naleśniki - 13886 przepisów (strona:481/926)

FISH AND CHIPS 177

dolałam pozostałą część piwa, całość dokładnie wymieszałam, by nie było grudek. Na końcu wlałam oliwę, zawsze dodaję oliwę do panierowania kotletów, wówczas ciasto lepiej przylega, dodaję ją także do naleśników, tak samo postąpiłam więc z ciastem do ryby. Ciasto naleśnikowe powinno być dość gęste, gładkie i jednolite. Gdyby spływało z ryby, należy dosypać jeszcze trochę mąki. Rybę dokładnie wytarłam

Smaczne Zdrowe
Śliwkowo - czekoladowy krem do smarowania 124

pozostawiamy do wystudzenia. Przestudzone śliwki łączymy z kakao oraz słodzikiem i dokładnie blendujemy na jednolitą masę. Krem przechowujemy w zamkniętym słoiczku w lodówce. Idealnie pasuje do smarowania kanapek, naleśników czy omletów na słodko. Smacznego

Health-Fit-Life
Szybki obiad-zupa grzybowa z brokułami 172

szczęście, że moje dzieci lubią zupy . Zresztą ja i S. też! Zupa grzybowa z brokułami to zdecydowanie szybki obiad. A jak już jest zupa to na drugie można usmażyć naleśniki lub placki . Ale zupa grzybowo brokułowa jest tak pożywna, że obejdzie się bez drugiego dania. Szybki obiad w tygodniu to wygoda dla każdej gospodyni. U mnie gar zupy jest

codojedzenia
FRUŻELINA MALINOWA 165

Pyszne, proste owoce w żelu, wspaniałe do ciast, lodów, naleśników, babeczek :) SKŁADNIKI: 0,5 kg malin 3-4 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej WYKONANIE: Maliny zasypujemy cukrem. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody. Mąkę ziemniaczaną zalewamy 2 łyżkami wody i dobrze mieszamy. Wyciskamy sok z cytryny. Maliny podgrzewamy, jak cukier się

Pani na deser
Sos ze śliwek i żurawin – sos do kaczki 188

dojrzałych śliwek i świeżych żurawin z miodem i odrobiną soku z cytryny, idealny do dań z kaczką , ale również świetnie smakuje np. jako dodatek do naleśników z serem. Sos ze śliwek i żurawin przygotowuje się bardzo szybko. Na rozgrzanej patelni rozpuszcza się miód, wrzuca owoce i smaży, aż owoce puszczą sok i wszystko zacznie lekko gęstnieć. Następnie zawartość patelni

Moja Delicja
Filet z łososia na parze z zielonymi plackami szpinakowymi i miętowym sosem 148

wmieszać do masy za pomocą drewnianej łyżki (wg mnie nie trzeba ubijać białka, ale to była interpretacja Tomka, ubił). Konsystencja ciasta na placuszki powinna być gęstsza, niż na naleśniki. Placuszki smażyć na rozgrzanym tłuszczu, około 2 minuty z każdej strony. Przełożyć na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Jogurt wymieszać z miodem, dodać posiekane listki mięty

Dietolog
Orzechowy kajmak daktylowy 151

Zapraszam dziś na zdrowy i przepyszny kajmak z daktyli. Dodałam do niego masło orzechowe i powstał pyszny kajmak orzechowy z daktyli. Taki kajmak jest idealny do przekładania ciast, naleśników, placków, gofrów, deserów czy prosto łyżeczką do buzi. Zapraszam Składniki: 40 szt suszonych daktyli 1/4 szkl mleka 2 łyżki masła orzechowego Przygotowanie: Daktyle zalewamy gorącą wodą, tak aby je przykryła

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Krokiety tostowe z kapustą i grzybami 122

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Krokiety na szybko, bez smażenia naleśników. Składniki 1 chleb tostowy 500 g kapusty kiszonej 2 liście laurowe 200 g świeżych grzybów leśnych 1 cebula 1 łyżka masła 3 jajka bułka tarta olej do smażenia sól

R'n'G Kitchen
CZEKOŚLIWKA 121

więcej gorzkiej. Smakują fantastycznie i można wyjadać je prosto ze słoiczka 😉 Jest to zdrowsza wersja kremu czekoladowego, tylko pamiętajmy, aby dodawać czekoladę dobrej jakości. Idealnie pasują jako smarowidło do naleśników, gofrów, grzanek czy pieczywa.    Składniki: 1 kg śliwek 50 g czekolady gorzkiej 70% 50 g czekolady mlecznej Wykonanie: Śliwki dokładnie myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy pestkę

Kuchnia MagdaLeny
3-dniowe warsztaty Kreatywnego przyGOTOWANIA w Istebnej 118

chlebem, swojskim masłem, twarogiem, oscypkami, bundzem, kiełbasą oraz sałatką z granatem, awokado i kuskusem. NIEDZIELA: > warsztat kulinarny "Niedzielne Śniadanie", gdzie przygotowaliśmy m.in. smoothie jabłkowo- pietruszkowe oraz smoothie buraczane, naleśniki w dwóch wersjach: z nadzieniem serowym z miodem i orzechami oraz z nadzieniem szpinakowym z serem feta i suszonymi pomidorami, placuszki owsiane z masłem bananowym, białą i ciemną domową

Nastoletnie Wypiekanie
Jabłka prażone z cynamonem i goździkami 79

Szybkie do zrobienia i bez dodatku cukru.. za to z aromatycznym cynamonem i goździkami. Warto uprażyć sobie taki mały zapas do szarlotki, jabłeczników, naleśników, dań ryżowych śniadaniowych... Ilość słoików:  6 słoików pojemności

AniaGotuje.pl
Naleśniki szpinakowe bez mleka i glutenu 76

Bardzo smaczna i zdrowa wersja naleśników wytrawnych bez dodatku mleka i mąki pszennej. Ciasto z mąki z ciecierzycy ma bardzo ciekawy, lekko orzechowy smak, zaś klasyczne nadzienie ze szpinaku posmakuje każdemu (kto lubi szpinak i czosnek :-). W przepisie nie ma soli oraz cukru. Jest to propozycja zdecydowanie nie tylko dla alergików

AniaGotuje.pl
Soczysta marmolada z jeżyn z dodatkiem brzoskwiń 175

będą częściowo w całości. Brzoskwinie zaś powinny pozostać w dużych kawałkach :-) Owoce będą dosłownie pływać w gęstym, słodko kwaśnym soku! Takie jeżynki w słoiczkach polecam szczególnie jako dodatek do: naleśników, budyniów, owsianek, placków

AniaGotuje.pl
Pancakes śniadaniowe 29268

Super placko naleśniki dla czterech osób. Idealnie puchate, proste i uzależniające. Weekendowe śniadanie jak marzenie :-) Czas przygotowywania:  25 minut + smażenie Ilość placków:  8 sztuk o średnicy 15 cm Składniki: • 3 średnie jajka • 3 łyżki jogurtu naturalnego • 2 łyżki cukru • pół łyżeczki sody • szklanka mleka • 3 łyżki oleju (ryżowy, z pestek winogron..) • pełna szklanka

AniaGotuje.pl
Jak zrobić lemon curd 224

Król wśród kremów z cytrusów. Zabójczo cytrynowy i słodki. Do czego używać: - krem do bez i tortów bezowych - dodatek do deserów pucharkowych z owocami - do  naleśników i pancaków - do serników - do wyjadania ze słoika łyżeczką :-) Czas przygotowywania:  5 minut + gotowanie do 20 minut Ilość: 350-380 ml kremu

AniaGotuje.pl