rzuciły się na nią, l edwo zrobiłam foty. Połowa zniknęła jeszcze ciepła ;) Jak myślicie chyba im smakowała? Mi bardzo :) Babka wspaniale będzie się komponować z gałką lodów waniliowych i jakimś owocowym sosem. Zróbcie koniecznie jak lubicie takie mocno czekoladowe cuda ;) SKŁADNIKI: MOKRE 2 jajka 250 ml mleka 125 ml oleju kilka kropli olejku
Pani na desermrozić po uprzednim upieczeniu w formie cząstek lub puree. Dzięki temu smakiem dyni można cieszyć się calutki rok. Składniki: jedna średnia dynia Dynię porządnie umyć,środek wydrążyć gałkownicą do lodów(można też łyżką,ale to jest najszybszy sposób).Pokroić na plastry i poukładać w naczyniu żaroodpornym,przykryć i wstawić do piekarnika na ok.40 minut w 180 C.Miękkość
Anielskie wypiekiDomowy karmel wbrew pozorom bardzo łatwo zrobić. Jest świetnym dodatkiem do lodów, deserów, naleśników i ciast. Sól dodatkowo podkreśla jego słodki smak. 1/2 szkl cukru 2 łyżki wody 4 łyżki śmietany 30% łyżka masła 1/4 łyżeczki soli Do garnuszka wsypać cukier i wlać wodę. Doprowadzić do wrzenia. Na średnim ogniu podgrzewać aż się rozpuści i uzyska bursztynowy kolor. Ściągnąć
Smakołyki Asiciasto na muffinki czy babeczki miesza się jak najkrócej, gdy ciasto będziecie długo wyrabiać muffinki wyjdą twarde. Do papilotek nakładamy porcję ciasta ja nakładam zawsze łyżką do lodów wtedy wszystkie wychodzą raczej równe. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka, moje piekły się około 25 minut. Upieczone muffinki można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilipewno uda się osobom, które dopiero zaczynają swoją przygodę z nalewkami. Smak za to, jest wyjątkowy. Lekko cierpki, słodki, mocno owocowy. Rozgrzewa w ciemne wieczory zimowe, pasuje do lodów i deserów. Warto też dodać, że nalewka posiada dużą ilość witaminy C - myślę, że można uznać że pijemy ją dla zdrowia
Milion SmakówKochani! Za oknem szaro, buro... Ale dzisiaj już piątek! :) Na pocieszenie może ktoś się skusi i upiecze pyszną szarlotkę? :) Pyszna, szybka w przygotowaniu. Osobiście polecam podawać ją z gałką lodów waniliowych oraz odrobiną ubitej na sztywno kremówki. W przygotowaniu szarlotki zainspirowałam się blogiem kotlet.tv . Składniki: 1,5 kostki masła 5 żółtek 3 szkl mąki tortowej 1 łyżka cukru trzcinowego
Trufelkowoporzeczki, plasterki cytryny oraz listki mięty. Taką wodę możemy również zabrać ze sobą do szkoły, na wycieczkę lub na siłownię w bidonie/butelce ze specjalnym wkładem na owoce bądź kostki lodu - dostępne w sklepie TarkaiMiarka P.S. Bidon/Butelka z pojemnikiem na owoce bądź lód dostępna jest w różnych kolorach w sklepie TarkaiMiarka: https://www.tarkaimiarka.pl/bidony/3595-bidonbutelka-z-pojemnikiem-na-owocelod-700-ml-czerwona.html https://www.tarkaimiarka.pl/bidony/3594-bidonbutelka-z-pojemnikiem-na-owocelod-700-ml-niebieska.html
Kuchnia MagdaLenyokrągłej formie. Dodałam do niego żółte maliny i odrobinę zwykłych - można użyć zarówno świeżych, jak i mrożonych owoców. Super smakuje podgrzane przez chwilę w mikrofali i podane z gałką lodów śmietankowych. Składniki (okrągła forma o śr. 26 cm) 125 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 3 jajka ziarenka z 1 laski wanilii 1 1/3 szklanki mąki łyżeczka proszku
Słodkie inspiracjemomentu, aż kruszonka się zarumieni). Uwaga: Jeśli nie pieczesz w kokilkach, tylko w dużym naczyniu – musisz piec dłużej – około 30 – 35 minut. Opcjonalnie! Deser podawaj na ciepło z dodatkiem lodów lub jogurtu. Smacznego
Moja pasja smakutakie dni, to szczególnie dzieciaki zapominają o piciu odpowiedniej ilości wody . Przyznam Ci się że ja sama chętniej jakoś sięgam po soki, albo zwykłą herbatę, z cytryną i kostkami lodu, a do zwykłej wody jakoś się nie garnę. Nigdy nie widziałam różnicy między jej rodzajami- gazowana czy nie- nie było nam ze sobą po drodze. Moi chłopcy podobnie, ale umówmy(...)robimy takie domowe napoje problem ten zniknął zupełnie! Zobacz, to nasze wariacje smakowe. Po zalaniu owoców wodą, odczekaliśmy kilka godzin- wtedy woda ładnie nabrała smaku. Do tego kilka kostek lodu i nic tylko pić! Aha, owoce które zostają po wypiciu zjadamy od razu, albo przygotowujemy z nich dodatkowo kompot. Takie dwie pieczenie na jednym rożnie, a raczej dwa napoje
Arbuziakiczarny Sernikowy spód: 250 g zmielonego twarogu 1 szklanka śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny 1 laska wanilii Dodatkowo: strzykawka igła 4 salaterki lub pucharki do lodów Przygotowanie: Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i wlewamy do salaterek (około 3/4 wysokości). Wstawiamy do lodówki aby stężała. Gerbera: Do rondelka wlewamy śmietanę kremówkę i mleko. Dodajemy cukier
Oryginalny smakwyschną i nie wysuszą się. FARSZ do moich naleśników składał się z sera białego kilku łyżek jogurtu naturalnego cukru waniliowego Polałam go z rozpuszczoną czekoladą oraz gałką loda
BezglutenowaIzabelawitaminy z grupy B. Jest smakowym i wartościowym dodatkiem do wypieków ciast i ciasteczek oraz posypką do lodów, deserów i sałatek. Mąka kokosowa Ma bajecznie kokosowy, słodki smak i aromat. Nie zawiera cholesterolu i ma mniej kalorii niż wiórki kokosowe. Jest źródłem błonnika
BezglutenowaIzabelateraz gdy najdzie nas ochota na koktajl z dodatkiem truskawek, powoli uszczuplamy zapasy. Koktajl truskawkowo-arbuzowy Składniki: Garść truskawek (ok 70g) Plaster arbuza (ok 7 cm) ¼ cytryny Kostki lodu Listki mięty 5 sztuk Wykonanie: Truskawki, arbuz oraz miętę blendujemy z lodem. Po zblędowaniu gotowe do wypicia. Arbuz aż w 92 procentach składa się z wody. Ma wysoką zawartość przeciwutleniaczy
Pomysłowa kuchniarazie gdy powstaną przetrzeć przez sitko). Tak przygotowaną żelatynę dodać do jogurtu i dokładnie wymieszać. Tak przygotowany jogurt z żelatyną wlewamy do pucharków i odkładamy do lodówki aby stężało. Maliny na mus malinowy wypłukać i zmiksować blenderem, następnie przetrzeć przez sito aby pozbyć się pestek. Do przetartych malin dodać cukier puder i żelatynę rozpuszczoną(...)wodzie ( jak by dobrze się nie rozpuściła żelatyna przetrzeć przez sitko). Jak masa jogurtowa będzie już dobrze stężała dodać mus malinowy, i ponownie odstawić do lodówki. Deser malinowy z jogurtem Jeżeli chcemy więcej porcji deseru malinowego z jogurtem, to wystarczy zwiększyć porcje życzę SMACZNEGO. Artykuł Deser malinowy z jogurtem pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchnia