lody - 12901 przepisów (strona:461/861)

Kurczak faszerowany makaronem , obiad jednogarnkowy 224

poprzedniego był inny . Trudno powiedzieć który smaczniejszy , liczy się raczej tylko mięso i makaron , reszta przypraw i składników stanowi dowolną kombinację lubianych smaków . Pasuje dosłownie wszystko , no może oprócz lodów waniliowych.. chociaż kto wie , jak by się uparł … nie jednak sobie odpuśćmy Ten kurczak to kwintesencja smaku , porządny sycący jednogarnkowiec , a jednocześnie potrawa leniwiec. Robi się prosto

Ogrodnik w podróży
Szybkie pączki serowe z powidłami 207

przesianą z proszkiem i sodą. Dokładnie mieszamy łyżką lub szpatułką. Ciasto będzie lepkie i takie ma być. W szerokim rondlu nagrzewamy olej do temperatury ok. 175 ° C. Łyżką do lodów maczaną w oleju nabieramy porcje ciasta i kładziemy na rozgrzany olej (jednorazowo smażyłam po 6 sztuk). Smażymy na rumiano z obu stron (moje same się odwracały). Wyjmujemy, kładziemy

mojewypiekiinietylko
Truskawkowa proteinka - pyszny fit deser 187

mleka i odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Koktajle mieszamy starannie, dodajemy rozpuszczoną żelatynę i wykładamy na spód. Posypujemy po wierzchu płatkami migdałów i odstawiam do lodów by stężało

Cynamonowe szczęście
Borówki liofilizowane - pyszny zamiennik świeżych owoców 151

czego stosować liofilizowane owoce borówki amerykańskiej Liofilizowane borówki amerykańskie stanowią zdrowy, wygodny w użyciu substytut świeżych owoców i pozwalają urozmaicić codzienną dietę. Można je wykorzystać do przygotowania pysznych smoothie, lodów, sorbetów, owsianki i musli. Liofilizowane, sproszkowane owoce mogą również stanowić składnik pieczywa oraz ciast i ciasteczek. Doskonale sprawdzają się w przypadku serników tradycyjnych i serników na zimno. Liofilizowane borówki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Drink Żar tropików 187

Składniki: 25 ml grenadiny 50 ml rumu 50 ml likieru Blue Curacao (nie może być syrop) ok. 250 ml soku pomarańczowego (w zależności od wielkości szklanki) 4 kostki lodu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na drink Żar Tropików: Na dno wysokiej szklanki wrzucić 4 kostki lodu. Na dno wlać 25 ml grenadiny (ewentualnie można użyć syropu malinowego). Następnie delikatnie, najlepiej

Kulinarne Przeboje
Drink Coco extazy 184

Zamiast łyżki barmańskiej zaś polecam użyć zwykłą, metalową łyżkę kuchenną, po której wypukłej części lejemy ciecze (czyli po tzw. odwróconej łyżce). Drink Coco extazy – Składniki: 3-4 kostki lodu 30 ml syropu Blue Curacao ok. 125 ml soku ananasowego (opcjonalnie nektar ananasowy) 40 ml likieru Blue Curacao 40 ml wódki 40 ml Malibu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na drink(...)Coco extazy: Do wysokiej szklanki wrzucić 3-4 kostki lodu. Na dno wlać ok. 30 ml syropu Blue Curacao. Następnie delikatnie wlać ok. 125 ml soku ananasowego (teoretycznie możecie dać go mnie lub więcej do smaku – wedle Waszego uznania i mocy drinku jaką chcecie osiągnąć), uważając, by nie zmieszał się z syropem. Jeśli nie możecie nigdzie dostać soku ananasowego

Kulinarne Przeboje
Szarlotka z kruszonką - tarta z jabłkami, kruszonką i konfiturą z płatków róży 173

jabłkami smakuje obłędnie. To jest szarlotka idealna, jak spróbujecie ją upiec zrozumiecie co mówię. Ja mówi lo z Pistachio idealne ciasto podgrzane w piekarniku - nie mikrofali - z kulką lodów waniliowych. Rozmarzyliście się ze mną? no to teraz do sklepu po kilka gatunków jabłek i pieczemy, jest prosto. A lo dziękuję za ten przepis. Ciasto z jabłkami - tarta

Moje Małe Czarowanie
Ciasto czekoladowe a’ la Lava Cake 146

Ubite białka delikatnie, ale dokładnie łączymy z masą czekoladową. Całość przekładamy do tortownicy. Pieczemy 10-15 minut. Po upieczeniu pozostawiamy ciasto na 5 minut do przestygnięcia. Podajemy z gałką lodów waniliowych i listkami mięty. Smacznego!   Artykuł Ciasto czekoladowe a’ la Lava Cake pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
LEKKO BRZOSKWINIOWE PĄCZKI NA SERKU HOMO 212

Dodajemy otartą skórkę z cytryny, cukier waniliowy oraz partiami przesianą mąkę. Mieszamy do momentu uzyskania gładkiej masy. W garnku rozgrzewamy olej.  Łyżeczką od herbaty (bądż kulistą łyżką od lodów)  namoczoną w gorącym oleju nabieramy małe porcje ciasta, wykładamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy  z obu stron na lekko brązowy kolor. na średnio gorącym oleju, aby pączki "doszły

Walijskie Pichcenie
COLD BREW GREEN TEA 180

torebkach zda egzamin. Choć jak wiadomo, skład takich herbat może być nieco gorszy od liściastych. Mogą być naturalne bądź smakowe, z dodatkami owoców czy ziół lub bez, z lodem. Swoją wersję przygotowałam z naturalnej zielonej herbaty z dodatkiem plastrów sparzonej pomarańczy i cytryny, z listkami mięty i odrobiną miodu. COLD BREW GREEN TEA (na  1,5l napoju) 4 łyżeczki(...)szklanego dzbanka.  Zalewam całość wodą i odstawiam na 6 godzin. Dla mocniejszego, intensywniejszego smaku można zostawić na całą noc lub 12 godzin. Dla urozmaicenia można dodać kostki lodu. SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
gulasz z batatów i miechunki peruwiańskiej -- goulash with sweet potatoes and Peruvian bellows 162

cierpki smak i niesamowity kolor. Suszone owoce miechunki warto mieć zawsze pod ręką . Można je spożywać jako przekąskę, podobnie jak inne bakalie np.: rodzynki, albo dodawać do batoników, muesli, lodów, ciasteczek, czy deserów. Świetnie smakują, dobrze zaspokajają głód, więc stanowią znakomitą alternatywę dla niezdrowych, słonych chipsów. Warto nimi wzbogacić również smak sosów . Taki dodatek doskonale współgra ze słodki potrawami

mojej kuchni
czas na brzoskwinie-Brzoskwiniowa tarta 159

190º C przez oko ło 50 minut, na zloty kolo r. Ostudzić tarte przed podaniem przez co najmniej 15 minut . Podawać w temperaturze pokojowej lub ciepłą.. . z gałką lodów waniliowych :)) pyszny i łatwy letni deser .Ta domowa tarta jest dokładnie tym czego potrzebujesz. Łuszcząca się skórka i maślane, chrupiące ciasto z nadzieniem owocowym Jest to idealny deser

mojej kuchni
CIASTECZKA 141

masło z cukrem ,dodać jajka ,startą marchewkę ,jabłko, mąkę z solą i proszkiem do pieczenia . Na końcu wiórki, suszone owoce. Miksować do połączenia składników. Masa jest kleista. Łyżką do lodów nakładać kulki z ciasta ,na blaszkę wyłożona papierem zachowując 1-1,5 cm odstępy. Piec około 30 minut na zloty kolor w 180°C. Po ostudzeniu mamy świetna zdrową

mojej kuchni
miod arbuzowy --- miele di anguria 180

pyszny, bogaty miód, który będzie doskonałym dodatkiem do deserów, ciast, lodów,a i dla zdrowia. Jeśli nie mieliście  okazję gotować miód z arbuza, radzę go zrobić.        Składniki: 1000 gr miąższu arbuza 2 szt cytryny 500gr cukru ,lub więcej ,to zależy od słodkości arbuza   Wykonanie Obrać miąższ arbuza z nasion

mojej kuchni