przede wszystkim smaczny deser. Owoce pod kruszonką brzmią banalnie, ale jeśli poeksperymentujecie z dodatkami do kruszonki (mąka razowa, orzechy, płatki owsiane czy migdały) a całość podanie z kulką lodów waniliowych - wówczas deser nabiera całkiem innego charakteru :) Składniki na 2 porcje: 2 łodygi rabarbaru 2 garście mrożonych malin 2 łyżeczki cukru Kruszonka: 40 g masła 40 g cukru
My simple kitchenciastek o różnych kształtach. Z kolei maszynka do krojenia w kostkę przyda się podczas robienia sałatki warzywnej. W wyposażeniu mogą znaleźć się także młynek do mielenia ziaren, przystawka do lodów, wyciskarka do cytrusów, sokowirówka, przystawka do formowania makaronów czy też do przecierania owoców
Trochę smakużelatyny 4 łyżki mleka Poncz: 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki cukru 1/3 szklanka wrzątku Dekoracja: 40g czekolady świeże maliny, borówki amerykańskie listki mięty, kwiaty bezy, wafel do lodów Wykonanie: 1. Poncz: Składniki ponczu wymieszać ze sobą i pozostawić do wystudzenia. 2. Biszkopt: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i ponownie ubić na sztywno. Następnie
Szalona Kuchnia Ewelinywierzch układamy rabarbar. Wierzch posypujemy cukrem. Tartę pieczemy przez ok. 35-45 min. Ostatnie 3-5 minut pieczemy pod funkcją grill. Serwujemy odrazu po upieczeniu z gałką lodów, albo dobrze schłodzoną. Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram @lukarzkuchasz
Kuchnia Łukaszałyżki miodu lub cukier trzcinowy (lub ewentualnie zwykły cukier). Gotowy koktajl z truskawek przelać do szklanek. Ozdobić świeżymi truskawkami oraz listkami mięty. Opcjonalnie można podawać z gałką lodów np. śmietankowych – zmiksowanych razem z koktajlem lub dodanych do każdej szklanki w postaci gałki. Smacznego! A Wy? Wolicie bardziej płynne, czy gęste koktajle? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Koktajl truskawkowy
Kulinarne Przebojegorzkiej czekolady Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, na koniec siekamy czekoladę - 2/3 dodajemy do środka, a resztą posypujemy ciastka na wierzchu. Masę dzielimy na 12 sztuk - nakładam gałkownicą do lodów o średnicy 5 cm - dzięki temu ciastka są równe i kształtne. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10-12 minut. Ciastka po upieczeniu są mięciutkie
Plate of Joysmaku. Tak przygotowane owoce mogą być same pysznym deserem, ale stanowią wyśmienity dodatek do np. owsianek, jaglanek, naleśników, gofrów czy wszelakich deserów. Jeszcze ciepłe podane do lodów są znakomite. SKŁADNIKI: - 3 laski rabarbaru - 10 moreli lub brzoskwiń - 4 - 6 łyżek syropu klonowego - zdrowa posypka (u mnie siemię lniane, sproszkowana żurawina, pestki dyni, kardamon, płatki róży - kupicie
SMYKWKUCHNIpłatki owsiane, mąkę kokosową, ulubione bakalie, rozpuszczony olej kokosowy i miód, mieszamy całość dokładnie. Masa powinna byc gęsta ale lepka, formujemy z niej kulki (można sobie pomóc łyżką do lodów), które odstawiamy na kilka godzin do lodówki i pyszny zdrowy deser gotowy
Cynamonowe szczęściezbilansowana dodatkiem miodu . Lista składników i sposób przygotowania jest poniżej… zapraszam. Składniki 1 cytryna 1 l wody mineralnej garść mięty 1-2 łyżki miodu 1 limonka Dodatkowo kostki lodu Orzeźwiająca woda z limonką i cytryną – przepis Do dzbanka wyciskamy sok z cytryny i limonki. Dodajemy miód i wodę mineralną. Liście mięty delikatnie zgniatamy w ręką i dodajemy(...)naszej wody. Odstawiamy na ok. 10 minut, po czym dodajemy kostki lodu. Tak woda z całą pewnością w upalne dni doda orzeźwienia, ale również dostarczy nam sporą ilość witaminy C. Same zalety :) Artykuł Orzeźwiająca woda z limonką i cytryną pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jest deserem prostym i bardzo smacznym. Odkąd po raz pierwszy doprawiłam jabłka ziarnami wanilii, a nie cynamonem, ta wersja stała się naszą ulubioną. Można podawać na ciepło z gałką lodów waniliowych. Polecam. Składniki: Kruchy spód: 120 g mąki pszennej tortowej 120 g mąki pszennej krupczatki 180 g masła (zimne) 80 g cukru pudru 1 jajko szczypta soli Nadzienie
zadanie-gotowanieZostawiamy najlepiej na całą noc. Gotowe! Syrop jest niezwykle charakterny, ma wspaniałą korzenną nutę, jedna łyżeczka będzie idealna do filiżanki gorącej herbaty. Taki syrop to doskonały dodatek do lodów, deserów i naleśników. I jest bardzo zdrowy:oczyszcza, odtruwa, wzmacnia
Z Kuchni Do KuchniGotujemy czas 60 min/temp.90/obr.2. Gorący syrop przelewamy do wyparzonych słoiczków. Zostawiamy do wystygnięcia. Syrop pijemy 2-3 łyżeczki dziennie. Można go używać również do herbaty czy jako polewa do lodów. The post Syrop z mniszka lekarskiego appeared first on Thermomix przepisy
Themo przepisySkładniki/1porcja: – 75 ml Prosecco – 50 ml Aperola – 25 ml wody gazowanej – plasterekpomarańczy – kostki lodu Przygotowanie: Do koktajlowej szklanki włożyć kilka kostek lodu. Wlać (do wysokości połowy szklanki) dobrze schłodzone Prosecco, następnie Aperol – zostawiając jeszcze nieco miejsca w szklance. Dopełnić schłodzoną wodą sodową i udekorować połową plasterka pomarańczy. Artykuł Aperol Spritz pochodzi z serwisu
I LOVE LIFEspasował, że stworzyłam swoją wersję Photo by husband Składniki: 1 litr wody 2 cytryny 4 plasterki świeżego imbiru 4 łyżki cukru trzcinowego (można więcej) 2 gałązki świeżego rozmarynu kostki lodu Cytryny sparzyć we wrzątku. Z jednej wycisnąć sok, a drugą pokroić w plasterki. Do dzbanuszka nalać wody, dodać sok z cytryny i cukier, wymieszać. Następnie dodać imbir, plasterki cytryny, rozmaryn(...)schłodzić w lodówce ok 2h. Przed podaniem schłodzić jeszcze kostkami lodu. Smacznego
Mój pomysł nauwielbiają whisky. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na drinki . Składniki : 40 ml Whisky 15 ml syropy cukrowego 25 ml soku z cytryny Sposób przygotowania: Do shakera wrzucamy kostki lodu. Następnie wlewamy whisky, syrop cukrowy oraz sok z cytryny. Energicznie mieszamy wszystko. Gotowego drinka przelewamy do niskiej szklanki wypełnionej kostkami lodu. Przed podaniem dekorujemy plasterkiem lub cząstką cytryny. Jeżeli posiadamy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne