lody - 12901 przepisów (strona:466/861)

Tarta z jabłkami 164

uczciliśmy go kruchą i wyjątkowo smaczną tartą z jabłkami, na którą przepis znajdziecie poniżej. Tarta z jabłkami doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i podana na ciepło z dodatkiem lodów waniliowych lub śmietankowych. Jeśli pozostaną wam niewykorzystane białka z jajek, możecie przygotować bezę i wyłożyć ją na warstwę jabłek, tarta będzie się prezentować bardziej okazale. Przepis został przygotowany także

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Cake pops-kuleczki z ciastek 210

wszystkie choć stoły uginały się od innych słodyczy.Łatwe w przygotowaniu,nie drogie i pyszne-polecam jako patyczków użyłam papierowych rurek do napojów,mogą być również patyczki jak do lodów. Przepis znalazłam na stronie  wypieki Beaty ,dziękuję :) Składniki 300 g ciasteczek (u mnie markizy) około 100-150 g mascarpone około 100-150 g kremu czekoladowo-orzechowego (np. nutella

Swojskie jedzonko
ICE COFFE CZYLI MROŻONA KAWA WANILIOWA 136

kawę z nutą wanilii. Kawa wyszła pyszna a dodatek wanilii sprawił, że kawa jest delikatnie słodka. Składniki: 150 ml mleka 50 ml espresso 2 pompki syropu waniliowego kilka kostek lodu Do wysokiej szklanki włożyć kostki lodu. Wlać do 3/4 wysokości szklanki mleko. Następnie małym strumyczkiem wlać espresso.  Na samym końcu dolać syrop waniliowy. Gotowe

Kuchnia w oparach
Nać pietruszki zamrożona w kostkach 199

trzeba myć, szatkować itd. Oszczędność czasu i pieniędzy. Naprawdę polecam spróbować. Nać pietruszki w kostkach (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI Nać pietruszki Olej z oliwek Pojemnik do mrożenia kostek lodu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pietruszkę umyć, obrać z listków i wysuszyć Napełnić pojemnik na kostki lodu pietruszką, uciskając delikatnie aż do wypełnienia całego miejsca Każdą przegródkę z pietruszką zalać olejem z oliwek Zamrozić

zielonacukinka
Granola z chia, dynią i siemieniem lnianym 153

siemieniem lnianym, nasionami chia, orzechami włoskimi, pestkami dyni i słonecznika, słodzona naturalnym miodem. Pyszna na śniadanie z mlekiem zwykłym lub roślinnym , jogurtem czy owocami . Idealna jako posypka do deserów , lodów czy koktajli . Pomimo, że z przepisu wychodzą dwa słoiki granoli, muszę robić z podwójnej porcji :) Jedna blacha nie starcza nam nawet na tydzień :) Polecam również “ Granolę z sezamem

Moja Delicja
Zapiekane naleśniki z prażonymi jabłkami pod kruszonką 178

piekłam w piekarniku gazowym mojej mamy prawie 40 minut! Wiem, że w moim elektrycznym byłby to max 25 minut.  Naleśniki możesz podać np. z bitą śmietaną lub gałką lodów, to już wersja na maxa! He heheh ;-) Są przepyszne polecam

SMYKWKUCHNI
Australijska pizza w Warszawie 216

połączenie. Czy spodziewaliście się, że pizzę można jeść na słodko. Jeśli nie, to spróbujcie pizzy z owocami, polanej słodką czekoladą (mleczną albo białą), a całość podana z gałką lodów. Pizza ta odrobinę w smaku przypominała ciasto z owocami, jednak była znacznie bardziej słodka. Decydując się na pizzę z owocami leśnymi, albo porzeczką otrzymacie idealny balans pomiędzy kwaskowatymi owocami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ŚLIWKI POD KRUSZONKĄ 231

przy słodkich nie ma takiej potrzeby. Całość obsypać schłodzoną kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175*C i zapiekać ok.30 minut na termoobiegu. Podawać na ciepło (gorąco) z kulką loda lub na zimno (równie smaczne, a łatwiej się wyjmuje z formy). Można posypać pudrem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Pyszny jabłecznik inaczej jak zwykle. 158

muszą lekko się zarumienić. Naduszając pianę z białek musicie poczuć konsystencję jak legumina. Czasami trzeba lekko przedłużyć czas pieczenia. Wyjąć ciasto z piekarnika. Można podawać ciepłe z dodatkiem gałki lodów waniliowych lub zimne. Posmakujcie

Kuchnia Pokoleń
PROSTE KRUCHE CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM I PŁATKAMI OWSIANYMI 185

nami baaardzo upalne lato pełne domowych lodów, zimnych deserów, orzeźwiających koktajli i lemoniad.  Ciastek nie piekłam od kilku miesięcy, upał powodował, że na piekarnik patrzyłam z lekką nienawiścią i zaglądałam w jego czeluść tylko w niezbędnych ku temu momentach, więc dzisiejszy dzień - deszczowy i mroczny (jak określił, z uwielbieniem, mój syn) rozjaśniłam pysznymi ciastkami z masłem orzechowym

Upiecz sobie babeczkę
Zielona herbata - rodzaje i sposób parzenia 148

nazywaną chasen . Jest używana podczas japońskiej ceremonii parzenia herbaty chanoyu. Uprawiana jest głównie w cieniu, a jej liście nie są podczas produkcji poddawane fermentacji. Matcha można dodawać do lodów i deserów, którym nadaje piękną zieloną barwę.   Sposób parzenia -  szczegółowe informacje na temat herbaty matcha i sposobu jej parzenia znajdziecie tutaj   Genmaicha   - nazywana też " popcorn

Cztery Fajery
Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny 144

Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju deserów - lodów, serników, panna cotty, naleśników. Można ją także wykorzystać jako składnik kremów do ciast i napojów. Frużelina to całe lub pokrojone owoce zatopione w żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Frużelinę możemy przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim zdaniem najsmaczniejsza jest

Cztery Fajery
Kohersen Mycook - więcej niż robot kuchenny 160

wszystkich zabieganych i zapracowanych rozwiązanie idealne. Gotowanie na parze i gotowanie indukcyjne, przeciery, kremy i purée dla dzieci i niemowląt,  krojenie, siekanie, mielenie mięsa i kawy, kruszenie lodu, ubijanie piany, śmietany i masła, podsmażanie, zagniatanie ciasta – wszystkie te czynności (i jeszcze kilka innych) wykonuje za nas Kohersen Mycook.  Nie muszę już szukać wagi – jest zintegrowana z robotem(...)kolejny dodawany do naczynia głównego składnik.    Samoostrzące się noże – to kolejna przewaga Kohersen MyCook nad innymi dostępnymi na rynku robotami wielofunkcyjnymi. Wystarczy wrzucić do naczynia głównego kostki lodu i i włączyć urządzenie – noże naostrzą się same. Unikniemy w ten sposób kosztów wymiany ostrzy na nowe. Motylek – służy do przygotowywania sosów, kremów,  majonezów, bitej śmietany, piany z białek

Cztery Fajery
Grillowane gruszki z orzechami i migdałami 183

imprezy na świeżym powietrzu albo na zwykłej patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Za każdym razem będą urzekać smakiem. Grillowane gruszki z orzechami i migdałami będą też doskonałym dodatkiem do lodów, a w połączeniu z kremowym serkiem i granolą stanowią idealny pomysł na śniadanie lub podwieczorek. Grillowane gruszki z orzechami i migdałami proporcje dla 2 - 4 osób 4 - 6 gruszek

Cztery Fajery
Lemoniada cytrusowa z miętą 173

pomaga w koncentracji. Składniki: 2 pomarańcze 2 cytryny 1 limonka lub dodatkowa cytryna 4 łyżki cukru (można zamienić na miód) gałązka mięty 1 litr zimnej wody kilka kostek lodu Przygotowanie : Pomarańcze, cytryny i limonkę dokładnie myjemy. 1 pomarańczę, 1 limonkę i 1 cytrynę kroimy w plasterki/półplasterki, wkładamy do dzbanka, zasypujemy cukrem i mieszamy. Wstawiamy do lodówki na około godzinę(...)dzbanka z cytrusami, wkładamy gałązkę mięty.  Wlewamy zimną wodę, dodajemy sok wyciśnięty z drugiej pomarańczy i cytryny,  dokładnie mieszamy długą łyżką. Przed podaniem dodajemy kostki lodu

Smakowity Blog Kulinarny