Składniki : 2 kopiaste łyżki mąki kokosowej 3 łyżki mąki pszennej 1 jajko, szczypta soli 400 ml mleka - może być roślinne tłuszcz do smażenia, może być olej kokosowy Przygotowanie : Do odmierzonego mleka dodać jajko i mąki, sól- wymieszać dokładnie Smażyć z obu stron na gorącym tłuszczu. Naleśniki z mąką kokosową są bardzo delikatne, trzeba uważać by przy przerzucaniu na drugą stronę nie popękały. Robimy to bardzo ostrożnie :) czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula