ponownie wymieszać Usmażyć naleśniki. Smakowite w wersji wytrawnej i na słodko :)) czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, naleśnik

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.