Trio z owocowym wykończeniem: mocno nasączony, nie za nadto słodki. Sprawdza się dobrze dla osób, które nie przepadają za ciężkimi, maślanymi kremami. Smakowo, dobrze schłodzony nawiązuje właśnie do popularnych lodów Big milk Trio. Dekoracja ze świeżych owoców i miętowe przybranie nawiązują do wnętrza- co z oczu…to w środku😃 Składniki na biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka
Domowe ciastaCześć ! Sezon na ciacha z owocami : START! Chociaż rabarbar to chyba warzywo 😊 No niech będzie i tak. Kruchy placek z kwaskowym rabarbarem pasuje zarówno do słodkiej gałki lodów letnią porą, jak i do filiżanki czarnej herbatki. Polecam, bo szybko się robi i warto przetestować w sezonie rabarbarowym. Przypadnie do gustu wielbicielom raczej mniej słodkich ciast, chociaż bezowo- kisielową pianka
Domowe ciastapodzielić moim ulubionym smoothie bowl/nice cream (popularne nazwy zaczerpnięte z instagrama). Jest to coś na zasadzie smoothie, lecz zrobione z mrożonych bananów, dzięki czemu możemy to zaliczyć również do lodów. :D SKŁADNIKI: 150g banana 20g mleka (u mnie migdałowe) 1 czubata łyżeczka spiruliny + ulubione dodatki do dekoracji WYKONANIE: Banana obieramy, kroimy w kostkę i wkładamy do zamrażarki
healthy dreamsnagrała utwór Rum and Coca-Cola. Teraz drink ten jest jednym z najbardziej znanych koktajli na świecie. Drink Cuba Libre – Składniki: 50 ml białego rumu 2-3 kostki lodu 120 ml Coca-coli (lub opcjonalnie Pepsi) sok z 1/4 limonki (ok. 10 ml) 1/4 limonki do ozdoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na drink Cuba libre: Do wysokiej szklanki(...)pojemności minimum 200 ml) wrzucić 2 lub 3 kostki lodu. Następnie wlać 50 ml białego rumu, sok wyciśnięty z ćwiartki limonki (będzie go około 10 ml), a następnie całość dopełnić Coca colą lub Pepsi (w objętości około 120 ml). Dodatkowo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Drink Cuba Libre appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeposmarować rozkłóconym jajkiem i posypać cukrem cynamonowym. 5. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20-25 minut. 6. Podawać na zimno z lub ciepło z gałką lodów waniliowych
Szalona Kuchnia Ewelinyzapachu. Są bardzo proste do przygotowania. Idealne dla dzieci i dla dorosłych, do kawy, na deser lub podwieczorek. Pokruszone świetnie się nadadzą do tortów, ciast, lodów i serników. Można je przełożyć bitą śmietaną, kremem lub czekoladą. SKŁADNIKI: - migdały mielone (200 g.) - cukier puder (150 g.) - 2 białka (60 g.) - likier amaretto
RITA food channeljeszcze sporo tłuszczu Jeśli wywar jest do innego celu niż natychmiastowa konsumpcja, schłodź szybko wywar w następujący sposób: wlej do zlewu zimną wodę i wstaw garnek. Jeśli masz lód w zamrażalniku, dodaj go trochę do zimnej wody w zlewie jak tylko wywar zrobi się chłodny, natychmiast wstaw go do lodówki (jeśli dodasz bardzo dużo kostek lodu do wody
Szybko Szybkowartoniku ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drink Crazy Frog – Składniki: 50 ml rumu 25 ml syropu Blue Curacao (lub likieru) 100 ml soku ananasowego 50 ml toniku 3-4 kostki lodu Przepis na drink Crazy Frog: W shakerze wymieszać ze sobą biały rum, syrop Blue Curacao, sok ananasowy oraz 3-4 kostki lodu. Następnie przelać zawartość shakera do szklanki
Kulinarne PrzebojeKiedyś ptysie kojarzyły mi się z kremem charakterystycznym dla tzw. ciepłych lodów. Uwielbiałam je w dzieciństwie 😋 W dorosłym życiu zdecydowanie bardziej wolę ptysie z wytrawnymi pastami. Podaję je na różne sposoby jako przekąski, np. na Sylwestra. Niezależnie od tego, czy przygotowuję je na słodko czy na wytrawnie, używam tego samego sprawdzonego przepisu. Ciasta robi się szybko i bardzo łatwo
Weekendy w domu i ogrodziesoku pomarańczowego 25 ml likieru Blue Curacao (lub ewentualnie syropu – wtedy drink będzie bardziej słodki) 100 ml Sprite (lub mniej/więcej do smaku) 2-3 kostki lodu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na drink Portofino: Wódkę, sok pomarańczowy i skruszone kostki lodu wymieszać w shakerze (chociaż można też to zrobić po prostu w szklance). Wlać zawartość shakera do szklanki, dodać
Kulinarne Przebojecytryny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drink Dirty dancing – Składniki: 50 ml białego rumu 50 ml soku z cytryny (lub nieco mniej wedle uznania) 40 ml grenadine 2-3 kostki lodu 70 ml 7UP (lub wiecej jeśli używacie większej szklanki i chcecie zmniejszyć moc drinku) plasterek cytryny do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na drink Dirty dancing: Biały(...)cytryny, grenadine oraz kostki lodu wymieszać w shakerze. Wlać zawartość shakera do szklanki, dodać plasterek cytryny. Następnie dopełnić drink napojem 7UP lub Sprite’m. Ja użyłam 70 ml napoju 7UP, ale Wy możecie go dać więcej lub mniej do smaku. Smacznego! Więcej inspiracji na drinki, shoty i likiery znajdziecie pod tą kategorią: Alkohole (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Drink
Kulinarne Przebojerównież wypróbować, m.in. Shot Smerfetka oraz Shot Boski Żigolo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Shot Ready or not – Składniki: 100 ml białego rumu 50 ml Malibu 2-3 kostki lodu odrobina syropu blue curacao do każdego kieliszka (po ok. pół cm na dnie każdego kieliszka) Dodatkowo: 4 kieliszki po 40 ml Przepis na shot Ready or not: Do shakera (z sitkiem(...)wlać Malibu, biały rum oraz kostki lodu. Wstrząsnąć. Na dno każdego kieliszka wlać po kilka kropel syropu Blue Curacao – będzie to po około 0,5 cm na dnie każdego kieliszka. Następnie przelać zawartość shakera do kieliszków. Smacznego! Jeśli lubicie shoty, to polecam Wam również wypróbować, m.in. Shot Smerfetka oraz Shot Boski Żigolo Więcej inspiracji na drinki, shoty i likiery
Kulinarne Przebojekategorią: Alkohole (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drink ala Litwa – Składniki: 25 ml grenadiny 50 ml rumu 50 ml syropu Blue Curacao ok. 200 ml soku pomarańczowego 6 kostek lodu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na drink ala Litwa: Do szklanki wrzucić 6 kostek lodu. Na dno wlać grenadinę. Następnie delikatnie po łyżce (po to by warstwy się nie wymieszały) wlewać
Kulinarne Przebojenich przygotować. Co ciekawe w połączeniu z syropem klonowym smakują rewelacyjnie, a płatki kukurydziane i jogurt grecki świetnie dopasowały się do tego deseru. Można go przygotować w pucharkach do lodów, szklankach, czy nawet salaterkach. Z podanej ilości składników otrzymałem deser dla dwóch osób. Warto dodać, że maliny posiadają między innymi wiele substancji mineralnych (potas, magnez, żelazo, wapń), mnóstwo witamin
Programista w kuchni