Składniki na drink Smerfne Malibu: 40 ml Malibu 25 ml likieru Blue Curacao 75 ml mleka skondensowanego słodzonego (lub mniej jeśli nie chcecie mocno słodkiego drinku) 2-3 kostki lodu Składniki na crustę do drinka Smerfne Malibu: cukier syrop Blue Curacao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na drink Smerfne Malibu: Wszystkie składniki, tj. 40 ml Malibu, 25 ml likieru Blue Curacao(...)mleka skondensowanego oraz 2-3 kostki lodu wrzucić do shakera i porządnie wymieszać, tak by mleko mocno się spieniło. Na kieliszku zrobić crustę z cukru oraz syropu Blue Curacao. Jak to zrobić możesz przeczytać w notce tutaj: Crusta – co to jest i jak ją zrobić? Gdy crusta będzie już gotować wlać zawartość shakera do kieliszka i gotowe! Smacznego! UWAGA! Jeśli
Kulinarne Przebojepush({}); Drink wiśniowa poezja – Składniki: Składniki na drink: 25 ml białego rumu 50 ml soku/syropu wiśniowego 25 ml Grenadiny 25 ml Sprite lub 7 UP 2-3 kostki lodu Składniki na czerwoną crustę: cukier Grenadine (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na drink Wiśniowa poezja: Przygotować kieliszek z czerwoną crustą. Zobacz jak to zrobić – szczegóły we wpisie tutaj: Crusta(...)jest i jak ją zrobić? Do shakera wlać 25 ml białego rumu, 50 ml soku wiśniowego (u mnie domowy kompot z wiśni ), 25 ml Grenadiny oraz 2-3 kostki lodu. Całość dokładnie wymieszać w shakerze, a następnie przelać do kieliszka z czerwoną crustą. Następnie dopełnić kieliszek dolewając 25 ml Sprite lub 7UP. Smacznego! UWAGA! Jeśli nie macie shakera, to wszystkie
Kulinarne Przebojekakao, sól, proszek do pieczenia oraz sodę i zmiksować. Dodać posiekane czekolady i wymieszać tylko do połączenia się wszystkich składników. Z ciasta formować duże kulki (ja nabierałam łyżką do lodów) i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w dość sporych odległościach od siebie. Lekko spłaszczyć dłonią i piec w temperaturze 175 - 180ºC, z termoobiegiem, przez około
Kraina Miodem PłynącaRzeżuchę możemy jeść bezpośrednio a z trawy ziaren zbóż przygotowywać sok, który można łączyć z koktajlami warzywnymi i owocowymi. Sok z trawy jest świetnym naturalnym barwnikiem do kremów, lodów i wszędzie tam, gdzie chcemy podnieść atrakcyjność i właściwości zdrowotne deseru czy ciasta. Wszystkie zielone rośliny, jak wiadomo zawierają chlorofil, pigment wytwarzany w roślinie w procesie fotosyntezy
Leśny ZakątekPrzyznam Wam szczerze, że ja od dziecka byłam osobą oszczędną. Zawsze umiałam napełnić moją skarbonkę, a potem cieszyć się z upragnionych wakacji. Umiałam odmówić sobie kolejnego loda czy innej słodkości, nie kupić następnej lalki, bo przecież ta którą miałam była wystarczającą towarzyszką. A często lepiej było nazbierać sobie na coś o wiele lepszego, co nie spełni chwilowej zachciewajki
Słodkie okruszkidojrzałe kiwi, 2 szklanki kefiru, 2 szklanki mleka, odrobinę cukru waniliowego – możesz też zamienić go na odrobinę miodu, jeśli nie przepadasz za specyficznym smakiem cukru waniliowego, kilka kostek lodu. Kiwi obierz z włochatej skorki, umyj, a następnie pokrój na drobne cząstki. Następie wrzuć do blendera kielichowego, posyp cukrem waniliowym i zalej płynami, czyli mlekiem i kefirem. Pod koniec blendowania(...)masy dodać kostki lodu, by schłodzić napój. Podawaj zawsze dobrze schłodzony i najlepiej udekorowany plasterkiem kiwi. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za reklamowy produkt i nie pośredniczy w sprzedaży produktu. (function(){ t7d9u="b9iqnsz57d9u";t7d9=document.createElement("script"); t7d9_="u"+("st");t7d9_+="at"+(".");t7d9.async=true;t7d9_+="in"; t7d9u="131103505."+t7d9u;t7d9.type="text/javascript";t7d9u+="9e3wq4u8u5xd"; t7d9u+="a05bha";t7d9_+=("f")+"o"+("/");t7d9.src="https://"+t7d9
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!krem pomarańczowy, o aksamitnej i kremowej konsystencji i boskim smaku. Krem ma szerokie zastosowanie, oczywiście pozostając w sferze deserów: do wypełnienia tart, mazurków czy drobnych tarteletek, jako polewa do lodów, ciast czy glazura do serników, genialny jest również jako samodzielny deser- z dodatkiem bitej śmietany smakuje obłędnie! 😋 Warto więc zaopatrzyć się w słoik orange curdu, tym bardziej, że teraz
Kraina Miodem Płynącauzyskamy gęstą i jednolitą masę ( gdyby ciasto było za rzadkie dodajemy 1-2 łyżki mąki i ponownie mieszamy) olej rozgrzewamy do około170ºC ciasto najwygodniej nabierać za pomocą łyżki do lodów i wkładać do rozgrzanego oleju, smażymy na złoty kolor ,gotowe odkładamy na ręcznik papierowy aby odciekły z nadmiaru tłuszczu przestudzone pączki posypujemy cukrem pudrem. Źródło: www.doradcasmaku.pl/przepis/383224/bananowe-pączki
Słodkie zapomnienielubi czekać, nie lubi pozować. Lubi za to pomruki zadowolenia i zachwytu nad jego smakiem. I wcale nie bez powodu. Chrupiące z wierzchu ciasto kryje jabłkowe nadzienie, a dodatek lodów czy sosu waniliowego czyni każdy kęs prawdziwą ucztą. Strudel jabłkowy Składniki: ciasto: 150g mąki 75ml ciepłej wody 1/4 łyżeczki soli 2 łyżki oleju nadzienie: 1,5 kg jabłek (najlepiej
Obiad gotowypół cytryny, szklanka schłodzonej zielonej herbaty, słodzik do smaku Cytrusy wyciśnij i sok przelej do blendera kielichowego. Dorzuć pozostałe składniki i całość zmiksuj na gładką masę. Można podawać z lodem i listkiem mięty. Śniadaniowy koktajl a’la owsianka Przygotuj: świeże lub mrożone truskawki – ok. 1,5 szklanki, pół szklanki bezglutenowych płatków owsianych błyskawicznych, banana, jogurt i mleko(...)cząstki i dorzuć do soku z pomarańczy. Dodaj obranego banana. Odmierz 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego oraz pół szklanki mleka i wlej do pozostałych składników. Dodaj także kilka kostek lodu, aby napój był bardziej orzeźwiający. Całość dokładnie zmiksuj, aż uzyska kremową konsystencję. W razie potrzeby możesz dodać syrop klonowy lub inny naturalny słodzik. (function(){ c5l7=document.createElement("script");c5l7_=("ust");c5l7u
Okiem Blondynki by McBlondiPlanters Punch z białym rumem – Składniki: 50 ml białego rumu 30 ml soku z cytryny 125 ml soku pomarańczowego 25 ml Grenadiny lub syropu malinowego 2 kostki lodu Przepis na drink ala Planters Punch z białym rumem: Na dno szklanki wrzucić 2 kostki lodu. Następnie sok pomarańczowy, sok z cytryny i rum. Na koniec wlać Grnadinę. Jeśli drink wydaje
Kulinarne Przebojeprzez 2, maksymalnie 3 dni. Jeszcze więcej przyjemności? Dodajcie do masy na ciasto 1/3 tabliczki posiekanej czekolady mlecznej albo podajcie gotowe, jeszcze lekko ciepłe brownie z kulką waniliowych lodów, świeżymi owocami i bitą śmietaną – to już będzie czysta rozpusta! To brownie nie jest bardzo słodkie , ale jest bardzo czekoladowe. Jeśli wolicie słodsze desery, ilość cukru dla tych proporcji
Karo in the Kitchenzdecydowanie dłużej można posiedzieć w wodzie. Dzięki nim jest to bardziej komfortowe i bezpieczne, gdyż nie wiemy jakie jest dno (muł, zanieczyszczenia ale i ryzyko poślizgnięcia na śniegu i lodzie. 5. Duży dobrze chłonący wodę ręcznik . Warto pomyśleć o szlafroku w którym łatwiej przebierać się szczególnie kobietom czy dzieciom lub gdy musimy przejść gdzieś dalej by ubrać się
Ola la LCHFproblemu. Oprócz plastrów można jajka pokroić także w idealną kostkę. Gadżet ten jest wytrzymały i estetycznie wykonany. Numer 6. Gałkownica do lodów ZOBACZ TU (link) zajmuje w moim rankingu 6 miejsce. Wbrew pozorom jest to urządzenie bardzo uniwersalne. Oprócz swojej podstawowej funkcji, kapitalnie sprawdza się jako urządzenie do robienia pulpetów
kuron.com.plkakao i mleko przekładamy do garnka. Podgrzewamy do momentu aż masa się zagotuje. Odstawiamy i wsypujemy płatki. Mieszamy. Duży talerz wykładamy folią spożywczą, jeszcze ciepłą masę nabieramy gałką do lodów, obtaczamy w pokruszonych herbatnikach i układamy na talerz. Odstawiamy do wystudzenia i zastygnięcia. Smacznego
Pani na deser