DODATKI : 1 papryka 100 g chudej szynki 100 g mozzarelli light listki bazylii do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Kalafior gotujemy na parze na miękko. Studzimy, przekładamy
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: 200 g pure z pieczonej dyni hokkaido ( jak upiec dynię, przeczytacie tu ) 220 g mąki tortowej Lubella 120 g cukru trzcinowego 3 jajka 250 g jogurtu greckiego light 120 ml oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki mielonego imbiru Na wierzch: 150 g orzechów włoskich 100 g masła 4 łyżki cukru
kolorowotorcikowozupa-krem, ale kremowa brokułowa. Bez ani jednej kropli śmietany. Light i fit – ale w żadnym wypadku nie mdło czy byle jak. Oszczędzamy kalorie, ale nie smak. Brokuł myjemy, trzonek oddzielamy, koronę dzielimy na małe różyczki. Duże róże brokułu kroimy na pół. Czosnek przeciskamy przez praskę. Pora rozcinamy nie całkiem do końca wzdłuż i dokładnie płuczemy go między listkami
Karo in the KitchenMuffiny zawsze kojarzą się w wersji słodkiej . Ja prezentuje muffiny w wersji na słono z mięsem z piersi kurczaka , fajnie smakują i są w wersji light ,jeżeli ktoś stara się ograniczać spożywanie kalorii to fajnie się nadają aby takie muffiny przygotować . Składniki 1 duża pierś z kurczaka 1 papryka
Mój Smaktaki oto zestaw .To jest moja wersja z ogórkiem małosolnym,smakuje równo dobrze jak bez ogórka . Składniki 1 kulka mozzarelli light 1 duży pomidor 1 ogórek małosolny 1 łyżka oliwy 1 łyżka
Mój Smakprzepisów. Miłego i smacznego weekendu. Aby przejść do wybranego przepisu wystarczy kliknąć w nazwę. Przepis na domowy gyros. Szybki sos z kabaczka z kaszą jęczmienną. Makaron z pieczarkowym sosem (light) na bazie mleczka kokosowego. Pieczona kiełbasa i ziemniaczki w ziołach. Kurczak w chrupiącej maślankowej panierce. Po więcej przepisów (pomysłów) na obiad zapraszam tutaj – klik
Słodkie okruszkimoussaka is covered with bechamel sauce, but I’m not a great fan of that heavy buttery-flour sauce, so in my version of it the sauce is light – yogurt based, which, in my opinion, doesn’t ruin the taste of original dish. There’s a little bit of fun while cooking, but the final effect
Martyna Cooksporcję – 8 krążków) - pół bakłażana (ok. 111 g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g), - cebula (ok. 70 g), - pół puszki pomidorów (ok. 200 g), - pół kulki mozarelli light (ok. 63 g), - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, wędzona, sos sojowy, oregano. Sposób przygotowania 1. Kroimy bakłażana w plastry, posypujemy solą i odstawiamy na ok. 15 min. 2. Cebulę podsmażamy na oleju
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachPyszna przystawka. I bardzo efektowna. A ponieważ można teraz kupić i świeże figi i jeżyny więc koniecznie sprawdźcie jak smakuje. Bardzo, bardzo polecam! Przepis na podstawie książki "River Cottage light & easy" H.Fearnley - Whittingstall składniki - 4 porcje 3-4 dojrzałe, świeże figi 50 g orzechów włoskich ok 75 g jeżyn 3 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka oliwy z oliwek
Stare Garyabout 20 minutes. Take the mushrooms off the pan and put them on a paper towel so the fat and water will soak in it. There should be a light film of butter left on the pan and that’s as much as we need. If you think it won’t be enough
Martyna Cookssosem, posyp dymką i podawaj. Smacznego! English version Asian style glazed duck breasts (2-3 servings) Inredients: 2 duck breasts 1 cup sake 4 tbsp brown sugar 1/4 cup light soy sauce 1/3 cup orange juice 1/3 cup scallions, sliced into thin rings Preparation: Score the fat side of the duck breasts into a cross hatch pattern. Be careful
karmelowybyło to z góry zaplanowane działanie. Obkupiłem się w jagody, a wracając z kleparza wstąpiłem jeszcze do żabki po coś do picia. Przemierzałem wzrokiem lodówki poszukując pepsi cytrynowej light, której nigdzie nie było… nagle w oko wpadł mi tonik. Zapewne przez to, że był opatrzony dużą plakietką z napisem „weź mnie” (promocja). Nie myśląc zbyt długo pochwyciłem
BlendmanPęczek szczypiorku 3 ogórki korniszony 1 świeża, czerwona papryka ( mała ) 4 pepperoni ( łagodne ) Oliwki ( woreczek ) 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy sarepskiej 2 – 3 ( spore ) łyżki majonezu tylu light Sól Pieprz czarny Pieprz cytrynowy Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, al. dente. Odsączamy i studzimy. Pieczoną pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Również w kostkę kroimy korniszony i paprykę
Smaki Ewykukurydza, ser żółty i czosnek. Składniki 1 brokuł 2 jajka 1 mała puszka kukurydzy 1 cebula czerwona 3 łyżki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku 150 g sera żółtego light sól pieprz Odcinamy różyczki brokuła od łodygi i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy 4 minut. Odcedzamy i ostawiamy. Jajka gotujemy na twardo. Kiedy przestygną, kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy
My Chcemy Jeśćponownie rybka. Dzisiaj polecam pstrąga zapiekanego pod pierzynką. Co tu dużo mówić – prosto i smacznie. Składniki: Pstrąg kawałki około 200 g na „ głowę ” Sól 1 łyżka majonezu typu light 2 łyżki posiekanego szczypiorku Wykonanie: Z pstrąga usuwamy ości ( najlepiej pęsetą ), przyprawiamy solą. Układamy w naczyniu do zapiekania skórą do dołu. Majonez mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i smarujemy nim górę ryby
Smaki Ewy