Dzisiaj zapraszam was do wypróbowania mojego przepisu na kolorową sałatkę z tofu. Jest ładna, smaczna i zdrowa, pełnowartościowa. Do jej przygotowania użyłam pięknych, kolorowych warzyw jakie udało mi się ostatnio kupić – na uwagę zasługuje tu zielony kalafior romanesco i fioletowa marchew. Natomiast uczucie sytości na długo zapewnia kasza gryczana ugotowana z pestkami dyni oraz tofu marynowane. PRZEPIS KOLOROWA SAŁATKA(...)fioletowa 1 marchew pomarańczowa kawałek papryki żółtej sól ulubiona mieszanka przypraw ulubiony sos sałatkowy – u mnie olej rydzowy tłoczony na zimno i sok z cytryny Jak zrobić kolorową sałatkę z tofu: Kalafiora gotujemy na parze. Cukinię kroimy w plastry, oprószamy mieszanką przypraw i grillujemy w grillu elektrycznym minutę. Tofu kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni po minucie
Dorota SmakujeWyśmienita sałatka z dodatkiem aromatycznego sosu koperkowego. To właśnie sos nadaje potrawie dominujący smak i sprawia, że jest ona obłędnie smaczna. Artykuł Sałatka z sosem koperkowym pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaCałkiem niedawno uczestniczyłam w interesujących warsztatach na Freedom Island. Kliknięcie w Wyspę Wolności przeniesie Cię do strony tego zaczarowanego miejsca, którym gospodarzą Ania i Marcin 😃 W
Fit Wyspasmaczny owoc, który można wykorzystać do przygotowania dań obiadowych. Ostatnimi czasy bardzo posmakowało mi połączenie gruszki, sera pleśniowego, szynki parmeńskiej oraz świeżej rukoli. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na blogu znajdziecie sałatkę w takiej kompozycji, sałatka z szynką parmeńską a tym razem przygotowałam zapiekanego kurczaka z serem pleśniowym i gruszką. Powiem Wam, że był to strzał w dziesiątkę! Danie wyszło rewelacyjne! Kurczak
Przepiski.plNiezwykle pyszna i bardzo łatwa w przygotowaniu sałatka kebabowa, która zrobi furorę na każdej imprezie. Artykuł Sałatka kebabowa pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne Cudazupy jarzynowej. Chodzi m.in . o gotowaną marchewk ę czy pietruszkę. Kluczowa dla każdej zapiekanki jest jedynie obecność żółtego sera, kt ó ry sprawia, że danie jest smaczne i chrupiące. Sałatka z makaronem Innym makaronowym pomysłem w duchu zero waste jest sałatka. Tutaj, podobnie jak w przypadku zapiekanek, możliwoś ci s ą w łaściwie nieskończone. Ciekawą propozycją są sałatki w stylu(...)Zamiast tradycyjnego sosu, jako dodatek świetnie sprawdzi się oliwa z oliwek. Taka włoska salatka to smaczna i pożywna propozycja na lato. Fani bardziej sytych propozycji postawić mogą na mięsne sałatki. Można dodać do nich ko ńc ó wkę w ę dlin, w ędzonego fileta z piersi kurczaka czy kiełbasy. Całość dobrze uzupełni sos, do kt ó rego wykorzystać można
KuchniaWeDwoje.plnagrzanego piekarnika 200C. Piec do momentu aż mozzarella się roztopi. Wyjąć figi z piekarnika i rozłożyć na sałacie. Orzechy obsmażyć na suchej patelni. Smażyć chwilkę. Następnie rozrzucić po sałatce. Przygotowanie sosu – wszystkie składniki wymieszać i polać nim sałatkę. Smacznego
Kuchnia PokoleńGrzyby po cygańsku czyli pomidorowa sałatka grzybowa to świetny dodatek do obiadu, wszelkiego rodzaju mięs i pasztetów. Taką sałatkę można również podgrzać i wykorzystać jako sos do makaronu czy klusek ziemniaczanych. Do takiej sałatki można wykorzystać większe grzyby, które nie nadają się do marynowania w occie, gdzie zazwyczaj daję tylko małe egzemplarze, których nie trzeba kroić. Składniki na grzyby(...)odcedzone grzyby przekładamy do garnka. Dodajemy przecier pomidorowy, olej, cukier, ocet, sól, pieprz i ostrą paprykę. Całość mieszamy i dusimy około 8-10 minut. Do wyparzonych słoików wkładamy sałatkę grzybową do około 2/3 wysokości. Ranty słoików wycieramy i zakręcamy pokrywki. Słoiki przekładamy na blaszkę, tak by się nie stykały i wkładamy do zimnego piekarnika. Pasteryzujemy je przez 25 minut
e-PrzepisyKulinarneBędą super pomysłem na imprezową przekąskę czy rodzinne spotkania. W naszym domu danie to gości również na świątecznym stole, ponieważ moja rodzina uwielbia śledzie w sosie porowym. Ta sałatka śledziowa jest naprawdę bardzo smaczna a co najważniejsze bardzo łatwa do zrobienia. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis! Poniżej w kilku krokach opisałam Wam jak przygotować pyszne śledzie w porach
Przepiski.plDziś zapraszam Cię po kolejny przepis na sałatkę z ziemniakami w roli głównej. I tak się zastanawiam, czy patrząc na zdjęcie nie zastanawiasz się czy aby nie pomyliłam składników? A ja Ci odpowiem, że z pewnością nie, choć na pierwszy rzut oka, to połączenie wydaje się być dziwne. Z resztą podobna sytuacja była z sałatką z ciecierzycą, ziemniakami i czerwoną(...)porzeczką . To połączenie również wydawało się mocno zaskakujące, ale przecież dobrze, wiesz, że ja lubię eksperymentować w kuchni. I właśnie takim eksperymentem jest sałatka ziemniaczana z figami i fetą. Do tego dressing z dodatkiem miodu i świeżego tymianku i jest pysznie. Ugotowany na parze ziemniak może być bazą do wielu sałatek, choć przyjęło się, że nie dodajemy do niego owoców
Kulinarne przygody Gatityobiad. Dzisiejsza wersja jest naprawdę bardzo smaczna, więc polecam wam spróbować. Pyszne warzywa plus grzanki z kozim serem, które uwielbiam! Dzięki swojemu charakterystycznemu, bogatemu smakowi niezwykle podbijają smak sałatki. Polecam! PRZEPIS SAŁATKA BROKUŁOWA Z GRZANKAMI I KOZIM SEREM Składniki: 200g brokuła 1 mała cukinia 2 łyżki oliwy kilka listków sałaty kilka rzodkiewek kilka kasztanów jadalnych z zalewy 3 łyżki ziaren(...)słonecznika prażonego kilka kromek bułki plastry sera koziego sól ziołowa olej rzepakowy tłoczony na zimno Jak zrobić sałatkę brokułową: Brokuły gotujemy al dente. Cukinie kroimy w kosteczkę i przesmażamy 1 minutę na oliwie. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Kromki bułki tostujemy i na gorące kładziemy plastry koziego sera. Wszystkie składniki układamy na talerzu. Oprószamy solą ziołową, słonecznikiem. Polewamy olejem rzepakowym. Artykuł
Dorota SmakujeSałatka królewska to szybki, smaczny i lekki posiłek. Wystarczy tylko pokroić kilka składników, wymieszać i gotowe. Idealna zarówno na święta, jak i drugie śniadanie do pracy. Świetnie sprawdzi jako imprezowa przekąska. Gwarantuję, że szybko zniknie ze stołu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na sałatkę królewską: 1 słoik selera konserwowego (ok. 350 g) 1 puszka kukurydzy konserwowej 1/2 pora ( około(...)talarki. Łączymy go z resztą składników. Dodajemy 2-3 łyżki majonezu, pokrojony w kosteczkę szczypiorek. Całość doprawiamy dodatkowo solą i pieprzem do smaku. Zawartość miski mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny, by smaki się przegryzły. Taką sałatkę można udekorować natką pietruszki Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Gotuj z Prezesem