lody - 12901 przepisów (strona:457/861)

Owsiane crumble z rabarbarem i malinami 165

przede wszystkim smaczny deser. Owoce pod kruszonką brzmią banalnie, ale jeśli poeksperymentujecie z dodatkami do kruszonki (mąka razowa, orzechy, płatki owsiane czy migdały) a całość podanie z kulką lodów waniliowych - wówczas deser nabiera całkiem innego charakteru :) Składniki na 2 porcje: 2 łodygi rabarbaru 2 garście mrożonych malin 2 łyżeczki cukru Kruszonka: 40 g masła 40 g cukru

My simple kitchen
W co powinien być wyposażony robot kuchenny? 159

ciastek o różnych kształtach. Z kolei maszynka do krojenia w kostkę przyda się podczas robienia sałatki warzywnej. W wyposażeniu mogą znaleźć się także młynek do mielenia ziaren, przystawka do lodów, wyciskarka do cytrusów, sokowirówka, przystawka do formowania makaronów czy też do przecierania owoców

Trochę smaku
Sernik jagodowy skarb lasu 215

żelatyny 4 łyżki mleka Poncz: 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki cukru 1/3 szklanka wrzątku Dekoracja: 40g czekolady świeże maliny, borówki amerykańskie listki mięty, kwiaty bezy, wafel do lodów Wykonanie: 1. Poncz: Składniki ponczu wymieszać ze sobą i pozostawić do wystudzenia. 2. Biszkopt: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i ponownie ubić na sztywno. Następnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Tarta z rabarbarem i kremem 145

wierzch układamy rabarbar. Wierzch posypujemy cukrem.  Tartę pieczemy przez ok. 35-45 min. Ostatnie 3-5 minut pieczemy pod funkcją grill.   Serwujemy odrazu po upieczeniu z gałką lodów, albo dobrze schłodzoną.  Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram  @lukarzkuchasz

Kuchnia Łukasza
Koktajl truskawkowy 328

łyżki miodu lub cukier trzcinowy (lub ewentualnie zwykły cukier). Gotowy koktajl z truskawek przelać do szklanek. Ozdobić świeżymi truskawkami oraz listkami mięty. Opcjonalnie można podawać z gałką lodów np. śmietankowych – zmiksowanych razem z koktajlem lub dodanych do każdej szklanki w postaci gałki. Smacznego! A Wy? Wolicie bardziej płynne, czy gęste koktajle? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Koktajl truskawkowy

Kulinarne Przeboje
Ciastka orzechowo - czekoladowe - bez dodatku mąki i cukru 254

gorzkiej czekolady Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, na koniec siekamy czekoladę - 2/3 dodajemy do środka, a resztą posypujemy ciastka na wierzchu. Masę dzielimy na 12 sztuk - nakładam gałkownicą do lodów o średnicy 5 cm - dzięki temu ciastka są równe i kształtne.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10-12 minut. Ciastka po upieczeniu są mięciutkie

Plate of Joy
PIECZONY RABARBAR Z MORELAMI 167

smaku.  Tak przygotowane owoce mogą być same pysznym deserem, ale stanowią wyśmienity dodatek do np. owsianek, jaglanek, naleśników, gofrów czy wszelakich deserów.  Jeszcze ciepłe podane do lodów są znakomite. SKŁADNIKI: - 3 laski rabarbaru - 10 moreli lub brzoskwiń - 4 - 6 łyżek syropu klonowego - zdrowa posypka (u mnie siemię lniane, sproszkowana żurawina, pestki dyni, kardamon, płatki róży - kupicie

SMYKWKUCHNI
Miodowe kulki mocy 200

płatki owsiane, mąkę kokosową, ulubione bakalie, rozpuszczony olej kokosowy i miód, mieszamy całość dokładnie. Masa powinna byc gęsta ale lepka, formujemy z niej kulki (można sobie pomóc łyżką do lodów), które odstawiamy na kilka godzin do lodówki i pyszny zdrowy deser gotowy

Cynamonowe szczęście
Orzeźwiająca woda z limonką i cytryną 147

zbilansowana dodatkiem miodu . Lista składników i sposób przygotowania jest poniżej… zapraszam. Składniki 1 cytryna 1 l wody mineralnej garść mięty 1-2 łyżki miodu 1 limonka Dodatkowo kostki lodu Orzeźwiająca woda z limonką i cytryną – przepis Do dzbanka wyciskamy sok z cytryny i limonki. Dodajemy miód i wodę mineralną. Liście mięty delikatnie zgniatamy w ręką i dodajemy(...)naszej wody. Odstawiamy na ok. 10 minut, po czym dodajemy kostki lodu. Tak woda z całą pewnością w upalne dni doda orzeźwienia, ale również dostarczy nam sporą ilość witaminy C. Same zalety :) Artykuł Orzeźwiająca woda z limonką i cytryną pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szarlotka z kruszonką. 165

jest deserem prostym i bardzo smacznym. Odkąd po raz pierwszy doprawiłam jabłka ziarnami wanilii, a nie cynamonem, ta wersja stała się naszą ulubioną. Można podawać na ciepło z gałką lodów waniliowych. Polecam. Składniki: Kruchy spód: 120 g mąki pszennej tortowej 120 g mąki pszennej krupczatki 180 g masła (zimne) 80 g cukru pudru 1 jajko szczypta soli Nadzienie

zadanie-gotowanie
Syrop z mniszka z nutą korzenną 136

Zostawiamy najlepiej na całą noc. Gotowe!  Syrop jest niezwykle charakterny, ma wspaniałą korzenną nutę, jedna łyżeczka będzie idealna do filiżanki gorącej herbaty. Taki syrop to doskonały dodatek do lodów, deserów i naleśników. I jest bardzo zdrowy:oczyszcza, odtruwa, wzmacnia

Z Kuchni Do Kuchni
Syrop z mniszka lekarskiego 131

Gotujemy czas 60 min/temp.90/obr.2. Gorący syrop przelewamy do wyparzonych słoiczków. Zostawiamy do wystygnięcia. Syrop pijemy 2-3 łyżeczki dziennie. Można go używać również do herbaty czy jako polewa do lodów. The post Syrop z mniszka lekarskiego appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Aperol Spritz 278

Składniki/1porcja: – 75 ml Prosecco – 50 ml Aperola – 25 ml wody gazowanej – plasterekpomarańczy – kostki lodu Przygotowanie: Do koktajlowej szklanki włożyć kilka kostek lodu. Wlać (do wysokości połowy szklanki) dobrze schłodzone Prosecco, następnie Aperol – zostawiając jeszcze nieco miejsca w szklance. Dopełnić schłodzoną wodą sodową i udekorować połową plasterka pomarańczy. Artykuł Aperol Spritz pochodzi z serwisu

I LOVE LIFE
Lemoniada z rozmarynem i imbirem 169

spasował, że stworzyłam swoją wersję Photo by husband Składniki: 1 litr wody 2 cytryny 4 plasterki świeżego imbiru 4 łyżki cukru trzcinowego (można więcej) 2 gałązki świeżego rozmarynu kostki lodu Cytryny sparzyć we wrzątku. Z jednej wycisnąć sok, a drugą pokroić w plasterki. Do dzbanuszka nalać wody, dodać sok z cytryny i cukier, wymieszać. Następnie dodać imbir, plasterki cytryny, rozmaryn(...)schłodzić w lodówce ok 2h. Przed podaniem schłodzić jeszcze kostkami lodu. Smacznego

Mój pomysł na
Whisky Sour 222

uwielbiają whisky. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na drinki . Składniki : 40 ml Whisky 15 ml syropy cukrowego 25 ml soku z cytryny Sposób przygotowania: Do shakera wrzucamy kostki lodu. Następnie wlewamy whisky, syrop cukrowy oraz sok z cytryny. Energicznie mieszamy wszystko. Gotowego drinka przelewamy do niskiej szklanki wypełnionej kostkami lodu. Przed podaniem dekorujemy plasterkiem lub cząstką cytryny. Jeżeli posiadamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne