lody - 12901 przepisów (strona:455/861)

Orzeźwiająca lemoniada arbuzowa 120

syrop z agawy lub cukier brązowy albo ksylitol (do smaku, ale ja pomijam, bo wystarczająco słodkie dla mnie) 4 szklanki zimnej wody (może być też gazowana) Do podania: kostki lodu plasterki cytryny listki świeżej mięty (opcjonalnie) Wykonanie: Arbuza obieramy z pestek (najlepiej użyć bezpestokowego ), kroimy w kawałki i wrzucamy do blendera. Dodajemy umyte truskawki lub mrożone, sok z cytryny(...)miksujemy aż składniki będa dobrze rozdrobnione. Następnie, dolewamy wody, słodzimy do smaku i krótko (30 sekund) miksujemy. Podajemy z dużą ilością lodu, plasterkami cytryny i mięta (jeśli lubicie). Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis? To bardzo się cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz i udostępnisz! Dzięki Tobie będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać

Lamarida.pl
Truskawkowo ananasowy koktajl 206

minut. Pyszny, zdrowy, lekki na lato idealny. Możecie się nim zajadać bez grzechu i wyrzutów sumienia.  30 dkg truskawek 1/2 ananasa świeżego mięta świeża 1 limonka 10 kostek lodu Ananasa obieram, wykrawam środek niejadalny i kroję na kawałki. Do wysokiego pojemnika od blendera przekładam ananasa dodaję kostki lodu i miksuję blenderem.Trzy duże truskawki odkładam. Resztę  truskawek obieram, przekładam

wesoła kuchnia
Ciasto pianka – lekki piankowiec na spodzie z biszkoptów 154

Jest tak gorąco, że piekarnik omijam z daleka… i jestem pewna, że Wy również. Stąd, jeśli przychodzi nam ochota na coś słodkiego, a lodów mamy już dosyć, zróbmy sernik na zimno lub ciasto piankę. Jest to świetny sposób na coś lekkiego i łatwego w przygotowaniu. Będąc dzieckiem uwielbiałam wszelkiego rodzaju piankowce i wciąż wracam do nich z wielką

Be Fit Be Strong
Lemoniada arbuzowa orzeźwiająca 176

pół woda niegazowana z gazowaną – wedle uznania) miód lub cukier trzcinowy (do dosłodzenia – opcjonalnie) – ja nie dawałam, bo mój arbuz był dość słodki kilka kostek lodu (u mnie 8 sztuk) kilka listków mięty (ok. 6-8) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lemoniada arbuzowa przepis krok po kroku: Do wykonania lemoniady arbuzowej należy wykorzystać ćwiartkę arbuza ważącą(...)lemoniady arbuzowej. Przelać napój do dzbanka, dodać listki mięty i pokrojoną w plasterki cytrynę. Schłodzić lemoniadę arbuzową przez minimum godzinę w lodówce. Tuż przed podaniem dodać kostki lodu. Podawać w wysokich szklankach, np. ze słomką. Smacznego! Lemoniada arbuzowa bez blendowania Teoretycznie możecie nie używać blendera, a miąższ z arbuza po prostu przetrzeć przez sitko. Jeśli szukacie inspiracji na inne letnie

Kulinarne Przeboje
Kompot z czereśni i rabarbaru 99

więcej albo nie rozdawać. A najlepiej robić więcej i nie rozdawać. No więc robię więcej... Składniki: 2 l wody pół kg czereśni 3 łodygi rabarbaru 2 łyżki cukru kostki lodu Czereśnie myjemy i odrywamy z nich ogonki, rabarbar myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cukier i owoce. Kompot gotujemy 15 minut. Studzimy. Przed(...)podaniem dorzucamy do niego kostki lodu

Kardamonovy
Różyczki z ciasta francuskiego 114

rozpływające się w ustach różyczki z ciasta francuskiego z dodatkiem jabłek, cynamonu i brązowego cukru. Obłędnie smakują, gdy są jeszcze ciepłe. Genialnie sprawdzą się także podane z gałką lodów . Różyczki z ciasta francuskiego 1 szt. ciasta francuskiego ((375 g)) 2 jabłka 50 g cukru brązowego 20 g cynamonu ((mielonego)) 5 g cukru pudru ((do posypania)) Jabłka umyj i pokrój

Przepisy na widelcu
Eton Mess 209

letnimi owocami, jednak tradycyjnie podawany jest z truskawkami.  Pierwotnie Eton Mess (który był serwowano w Eton College od lat 30-tych) składał się z truskawek i bananów oraz lodów lub śmietany. Bezy zostały dodane później. Składniki na 2 porcje: 4 garście truskawek 100 g śmietany 30-36% Bezy (mogą być domowe np. z tego przepisu  lub sklepowe

Czarnawisienka
Tom Collins 191

fikcyjna postać która obgadywała wszystko i wszystkich i obgadywała ich za plecami. Składniki: 50 ml ginu 25 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny 10 Ml syropu cukrowego woda gazowana lód Sposób przygotowania: Do wysokiej szklanki typu highball wypełnionej do trzy czwarte lodem kruszonym wlewamy gin. Dodajemy również sok z cytryny oraz syrop cukrowy. Drinka mieszamy długą łyżką najlepiej barmańską

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Blue Lagoon 176

smak przypadnie każdemu do gustu. Składniki: 50 ml wódka 25 ml blue curacao 10 ml soku z cytryny 10 ml syrop cukrowy Sprite lub 7up Sposób przygotowania: Do wypełnionego lodem shakera wlewamy wódkę, blue curacao, sok z cytryny, oraz syrop cukrowy. Całość energicznie mieszamy i wlewamy do wysokiej szklanki typu highball lub collinsówki wypełnionej lodem kruszonym. Drinka dopełniamy napojem gazowanym

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Mrożona herbata z pigwą 212

Składniki: 0,5 l czarnej, mocnej herbaty 0,5 l wody sok z 1/2 cytryny 1 łyżka miodu 3 łyżki pigwy w syropie (z tego przepisu - klik ) kostki lodu   Zaparzyć 0,5 l czarnej, mocnej herbaty i odstawić aż przestygnie. Do jeszcze ciepłej(!) herbaty dodać miód, pigwę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać aż miód się rozpuści. Następnie dolać(...)zimnej wody i ponownie wymieszać. Schłodzić. Przed podaniem dodać sporo kostek lodu

My simple kitchen
Domowa mrożona herbata 208

kupiona w sklepie. Jak zrobić taką mrożoną herbatę? Jakich składników potrzebujemy -> to wszystko znajdziecie poniżej. Składniki 0,5l mocnej zaparzonej herbaty 1 cytryna 2 łyżki miodu kostki lodu 0,5l wody mineralnej Domowa mrożona herbata – przepis Zaczynamy od zaparzenia mocnego wywaru z herbaty. Przelewamy go do dzbanka i uzupełniamy wodą mineralną. Dodajemy sok z 1/2 cytryny, a drugą(...)połówkę kroimy w plasterki. Dodajemy miód. Herbatę odstawiamy do ostygnięcia i przed podaniem dodajemy kostki lodu. Artykuł Domowa mrożona herbata pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krwawa Mary (Bloody Mary) 165

Mari i Tudor, która zmarła w 1558 roku, a po śmierci często była nazwana właśnie Krwawą Mary. Drink ten podajemy w wysokiej szklance typu Colins wypełnioną w 3/4 kostkami lodu. Drink jest na tyle popularny, że został wpisany na oficjalną listę koktajli IBA. Jako dekorację oraz do smaku często dodaje się łodygę selera naciowego. Ja jednak przedstawię Wam propozycję(...)soku z cytryny Kilka kropel sosu tabasco kilka kropel sosu Worcestershire szczypta soli oraz pieprzu Sposób przygotowania: Wszystkie składniki przelewamy do shakera, w którym mieszamy koktajl z kilkoma kostkami lodu. Drink przelewamy w tym przypadku do kieliszka koktajlowego i garnirujemy go małym pajączkiem. Smacznego! Wasza Krwawa Mary (Bloody Mary) jest gotowa! Artykuł Krwawa Mary (Bloody Mary) pochodzi z serwisu Przepisy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Long Island Iced Tea 230

głównie mężczyznom. Składniki: wódka 20 ml tequila 20 ml rum 20 ml gin 20 ml likier triple sec 20 ml ( ja używam cointreau ) 25 ml soku z cytryny cola Lód Sposób przygotowania: Do schłodzonej szklanki tupu highball wypełnionej po brzegi lodem wlewamy wódkę, lekki biały rum, świeżo wyciśnięty sok z cytryny, gin tequile oraz likier triple sec. Na sam koniec

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Mai Tai 191

ciemnego rumu 25 ml jasnego rumu 20 ml orange curacao 15 ml syropu migdałowego 15 ml syropu cukrowego Cząstka ananasa Wisienka koktajlowa Sposób przygotowania: Do shakera wypełnionego lodem dodaj wszystkie składniki: ciemny i jasny rum, orange curacao, syrop migdałowy, syrop cukrowy i dokładnie wymieszaj. Drink przelej do szklanki typu whisky wypełnionej lodem. Koktajl dekorujemy cząstką ananasa oraz wisienką koktajlową Artykuł

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Mrożona inka z bananem 144

właśnie okazji wytrąbiłam sporą ilość mrożonej inki z bananem. Łapcie przepis i raczcie się. Składniki: 2 szklanki mleka 2 płaskie łyżki kawy zbożowej Inka 1 duży dojrzały banan kostki lodu odrobina ciepłej wody (przepis na 2 porcje) Mleko wrzucamy z bananem do blendera, miksujemy. Kawę rozpuszczamy w wodzie, wlewamy do szklanek. Wrzucamy do nich kostki lodu, a następnie po łyżce

Kardamonovy