light - 1266 przepisów (strona:23/85)

Surówka z pora z kukurydzą / Leek and corn salad 422

Dopraw solą i pieprzem do smaku i podawaj! Smacznego! English version Leek and corn salad (2-3 servings) Ingredients: 1 large leek or 2 smaller, washed and sliced, only light parts 1 can (about 170 g) of sweet corn, drained 1 tablespoon of cream 18% 3 tablespoons mayonnaise salt and pepper to taste Preparation: Place leeks in the colander, pour

karmelowy
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 129

pear and blue cheese, and my salad proofs it perfectly. Just few ingredients, a bit of cutting, half an hour and delicious salad is ready. Perfect solo for a light lunch or as a side to delicate meat or fish. SKŁADNIKI: 125 g roszponki (opakowanie) 100 g sera typu Lazur 1 średnie awokado 1-2 gruszki garść nerkowców garść ziaren

Martyna Cooks
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z KASZĄ / PORK TENDERLOIN WITH GROATS 142

pepper 1 medium carrot 2 stalks of celery 7-8 cherry tomatoes parsley (as much as you like) Sauce: 1 tablespoon olive oil 1 teaspoon clear vinegar 1 teaspoon light soy sauce 1 teaspoon of honey 1 teaspoon of brown mustard pinch of salt, pepper, favorite herbs (for me herbs de Provence) few capers, green pepper in vinegar grains water

Martyna Cooks
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 148

medium yellow pepper 1/2 red onion 2 leafs Chinese cabbage 4 bigger champignions 2 stalks of celery 200 g rice noodles 1 tablespoon sesame seeds Meat marinade: 2 tablespoons light soy sauce 1-2 cm ginger root few drops of hot sauce (eg. Tabasco) 1 teaspoon brown sugar 1 teaspoon olive oil pinch of salt Na początku wszystko kroimy. Mięso

Martyna Cooks
OMLET Z KURKAMI / CHANTERELLE OMELET 172

about 20 minutes. Take the mushrooms off the pan and put them on a paper towel so the fat and water will soak in it. There should be a light film of butter left on the pan and that’s as much as we need. If you think it won’t be enough

Martyna Cooks
MOUSSAKA 162

moussaka is covered with bechamel sauce, but I’m not a great fan of that heavy buttery-flour sauce, so in my version of it the sauce is light – yogurt based, which, in my opinion, doesn’t ruin the taste of original dish. There’s a little bit of fun while cooking, but the final effect

Martyna Cooks
Torcik malinowy w wersji light. 191

kwaśnej śmietany prosto z bloga Moje Wypieki.  Nic w tym przepisie nie zmieniałam -przepis doskonały, absolutnie ! Polecam Wam z czystym sumieniem, bo u nas został okrzykniętym torcikiem ekspresowym light.  P otrzebujecie śmietany kwaśnej - z 18% wyjdzie jak najbardziej.  Do tego owoce sezonowe i ozdoby według własnego uznania.  U mnie torcik powstał z reszty biszkoptu jaka

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Placuszki proteinowe 205

było ale już jestem i postaram się być częściej :) Składniki (na około 25 placów:)): 3 jajka 60g odżywki białkowej (ja dałam smak mleczny karmel) 1/3 szklanki mleka kokosowego light 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50g zmielonych na mąkę płatków owsianych 500g chudego twarogu opcjonalnie jakieś słodzidło Sposób przygotowania: Wrzucamy do blendera wszystkie składniki i miksujemy na jednolitą masę smażymy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Lasagne z cukinii – Angie gotuje, odc. 1 245

wielkości cukinie 800g pomidorów bez skórki pokrojonych w kostkę 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 2 listki laurowe sól, pieprz pęczek świeżej bazylii 100ml śmietany 12% 125g (kulka) mozzarelli light 2 łyżki oliwy Pierś z indyka pokroić na mniejsze kawałki i zmielić (na grubych oczkach). Cebulę posiekać razem z zielonym szczypiorem. Posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek zeszklić

Dietolog
Pizza na cienkim cieście – przepis i poradnik 370

cienkie plastry surowego łososia albo krewetki. Surowe wędliny i świeże zioła (u mnie na zdjęciach to prosciutto i bazylia) kładziemy dopiero po upieczeniu pizzy. Nie używajcie raczej sera typu light i tartej mozzarelli – jeśli już, dobrze ją schłodźcie i nałóżcie na sos zaraz przed włożeniem pizzy do pieca – oba te sery mają tendencję do przypalania się. Nie pieczcie pizzy

Karo in the Kitchen
Smoothie bananowo-szpinakowe z mleczkiem kokosowym 137

smaku smoothie. Ale uwaga, znika od razu ;) Składniki (na 2 porcje) -2 dojrzałe banany -gruszka -garść szpinaku -garść suszonej żurawiny -1-2 łyżki sezamu (opcjonalnie) -puszka mleczka kokosowego (używam light) Przygotowanie Składniki umieścić w dzbanku od blendera. Wszystko dokładnie zmiksować. Mleczko kokosowe można wymieszać pół na pół z jogurtem naturalnym. Smacznego

Zielona Kuchnia
Pizza z szynką na spodzie z tortilli 187

się to spodobało. Przepis zmieniłam i tak powstało prezentowane danie. Polecam. Składniki: na dwie porcje 2 placki tortilli pełnoziarnistej 2 plasterki szynki ( pakowana, Morliny ) 65 g sera żółtego light 1 pomidor 40 g pieczarek ½ małego jajka ½ łyżeczki oleju 7 g ketchupu ( 1 łyżeczka ) ½ cebuli ½ opakowania małego jogurtu 1-2 ząbki czosnku Sól Pieprz oregano Wykonanie: Na blachę wykładamy papier

Smaki Ewy
Domowy gyros w tortilli 164

minut, no może 30? Tak to możliwe. W dodatku zdrowy, bo bez gotowych mieszanek przyprawowych czy dań z torebki, który można zrobić w domu, w wersji zdrowszej, light niż to co zazwyczaj kupuje się w przydrożnych budkach. A taki posiłek w domu własnoręcznie wykonany jest równie szybki, łatwy i o wiele smaczniejszy. Mieszankę przypraw możecie wykorzystać później do różnych innych

Bernika - moj kulinarny pamietnik
LETNI KAPUŚNIAK NA PIERSI Z KURCZAKA 180

poradzę, że strasznie zachciało mi się takiej pysznej, kwaśnej zupki. Zazwyczaj kapuśniak gotuję na wędzonym żeberku, z dodatkiem boczku i kiełbasy. Tym razem wyszła wersja "light", gdyż zupę ugotowałam na piersi z kurczaka. Wyszło lekko i pysznie. Zwłaszcza, że kilka lat temu odkryłam kapustę kiszoną Sandomierską, i do dziś jestem jej wierna. Jest apetyczna, jasna i pysznie kwaśna.  Idealna

Walijskie Pichcenie
Kokosowo-cytrynowe lody z blendera – lody z 3 składników 177

proces krystalizacji, ale w lodach naszykowanych w foremce, na patyku, nie jest to przy jedzeniu ani odczuwalne, ani uciążliwe. Mleko kokosowe powinno być pełnotłuste i gęste, nie w wersji light i nie z kartonu. Powinno też mieć wysoką zawartość kokosa (powyżej 75% – ja używam mleka kokosowego różnych firm, ale zawsze z zawartością 85-95% kokosa). Takie mleko jest bardziej

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania