kilka minut do ostudzenia. W dużej misce ziemniaki polewamy oliwą z oliwek z czosnkiem, posypujemy ziołami i dokładnie mieszamy. Nie potrzebujemy zbyt dużo oliwy, dzięki czemu uzyskamy wersję „light”. Wykładamy je na blachę z papierem do pieczenia, opcjonalnie możemy dosypać jeszcze trochę naszej mieszanki ziół. Blachę wkładamy do rozgrzanego piekarnika (220°C) na około 30-40 minut. Osobiście
Gar Zdrowiajajka 1 opakowanie sera feta o obniżonej zawartości tłuszczu 4 pomidorki koktajlowe 1 łyżka posiekanej zieleniny (np. szczypiorku, natki pietruszki) garść orzechów włoskich Sos 1 małe opakowanie jogurtu greckiego light 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki ziół prowansalskich kilka szczypt pieprzu ziołowego sól świeżo mielony pieprz Do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i zioła. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Energicznie
My Chcemy Jeśćjajka 1 opakowanie sera feta o obniżonej zawartości tłuszczu 4 pomidorki koktajlowe 1 łyżka posiekanej zieleniny (np. szczypiorku, natki pietruszki) garść orzechów włoskich Sos 1 małe opakowanie jogurtu greckiego light 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki ziół prowansalskich kilka szczypt pieprzu ziołowego sól świeżo mielony pieprz Do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i zioła. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Energicznie
My Chcemy Jeśćrobi jakieś danie. Tak się dowiedziałam, że są ludzie, którzy do młodej kapusty dodają kostki rosołowe czy dymkę (sama zaczęłam ją dodawać ;). Powiedziałabym, że jest to kapusta w wersji light, ale występuje tutaj dodatek tłuszczu. Co prawda w niewielkiej ilości i dla dodania smaku, jednak jest Omijamy za to zasmażkę, która też lubi zawitać do młodej kapusty. Ja tą młodą
Mieszam w Garnkupodpiekać przez ok. 15-20 minut w temp. 20 stopni C. W tym czasie przygotować ,,serowe" nadzienie. sernikowe nadzienie 200 g kaszy jaglanej 400 ml mleczka kokosowego light ok. 100 g cukru pudru lub innego słodzidła łyżka roztopionego oleju kokosowego opakowanie budyniu waniliowego wiórki kokosowe + ananas z puszki Kaszę jaglaną najlepiej ugotować dzień przed pieczeniem naszego sernika
Kuchnia Elliekurze (całe) 143 100 12.56 9.51 0 Szynka (wędlina) 101 40 6.84 9.2 0.36 Ogórek konserwowy 7 30 0.12 0.03 1.5 Papryka konserwowa 5 30 0.24 0.09 1.17 Majonez light 121 25 0.33 12.5 1.33 Podsumowanie
Atlas SmakówKROKU: Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii : KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Jajo kurze (całe) 143 100 12.56 9.51 0 Musztarda 11 10 0.52 0.54 1.05 Majonez light 48 10 0.13 5 0.53 Podsumowanie
Atlas Smakówszczególności dzieci - idealny pomysł na lekki wiosenny deser. Kolorowe Ptasie Mleczko z Mleka Skondensowanego i Galaretek (Kolorowa Pianka) - Składniki: 530 g mleka skondensowanego słodzonego (lub niesłodzonego w wersji light, wtedy kremówkę należy dosłodzić cukrem pudrem według własnych upodobań) 4 galaretki o różnych smakach i kolorach (u mnie brzoskwiniowa, malinowa, agrestowa i o smaku owoców leśnych
Słodka StronaJajka caprese to elegancka, ale prosta i smaczna przystawka na wielkanocne śniadanie, tak faszerowane jajka można podawać również bez specjalnych okazji. Aby zmniejszyć kaloryczność jajek caprese można wykorzystać mozzarellę light. Składniki na 8 połówek jajek caprese: 4 jajka 1 pomidor 1 kulka (125g) sera mozzarella Sól i pieprz oliwa z oliwek bazylia świeża Przygotowanie jajek caprese: Jajka gotujemy na twardo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnaciowego - sos ostrygowy - różowa sól himalajska - olej arachidowy Marynata do mięsa: - sok z ½ cytryny - skrobia kukurydziana - płatki chilli - czosnek granulowany - imbir w proszku - ¼ szklanki oleju sezamowego - ½ szklanki sou sojowego light Dodatkowo: - czarny i biały sezam - ryż basmati – ilość według potrzeb (na 500 g suchego ryżu dajemy 1 litr zimnej wody, 1,5 łyżeczki soli, 3 łyżki oleju arachidowego) Mięso
mojewypiekiinietylkoblack pepper Cook lentils. Finely chop onions and fry in oil. Add lentils with the remaining ingredients and blend. Dough ingredients: ca. 500 g spelt flour (I used light flour for the dough and sprinkled dark flour on the pastry board) 250 ml very hot water 1 tbs olive oil 1 level ts salt Combine in a big bowl
Qlinarnie i QlinarnieBiałka Tłuszcze Węglowodany Filety śledziowe solone a'la Matjas 338 150 27 25.5 0 Cebula (świeża) 36 90 0.99 0.09 6.88 Śliwki węgierki 85 185 1.3 0.37 21.09 Majonez light 241 50 0.65 25 2.65 Podsumowanie
Atlas Smakówmoją ulubioną formą przygotowywania mięska od kiedy jestem na diecie. Składniki: 300g sałaty lodowej 220g czerwonej kapusty 160g marchwi 75g filetu z indyka (możecie dodać więcej) 100g serka kremowego light (użyłam Piątnicy, który jest z dodatkiem jogurtu) 25 arkuszy papieru ryżowego sól, pieprz, słodka czerwona papryka Filet z indyka doprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Wrzucamy go na gorącą
Gotowanie i blogowanietuńczykiem i oliwkami Śledź po kaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki
Kulinarne przygody Gatitykremowych warzywach ułóż krewetki, przykryj całość pokrywką i duś przez ok. 7-8min. 10. Curry udekoruj świeżymi listkami bazylii i podawaj gorące z ryżem lub opiekanym pieczywem. Smacznego! Light eggplant and prawns curry Ingredients: 4 tablespoons of oil 1 eggplant 1 yellow onion 1 red onion 3cm fresh ginger 1/2 chili peppers 2 garlic cloves 1 teaspoon curry powder
Kuchnia w Słońcu Skąpana