butter, cinnamon, vanillas seeds got from 1/2 vanilla pod and pumpkin puree. 2. Mix potato flour/cornstarch and egg yolk in the 1/2 cup of milk which left - mix until light and completely combined. 3. Reduce the heat on the lowest when the pumpkin milk boiled, and add a mixture of flour and egg yolk - mix vigorously with a whisk
Kuchnia w Słońcu Skąpanamoja bajka. Dzisiaj prezentuję jajka na twardo w sosie. Super na śniadanie i nie tylko. Składniki: Jajka ugotowane na twardo ( ja miałam 9 małych ) 3 łyżki majonezu light 3 łyżeczki chrzanu ( ze słoika ) Szczypiorek ( z 3 cebulek dymek ) 3 rzodkiewki Sól Pieprz Wykonanie: Ugotowane jajka obieramy i kroimy na połowę. Układamy na talerzu. Do miseczki wykładamy majonez i chrzan
Smaki Ewyzielona cebulka - ok. 100g startej na tarce cukinii (nieobranej) - 2-3 suszone pomidory w oleju - 1/2 puszki krojonych pomidorów w zalewie - gałązka świeżego oregano - sól i pieprz - feta light do posypania Mięso wyrobić z przyprawami i olejem. Kapustę posiekać, wymieszać z mięsem. Uformować nieduże klopsiki (u mnie wyszło 7). Patelnię można przetrzeć oliwą, obsmażyć klopsiki z każdej strony, po czym
Moje Kuchenne Rewelacjetofu coś trzeba zrobić. Przecież wyzwanie jest! Łącząc konieczność (zjedzenie tofu) z łakomstwem i wielką chęcią na słodkie stworzyłem szybki i pyszny tofurnik bez pieczenia . Co jeśli chcemy wersje light? Jeśli koniecznie chcecie zredukować ilość cukru, to cukier puder trzcinowy zastąpcie, np. erytrolem. Jego też można zmielić na puder! Co do mleczka kokosowego, którego użyłem, to było to mleczko
Blendmanprzygotowania 4 porcji zupy potrzebujemy: – 3 cukinie – 1 awokado – 1 puszkę mleka kokosowego light – odrobinę płatków chilli – sól, pieprz, świeże zioła (bazylia, pietruszka) do smaku – duża garść młodego groszku Cukinie i groszek umyć, odkroić końcówki i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Przygotowana warzywa wrzucić do blendera, dodać awokado, zioła, mleczko kokosowe
Szybko Tanio SmacznieFrytki na przykład. Przecież one w cale nie muszą pływać w tłuszczu albo być nim nasiąknięte. Więc kiedy mamy ochotę na coś nie zdrowe, zróbmy to w wersji light. Nie będzie potem wyrzutów ile to pustych kalorii zjedliśmy! Do przygotowania frytek potrzebujemy: – kilka ziemniaków – sól, pieprz – świeże/suszone zioła Ziemniaki obrać i pokroić w słupki. Umyć, osuszyć
Szybko Tanio Smaczniesię przejmować. Ważne, aby smakowało! Bardzo ważnym składnikiem jest też czarna sól, która daje jajecznego aromatu oraz płatki drożdżowe. Na pewno nie można powiedzieć, że jest on light, ale od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi zjedzenie łyżeczki, łyżki czy słoika majonezu W konsystencji najbardziej przypomina mi majonez kielecki. Ja nie wykorzystywałbym sojonezu do dekoracji. Świetnie natomiast sprawdzi się
BlendmanDzisiaj pomysł na niecodzienny i elegancki obiad. Pyszny schab tym razem w wersji Light, podany z pure ziemniaczano - jabłkowym i pieczoną gruszką. Pysznie i zdrowo, polecam. SKŁADNIKI
Kulinarne Fantazje Mariolidlatego są również bardzo ciężkie (jeden jak dwa zwykłe gofry) co także może zwiększyć ryzyko pokruszenia się gofra podczas wyciągania. + wegańska "ricotta" z tofu zmiksowana z Xucker Light i ekstraktem z wanilii burbońskiej tahini świeże figi Smacznego! *** Do przygotowania przepisu użyłam produktów (wyróżnionych kursywą) z internetowego sklepu z wegańską żywnością który - co ciekawe - jest numerem
Poranek na słodkowarzywa na parze. Dosłownie przez chwilę, aby nie straciły chrupkości. Zarówno w wersji całkiem surowej jak i lekko podgotowanej, będzie smacznie. Polecam! Na podstawie przepisu z książki "River Cottage light & easy" Hugh Fearnley - Whittingstall składniki 1 mały kalafior (ok 300 - 400 g) ok 75 g szynki parmeńskiej lub innej podsuszanej szynki garść natki pietruszki do posypania
Stare Garyprzygotowałam pastę makrelowo – jajeczną z dodatkiem ogórka i cebuli. Oj będzie smakowało. Składniki: 1 wędzona makrela 4 ugotowane jajka na twardo ½ średniej cebuli 2 kiszone ogórki 3 łyżki majonezu light Wykonanie: Ogórki, jajka i cebulę kroimy w kostkę. Z makreli usuwamy skórę i ości. Delikatnie rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Na koniec dodajemy majonez. Całość łączymy ze sobą. I gotowe. Teraz
Smaki Ewypoza tym są doskonałym źródłem antyoksydantów. Nie zapominaj też o owocach - zjadaj najlepiej 1-2 razy dziennie - pij soki i koktajle owocowe i owocowo-warzywne. Uważaj na produktu "light" - często zawierają one więcej cukru niż ich "zwykłe" wersje! Naucz się czytać etykiety - nie kupuj produktów zawierających "litanię" konserwantów i niezdrowych dodatków! 4. JEDZ! Naucz się jeść regularnie, co najmniej
Moje Kuchenne RewelacjeIngredients: 4 chicken legs, thighs separated (or just chicken thighs only) 3 tablespoons peanut butter 1 heaping tablespoon red curry paste 3 tablespoons lime or lemon juice 3 tablespoons light soy sauce 2 teaspoons sesame oil 1 teaspoon honey 1 tablespoon freshly grated ginger ⅔ cup coconut milk a handful of roasted, salted peanuts, roughly chopped for serving coriander for serving
karmelowyBardzo prosty przepis na kolorową i zdrową sałatkę z zielonego groszku. Nie wymaga ona zbyt dużo czasu, a ma bardzo interesujący smak. Jeśli chcecie wersję light to zamiast majonezu użyjcie jogurtu naturalnego :) Odrobinę pikanterii w sałatce dodaje por, który podkreśli smak pozostałych składników :) Chyba nie pozostaje Wam nic innego, jak jej spróbować :) Sałatka z zielonego groszku - składniki: 1 puszka zielonego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!