light - 1266 przepisów (strona:26/85)

pieczone ziemniaczki z chrupiącą skórką 171

kilka minut do ostudzenia. W dużej misce ziemniaki polewamy oliwą z oliwek z czosnkiem, posypujemy ziołami i dokładnie mieszamy. Nie potrzebujemy zbyt dużo oliwy, dzięki czemu uzyskamy wersję „light”. Wykładamy je na blachę z papierem do pieczenia, opcjonalnie możemy dosypać jeszcze trochę naszej mieszanki ziół. Blachę wkładamy do rozgrzanego piekarnika (220°C) na około 30-40 minut. Osobiście

Gar Zdrowia
Sałatka ze szpinakiem, jajkami, fetą i sosem ziołowo-czosnkowym 253

jajka 1 opakowanie sera feta o obniżonej zawartości tłuszczu 4 pomidorki koktajlowe 1 łyżka posiekanej zieleniny (np. szczypiorku, natki pietruszki) garść orzechów włoskich Sos 1 małe opakowanie jogurtu greckiego light 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki ziół prowansalskich kilka szczypt pieprzu ziołowego sól świeżo mielony pieprz Do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i zioła. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Energicznie

My Chcemy Jeść
Sałatka ze szpinakiem, jajkami, fetą i sosem ziołowo-czosnkowym 253

jajka 1 opakowanie sera feta o obniżonej zawartości tłuszczu 4 pomidorki koktajlowe 1 łyżka posiekanej zieleniny (np. szczypiorku, natki pietruszki) garść orzechów włoskich Sos 1 małe opakowanie jogurtu greckiego light 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki ziół prowansalskich kilka szczypt pieprzu ziołowego sól świeżo mielony pieprz Do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i zioła. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Energicznie

My Chcemy Jeść
Młoda kapusta – szybki przepis na młodą kapustę 168

robi jakieś danie. Tak się dowiedziałam, że są ludzie, którzy do młodej kapusty dodają kostki rosołowe czy dymkę (sama zaczęłam ją dodawać ;). Powiedziałabym, że jest to kapusta w wersji light, ale występuje tutaj dodatek tłuszczu. Co prawda w niewielkiej ilości i dla dodania smaku, jednak jest Omijamy za to zasmażkę, która też lubi zawitać do młodej kapusty. Ja tą młodą

Mieszam w Garnku
Kokosowy sernik z ananasem na czekoladowym spodzie (wegański!) 167

podpiekać przez ok. 15-20 minut w temp. 20 stopni C. W tym czasie przygotować ,,serowe" nadzienie.  sernikowe nadzienie  200 g kaszy jaglanej 400 ml mleczka kokosowego light ok. 100 g cukru pudru lub innego słodzidła łyżka roztopionego oleju kokosowego opakowanie budyniu waniliowego wiórki kokosowe + ananas z puszki  Kaszę jaglaną najlepiej ugotować dzień przed pieczeniem naszego sernika

Kuchnia Ellie
Jajka faszerowane z szynką 295

kurze (całe) 143 100 12.56 9.51 0 Szynka (wędlina) 101 40 6.84 9.2 0.36 Ogórek konserwowy 7 30 0.12 0.03 1.5 Papryka konserwowa 5 30 0.24 0.09 1.17 Majonez light 121 25 0.33 12.5 1.33 Podsumowanie

Atlas Smaków
Jajka faszerowane z curry 184

KROKU: Kaloryczność przepisu wg  Kalkulatora Kalorii :  KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Jajo kurze (całe) 143 100 12.56 9.51 0 Musztarda 11 10 0.52 0.54 1.05 Majonez light 48 10 0.13 5 0.53 Podsumowanie

Atlas Smaków
Kolorowe Ptasie Mleczko z Mleka Skondensowanego i Galaretek (Kolorowa Pianka) 1100

szczególności dzieci - idealny pomysł na lekki wiosenny deser. Kolorowe Ptasie Mleczko z Mleka Skondensowanego i Galaretek (Kolorowa Pianka) - Składniki: 530 g mleka skondensowanego słodzonego (lub niesłodzonego w wersji light, wtedy kremówkę należy dosłodzić cukrem pudrem według własnych upodobań)  4 galaretki o różnych smakach i kolorach (u mnie brzoskwiniowa, malinowa, agrestowa i o smaku owoców leśnych

Słodka Strona
Jajka caprese 217

Jajka caprese to elegancka, ale prosta i smaczna przystawka na wielkanocne śniadanie, tak faszerowane jajka można podawać również bez specjalnych okazji. Aby zmniejszyć kaloryczność jajek caprese można wykorzystać mozzarellę light. Składniki na 8 połówek jajek caprese: 4 jajka 1 pomidor 1 kulka (125g) sera mozzarella Sól i pieprz oliwa z oliwek bazylia świeża Przygotowanie jajek caprese: Jajka gotujemy na twardo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chińszczyzna z ryżem basmati 219

naciowego - sos ostrygowy - różowa sól himalajska - olej arachidowy Marynata do mięsa: - sok z ½ cytryny - skrobia kukurydziana - płatki chilli - czosnek granulowany - imbir w proszku - ¼ szklanki oleju sezamowego - ½ szklanki sou sojowego light Dodatkowo: - czarny i biały sezam - ryż basmati – ilość według potrzeb (na 500 g suchego ryżu dajemy 1 litr zimnej wody, 1,5 łyżeczki soli, 3 łyżki oleju arachidowego) Mięso

mojewypiekiinietylko
Wegańskie pierogi z soczewicą, Pod Norenami 218

black pepper Cook lentils.  Finely chop onions and fry in oil. Add lentils with the remaining ingredients and blend. Dough ingredients: ca. 500 g spelt flour (I used light flour for the dough and sprinkled dark flour on the pastry board) 250 ml very hot water 1 tbs olive oil 1 level ts salt Combine in a big bowl

Qlinarnie i Qlinarnie
Śledzie ze śliwką w occie 176

Białka Tłuszcze Węglowodany Filety śledziowe solone a'la Matjas 338 150 27 25.5 0 Cebula (świeża) 36 90 0.99 0.09 6.88 Śliwki węgierki 85 185 1.3 0.37 21.09 Majonez light 241 50 0.65 25 2.65 Podsumowanie

Atlas Smaków
Warzywne sajgonki czy spring rollsy, nazywajcie je jak chcecie, są po prostu boskie w smaku! 235

moją ulubioną formą przygotowywania mięska od kiedy jestem na diecie. Składniki: 300g sałaty lodowej 220g czerwonej kapusty 160g marchwi 75g filetu z indyka (możecie dodać więcej) 100g serka kremowego light (użyłam Piątnicy, który jest z dodatkiem jogurtu) 25 arkuszy papieru ryżowego sól, pieprz, słodka czerwona papryka Filet z indyka doprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Wrzucamy go na gorącą

Gotowanie i blogowanie
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 365

tuńczykiem i oliwkami Śledź po kaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki

Kulinarne przygody Gatity
Lekkie curry z bakłażanem i krewetkami 203

kremowych warzywach ułóż krewetki, przykryj całość pokrywką i duś przez ok. 7-8min. 10. Curry udekoruj świeżymi listkami bazylii i podawaj gorące z ryżem lub opiekanym pieczywem. Smacznego! Light eggplant and prawns curry Ingredients: 4 tablespoons of oil 1 eggplant 1 yellow onion 1 red onion 3cm fresh ginger 1/2 chili peppers 2 garlic cloves 1 teaspoon curry powder

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania