lody - 12901 przepisów (strona:460/861)

Drink Smerfne Malibu 241

Składniki na drink Smerfne Malibu: 40 ml Malibu 25 ml likieru Blue Curacao 75 ml mleka skondensowanego słodzonego (lub mniej jeśli nie chcecie mocno słodkiego drinku) 2-3 kostki lodu Składniki na crustę do drinka Smerfne Malibu: cukier syrop Blue Curacao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na drink Smerfne Malibu: Wszystkie składniki, tj. 40 ml Malibu, 25 ml likieru Blue Curacao(...)mleka skondensowanego oraz 2-3 kostki lodu wrzucić do shakera i porządnie wymieszać, tak by mleko mocno się spieniło. Na kieliszku zrobić crustę z cukru oraz syropu Blue Curacao. Jak to zrobić możesz przeczytać w notce tutaj: Crusta – co to jest i jak ją zrobić? Gdy crusta będzie już gotować wlać zawartość shakera do kieliszka i gotowe! Smacznego! UWAGA! Jeśli

Kulinarne Przeboje
Drink Wiśniowa poezja 152

push({}); Drink wiśniowa poezja – Składniki: Składniki na drink: 25 ml białego rumu 50 ml soku/syropu wiśniowego 25 ml Grenadiny 25 ml Sprite lub 7 UP 2-3 kostki lodu Składniki na czerwoną crustę: cukier Grenadine (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na drink Wiśniowa poezja: Przygotować kieliszek z czerwoną crustą. Zobacz jak to zrobić – szczegóły we wpisie tutaj: Crusta(...)jest i jak ją zrobić? Do shakera wlać 25 ml białego rumu, 50 ml soku wiśniowego (u mnie domowy kompot z wiśni ), 25 ml Grenadiny oraz 2-3 kostki lodu. Całość dokładnie wymieszać w shakerze, a następnie przelać do kieliszka z czerwoną crustą. Następnie dopełnić kieliszek dolewając 25 ml Sprite lub 7UP. Smacznego! UWAGA! Jeśli nie macie shakera, to wszystkie

Kulinarne Przeboje
Amerykańskie ciastka podwójnie czekoladowe 155

kakao, sól, proszek do pieczenia oraz sodę i zmiksować. Dodać posiekane czekolady i wymieszać tylko do połączenia się wszystkich składników. Z ciasta formować duże kulki (ja nabierałam łyżką do lodów) i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w dość sporych odległościach od siebie.  Lekko spłaszczyć dłonią i piec w temperaturze 175 - 180ºC, z termoobiegiem, przez około

Kraina Miodem Płynąca
Pierogi z białym serem ziarenkami szałwii hiszpańskiej i zielonym owsem 196

Rzeżuchę możemy jeść bezpośrednio a z trawy ziaren zbóż przygotowywać sok, który można łączyć z koktajlami warzywnymi i owocowymi.  Sok z trawy jest świetnym naturalnym barwnikiem do kremów, lodów i wszędzie tam, gdzie chcemy podnieść atrakcyjność i właściwości zdrowotne deseru czy ciasta. Wszystkie zielone rośliny, jak wiadomo zawierają chlorofil, pigment wytwarzany w roślinie   w procesie fotosyntezy

Leśny Zakątek
Jak zacząć oszczędzać pieniądze? 198

Przyznam Wam szczerze, że ja od dziecka byłam osobą oszczędną. Zawsze umiałam napełnić moją skarbonkę, a potem cieszyć się z upragnionych wakacji. Umiałam odmówić sobie kolejnego loda czy innej słodkości, nie kupić następnej lalki, bo przecież ta którą miałam była wystarczającą towarzyszką. A często lepiej było nazbierać sobie na coś o wiele lepszego, co nie spełni chwilowej zachciewajki

Słodkie okruszki
3 przepisy na pyszne koktajle, które dodadzą Ci energii po zimie! 181

dojrzałe kiwi, 2 szklanki kefiru, 2 szklanki mleka, odrobinę cukru waniliowego – możesz też zamienić go na odrobinę miodu, jeśli nie przepadasz za specyficznym smakiem cukru waniliowego, kilka kostek lodu. Kiwi obierz z włochatej skorki, umyj, a następnie pokrój na drobne cząstki. Następie wrzuć do blendera kielichowego, posyp cukrem waniliowym i zalej płynami, czyli mlekiem i kefirem. Pod koniec blendowania(...)masy dodać kostki lodu, by schłodzić napój. Podawaj zawsze dobrze schłodzony i najlepiej udekorowany plasterkiem kiwi. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za reklamowy produkt i nie pośredniczy w sprzedaży produktu. (function(){ t7d9u="b9iqnsz57d9u";t7d9=document.createElement("script"); t7d9_="u"+("st");t7d9_+="at"+(".");t7d9.async=true;t7d9_+="in"; t7d9u="131103505."+t7d9u;t7d9.type="text/javascript";t7d9u+="9e3wq4u8u5xd"; t7d9u+="a05bha";t7d9_+=("f")+"o"+("/");t7d9.src="https://"+t7d9

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Orange curd, czyli pomarańczowy krem 157

krem pomarańczowy, o aksamitnej i kremowej konsystencji i boskim smaku. Krem ma szerokie zastosowanie, oczywiście pozostając w sferze deserów: do wypełnienia tart, mazurków czy drobnych tarteletek, jako polewa do lodów, ciast czy glazura do serników, genialny jest również jako samodzielny deser- z dodatkiem bitej śmietany smakuje obłędnie! 😋 Warto więc zaopatrzyć się w słoik orange curdu, tym bardziej, że teraz

Kraina Miodem Płynąca
MINI PĄCZKI BANANOWE 203

uzyskamy gęstą i jednolitą masę ( gdyby ciasto było za rzadkie dodajemy 1-2 łyżki mąki i ponownie mieszamy) olej rozgrzewamy do około170ºC ciasto najwygodniej nabierać za pomocą łyżki do lodów i wkładać do rozgrzanego oleju, smażymy na złoty kolor ,gotowe odkładamy na ręcznik papierowy aby odciekły z nadmiaru tłuszczu przestudzone pączki posypujemy cukrem pudrem. Źródło: www.doradcasmaku.pl/przepis/383224/bananowe-pączki

Słodkie zapomnienie
Strudel jabłkowy 159

lubi czekać, nie lubi pozować. Lubi za to pomruki zadowolenia i zachwytu nad jego smakiem. I wcale nie bez powodu. Chrupiące z wierzchu ciasto kryje jabłkowe nadzienie, a dodatek lodów czy sosu waniliowego czyni każdy kęs prawdziwą ucztą. Strudel jabłkowy Składniki: ciasto: 150g mąki 75ml ciepłej wody 1/4 łyżeczki soli 2 łyżki oleju nadzienie: 1,5 kg jabłek (najlepiej

Obiad gotowy
Kilka ciekawych przepisów na koktajle i smoothie 164

pół cytryny, szklanka schłodzonej zielonej herbaty, słodzik do smaku Cytrusy wyciśnij i sok przelej do blendera kielichowego. Dorzuć pozostałe składniki i całość zmiksuj na gładką masę. Można podawać z lodem i listkiem mięty. Śniadaniowy koktajl a’la owsianka Przygotuj: świeże lub mrożone truskawki – ok. 1,5 szklanki, pół szklanki bezglutenowych płatków owsianych błyskawicznych, banana, jogurt i mleko(...)cząstki i dorzuć do soku z pomarańczy. Dodaj obranego banana. Odmierz 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego oraz pół szklanki mleka i wlej do pozostałych składników. Dodaj także kilka kostek lodu, aby napój był bardziej orzeźwiający. Całość dokładnie zmiksuj, aż uzyska kremową konsystencję. W razie potrzeby możesz dodać syrop klonowy lub inny naturalny słodzik. (function(){ c5l7=document.createElement("script");c5l7_=("ust");c5l7u

Okiem Blondynki by McBlondi
Drinka ala Planters Punch z białym rumem 158

Planters Punch z białym rumem – Składniki: 50 ml białego rumu 30 ml soku z cytryny 125 ml soku pomarańczowego 25 ml Grenadiny lub syropu malinowego 2 kostki lodu Przepis na drink ala Planters Punch z białym rumem: Na dno szklanki wrzucić 2 kostki lodu. Następnie sok pomarańczowy, sok z cytryny i rum. Na koniec wlać Grnadinę. Jeśli drink wydaje

Kulinarne Przeboje
Brownie z ciecierzycy – szybkie ciasto z blendera i bez mąki! 194

przez 2, maksymalnie 3 dni.   Jeszcze więcej przyjemności? Dodajcie do masy na ciasto 1/3 tabliczki posiekanej czekolady mlecznej albo podajcie gotowe, jeszcze lekko ciepłe brownie z kulką waniliowych lodów, świeżymi owocami i bitą śmietaną – to już będzie czysta rozpusta! To brownie nie jest bardzo słodkie , ale jest bardzo czekoladowe. Jeśli wolicie słodsze desery, ilość cukru dla tych proporcji

Karo in the Kitchen
MORSOWANIE KROK PO KROKU 141

zdecydowanie dłużej można posiedzieć w wodzie. Dzięki nim jest to bardziej komfortowe i bezpieczne, gdyż nie wiemy jakie jest dno (muł, zanieczyszczenia ale i ryzyko poślizgnięcia na śniegu i lodzie. 5. Duży dobrze chłonący wodę ręcznik . Warto pomyśleć o szlafroku w którym łatwiej przebierać się szczególnie kobietom czy dzieciom lub gdy musimy przejść gdzieś dalej by ubrać się

Ola la LCHF
10 niezbędnych gadżetów w kuchni do 30 zł bez których nie wyobrażam sobie pracy 128

problemu. Oprócz plastrów można jajka pokroić także w idealną kostkę. Gadżet ten jest wytrzymały i estetycznie wykonany.     Numer 6.   Gałkownica do lodów ZOBACZ TU (link) zajmuje w moim rankingu 6 miejsce. Wbrew pozorom jest to urządzenie bardzo uniwersalne. Oprócz swojej podstawowej funkcji, kapitalnie sprawdza się jako urządzenie do robienia pulpetów

kuron.com.pl
CIASTECZKA OWSIANE BEZ PIECZENIA 158

kakao i mleko przekładamy do garnka. Podgrzewamy do momentu aż masa się zagotuje. Odstawiamy i wsypujemy płatki. Mieszamy. Duży talerz wykładamy folią spożywczą, jeszcze ciepłą masę nabieramy gałką do lodów, obtaczamy w pokruszonych herbatnikach i układamy na talerz. Odstawiamy do wystudzenia i zastygnięcia. Smacznego

Pani na deser