każdym razie był geniuszem. Zrobiłam swoją wersję, tj. inspirowaną kuchnią indyjską, bo uwierzcie mi, nic tak cudownie nie podkreśla smaku lekko mdłej marchewki ja kardamon. Będzie idealny do naleśników, gofrów a nawet placków ziemniaczanych. Można pasteryzować jak każdy inny dżem. ps. A jak dzieciaki będą pytały co to, to kłamcie i mówicie, że dżem z pomarańczy, jak są małe
greenscarfPrzedstawiam dziś przepis na prosty w przygotowaniu domowy sos malinowy. Taki sos jest idealny do polania lodów, gofrów czy naleśników. Polecam Składniki: 400 g świeżych malin 4 łyżki cukru trzcinowego Przygotowanie: Maliny myjemy i posypujemy je cukrem. Rozgniatamy maliny z cukrem na papkę a następnie zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Zimny sos przecieramy przez sito
słodkie i nie tylko historie kulinarneNasze leczo możecie zaproponować maluszkowi i jednocześnie całej rodzince. Leczo dla niemowlaka możecie zrobić w wolnowarze. My to cudo testujemy od jakichś 2 miesięcy. Nie gotujemy w nim wszystkiego. Naleśniki niestety nie wyjdą… Natomiast polecam wolnowar do takich właśnie dań jednogarnkowych. Jeżeli miałabym opisać efekt końcowy jednym zdaniem to brzmiałoby to mniej więcej tak: Wszystkie składniki w wolnowarze
Krupeczkiskładniki: 200 g mąki 240 g serka ricotta 240 g gęstego jogurtu naturalnego 100 ml mleka 2 jajka 40 – 60 g cukru 1 łyżeczka proszku
Domowy Smak Jedzeniainne moje przepisy: Kurczak w czosnkowym sosie Kurczak w białym winie Kurczak zapiekany w piekarniku z ananasem Makaron cannelloni nadziewany kurczakiem Kurczak barbecue Kurczak w miodowym sosie Naleśniki zapiekane z kurczakiem Kurczak w sosie miodowo musztardowym Szybki sos z kurczakiem Szaszłyki na grilla Kurczak zapiekany z brzoskwiniami Składniki: 200 g piersi z kurczaka 1/2 cukinii 1 papryka
Delusional Trineskładniki i mieszamy łyżką. Na patelnię delikatnie posmarowanej olejem (tylko przed pierwszymi plackami) nakładamy po porcji masy. Smażymy z obu stron na brązowo. Swoje placki smażyłam na patelni do naleśników. I gotowe! :) Przygotowując placki korzystałam z przepisu ze strony www.pobitegary.com
Czerwona Porzeczkałączymy ze sobą i dodajemy jajko, mleko ryżowe i olej kokosowy . Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Ciasto powinno być gęste i lepkie. Placuszki smażymy na patelni do naleśników posmarowanej odrobiną tłuszczu np. kokosowego. Usmażone pancaces układamy na talerzu, smarujemy macedońskim tahini . Dekorujemy posiekanymi orzechami i świeżymi owocami . Smacznego. Dzisiejszy wpis zawierał lokowanie produktu sklepu internetowego www.kreta24.pl Specjalnie
kulinarnyJaPyszny pieczony naleśnik podany z pomarańczowym twarożkiem i cząstkami pomarańczy. Moja kolejna propozycja na leniwe weekendowe śniadanie :) Składniki na dużą patelnię (28cm): 3/4 mąki orkiszowej pełnoziarnistej 3/4 szklanki mleka 4 jajka 20 g cukru trzcinowego z prawdziwą wanilią skórka starta z pomarańczy szczypta soli łyżeczka oleju kokosowego 200 g twarożku łyżka cukru trzcinowego z prawdziwą wanilią sok wyciśnięty(...)naczyniu. Na natłuszczoną patelnię wylewamy masę naleśnikową i od razu przekładamy do piekarnika. Pieczemy około 20 minut. W tym czasie twarożek ucieramy z cukrem i sokiem z pomarańczy. Gotowy naleśnik podajemy z twarożkiem, cząstkami pomarańczy, oraz jagodami i pudrem pomarańczowym. Smacznego :) Artykuł Orkiszowy baby dutch z twarożkiem i pomarańczami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogWitajcie, jeśli jesteście fanami kokosa w każdej postaci to zapraszam do wypróbowania mojej propozycji. Dzisiaj jest to mus kokosowy, który idealnie pasuje do naleśników, placuszków ale także jako smarowidło do chleba! Potrzeba tylko kilka prostych składników! Spróbuj! Składniki: - 100 g wiórków kokosowych - 50 g płatków ryżowych - 150 ml wody - słodzik lub cukier do smaku Wykonanie Wiórki kokosowe moczymy
Health-Fit-LifePAPRYKI BIO ✔Pyszna Konfitura z Papryki. ✔Ekologiczna ✔ Wykonana z naturalnych składników ✔ Bez konserwantów czy ulepszaczy ✔Idealna do kanapek, mięs, wędlin,serów, pasztetów ✔Jako dodatek do krakersów,naleśników ✔Jako baza do zapiekanek ✔Po otwarciu słoiczka od razu chce się spróbować ✔Zapach konfitury jest delikatny ale bardzo przyjemny ✔Polecam w 100 % Na stronie sklepu dostępne są również
Gotowanie PatkiSernik jest wyśmienity, szczególnie za sprawą frużeliny, którą przygotowałam z czereśni - moich ulubionych letnich owoców. Frużelina doskonale komponuje się z owsiankami, jaglankami, budyniem czy naleśnikami. Przepis na nią zaczerpnęłam z przepisu Doroty Świątkowskiej . Koniecznie wypróbujcie! Spód: 230 g ciastek czekoladowych 100 g stopionego masła Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, dwukrotnie mielonego 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego
Czerwień i błękitniedawna Odtłuszczona mąka kokosowa EFAVIT . Bardzo aromatyczna, intensywnie kokosowa , z dużą zawartością błonnika oraz białka - 11g białka na 100g mąki - idealnie sprawdza się w przeróżnych wypiekach: ciastach, gofrach, plackach, naleśnikach, chlebach, no i oczywiście omletach! Gdyby ktoś nie wiedział, skąd bierze się takie cudo - odpowiadam. Mąka kokosowa pozyskiwana jest z miąższu orzechów kokosa, który się suszy i odtłuszcza
Grunt to przepis!większych sklepach było to wyzwaniem, ale bardziej satysfakcjonujące, pyszniejsze i zdrowsze jest zrobienie smarowidła samodzielnie. Konfitura truskawkowa to mój kanapkowy klasyk. Używam jej czasami również do gofrów i naleśników , ale to na kanapce z masłem orzechowym robi furorę! Co ją wyróżnia? To że jest bez cukru i stosunkowo niskokaloryczna ! Idealna jeśli dbasz o figurę, ale nie potrafisz odmówić sobie
Blendmanbieżącą wodą i odciskamy ogórki, żeby pozbyć się nadmiaru wody. Polewamy je sosem i całość mieszamy. Odstawiamy do lodówki, podajemy schłodzoną. Ta sałatka ogórkowa świetnie pasuje do koreańskich naleśników , seleryby czy kotletów sojowych . Smacznego! * Przepis pochodzi stąd . Artykuł Koreańska sałatka z ogórków pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plgotowanego musu nieco mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w odrobinie wody. Taki zagęszczony mus będzie idealnym nadzieniem do tarty lub tartaletek. Bez zagęszczania można wykorzystać go do wszelkiego rodzaju deserów, naleśników, a nawet... do kanapek :) Mus po zagotowaniu można przechowywać przez około tydzień w zamkniętym słoiku w lodówce. Z poniższego przepisu można przygotować około 500g musu . Mus z truskawek i rabarbaru
Smakołyki Bereniki