lody - 12901 przepisów (strona:464/861)

Seromakowiec 171

można ustawić formę z gorącą wodą lub wysypać na nie 2 szklanki lodu - ja ustawiłam naczynie żaroodporne wypełnione wodą). Sernik studzić w zamkniętym piekarniku. Po całkowitym ostudzeniu wyjąć z formy pociągając za wystające końce papieru. Jeśli pieczemy w formie z odpinaną obręczą, wystarczy ją rozpiąć. Wstawić do lodówki na całą noc. Posypać cukrem pudrem

cucinare
Ciasto krówka 296

funkcji termoobieg około 12 minut (piekarnik był już nagrzany). Blaty upiekłam dwa dni przed podaniem ciasta i przed przelożeniem masą trzymałam w chłodnym miejscu (nie w lodówce). Składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny Wykonanie : Śmietanę ubić na puszystą masę. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody, ostudzić, zmiksować ze śmietaną. Polewa(...)gotowej masy kajmakowej paczka płatków migdałów Wykonanie : Kremem śmietankowym przełożyć dwa ostudzone placki. Na wierzchu rozsmarować masę kajmakową, posypać płatkami migdałów. Przechowywać w lodówce. Placki przełożyłam masą dzień przed podaniem. Polecam i życzę smacznego !:)   Zachęcamy do zapoznania się z przeprowadzonym przez nas testem kawiarek

cucinare
Cytrynowiec 205

puszystą masę. Dalej miksując dodawać stopniowo zimny budyń. Przygotować poncz. Wodę wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem. Biszkopt nasączyć ponczem. Na biszkopt wyłożyć masę budyniową. Ciasto wstawić do lodówki. Przygotować cytrynową piankę. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Kolejno, dalej miksując, dodać stopniowo tężejącą(...)cytryny rozetrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. (Dodać taką ilość cukru pudru, aby masa była gęsta, ale można ją było rozsmarować). Lukrem posmarować herbatniki. Ciasto wstawić do lodówki, aż herbatniki zmiękną. (Najlepiej na noc). Smacznego

cucinare
Karpatka II 155

wody 150g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek szczypta soli szczypta proszku do pieczenia (tak na koniec noża) Masa: 3 szklanki mleka 300g masła (wyłożyć je wcześniej z lodówki żeby było w temperaturze pokojowej) ¾ szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 kopiate łyżki mąki pszennej (80g) 4 kopiate łyżki mąki ziemniaczanej (80g) 2 żółtka(...)upiec drugą połowę ciasta. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń. Masę rozsmarować na jednym blacie ciasta. Przykryć drugim blatem. Ciasto wstawić do lodówki, na co najmniej 2 godziny. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem

cucinare
Tort z malinami 221

dodajemy po łyżce ubitej śmietany (jednak nie miksujemy ale mieszamy delikatnie łyżką lub szpatułką). Ważne jest, aby masy dokładnie się połączyły i nie było w nich grudek. Wstawić do lodówki do czasu przełożenia. Dżem lekko podgrzać i wymieszać z malinami. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika, ustawić na kratce. Po całkowitym wystudzeniu przekroić na 3 poziome blaty. WE każdym(...)części biszkoptu, na wierzchu rozsmarowujemy pozostałą 1/3 kremu.  Wierzch posypuję cukrowymi motylkami i pokrojonymi biszkoptami. Delikatnie zdejmujmy obręcz i obwiązujemy tort wstążką. Wstawiamy na minimum 5 godzin do lod

cucinare