light - 1266 przepisów (strona:25/85)

DOMOWE MARKIZY 196

przekładamy je zmiksowanym twarogiem. Wkładamy do lodówki na godzinę (schłodzone lepiej smakują 🤗 ) Możecie dodać wedle uznania więcej dodatków np: kakao, masło orzechowe, bakalie itp. Ja dziś wybrałam wersje "light" 😜 Makro: 452,9 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
A'LA KEBAB NA TALERZU 183

blachę z papierem do pieczenia, posypać przyprawami, polać lekko oliwą i wymieszać. Piec 20 min 180 stopni 3. Czosnek wymieszać z jogurtem/śmietaną i można zajadać pysznego fast fooda light  :D *Zamiast kaszy możecie sobie zrobić z mąki naleśniki i napełnić farszem  :) Makro: (bez tłuszczu i jogurtu/śmietany) 807,2 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Warzywa w mleku kokosowym z basmati, co wege w Biedronce + ceny 240

całkiem zdrowy skład nie są wegańskie wegańska, uwaga: zawiera kontrowersyjny polirycynooleinian poliglicerolu (zakazany w Japonii, Australii i USA) wegańska ZUPY-KREM (WEGAŃSKIE) Veggies in coconut milk with basmati A light, quick and delicious dinner. You can use various, seasonal veggies. Slice onion and garlic and fry in oil or ghee butter. Cut remaining veggies into smaller pieces (I used: zucchinis

Qlinarnie i Qlinarnie
Pieczone skrzydełka w Coca-Coli / Coca-Cola baked chicken wings 312

down for recipe in English Pieczone skrzydełka w Coca-Coli (4 porcje) Składniki: 1,3 kg skrzydełek z kurczaka sól 1 puszka (330 ml) Coca-Coli (nie zero ani light) 1/2 szklanki brązowego cukru 1 średnia cebula, drobno posiekana 3 ząbki czosnku,drobno posiekane 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki mielonego chilli 1-2 łyżki mąki kukurydzianej 3-4 łyżki

karmelowy
Mięsne kulki z serem na sposób włoski - bez glutenu, low-carb 189

sprzyjają figurze :-) - taki efekt uboczny. Przepisów szukam wszędzie, nie zawsze mi odpowiadają, czasem są zbyt skomplikowane lub jak ja to nazywam "wydziwione". Ten przepis to moja modyfikacja pomysłu Zuzki Light. Mięsne kulki na sposób włoski Składniki (na około 30 kuleczek) 0,5 kg mielonego mięsa (wieprzowe lub jeszcze lepiej wołowe) 200 g tartego parmezanu 2 roztarte ząbki czosnku 1 duże

Marta próbuje
Chaczapuri adżarskie 1780

możliwość – może to być niesolony bundz). Wlewamy wodę, całość łączymy widelcem. Do tego nadzienia nie nada się ciapowata i tłusta ‘polska feta’ – ani sałatkowa, ani odchudzona w wersji light. Łatwo teraz kupić oryginalną fetę – jest połączeniem mleka owczego i koziego (w różnych proporcjach, ale najczęściej mleka owczego jest procentowo więcej), jest zwarta, twarda, łatwo ją pokruszyć. Szukajcie jej przy

Karo in the Kitchen
Granola z migdałami 257

pestek słonecznika - 120 g ziaren sezamu - 2 jabłka golden delicious - 2 łyżeczki zmielonego cynamonu - 1 łyżeczka zmielonego imbiru - 200g płynnego miodu (dałam malinowy) - 2 łyżki brązowego cukru (light muscovado) - 1 łyżeczka różowej soli himalajskiej - 2 łyżki oleju rzepakowego - 200 g rodzynków - 100 g suszonej żurawiny - garść suszonych moreli - 120 g suszonych wiśni - 100 g suszonych jagód goji Do dużej miski

mojewypiekiinietylko
Tajski makaron z kurczakiem i masłem orzechowym / Thai peanut butter pasta with chicken 205

green onions, sliced 1 carrot, shredded juice of 1/2 lemon Ingredients for the sauce: 1/2 cup peanut butter 250 ml coconut milk 1/3 cup chicken stock 1 tbsp light soy sauce 1 tbsp brown sugar 2 cloves of garlic, minced 1 tsp ground cumin 2 tsp curry powder salt, brown sugar and cayenne pepper, to taste 200 g thin

karmelowy
Wiosenny obiad III, film: Jak Bóg da 216

world that he is such an open and tolerant man. Andrea finally says, ‘I have decided to become… a priest’. An interesting film about tolerance. It is not a light comedy! You can watch it in Zorza  this weekend (26 th , 27 th , 28 th May, at 8.30 p.m.). Source of summary: filmweb

Qlinarnie i Qlinarnie
Rabarbar curd 228

heat and cook under cover until it decomposes - thoroughly blend and leave to cool. 4. In a bowl, whisk egg yolks with 90g sugar and salt to a light, fluffy mass. 5. Place the bowl over the pan with boiling water (water bath) and stir until the mass is well warmed. 6. Add the rhubarb mousse, lemon juice and lemon

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Rabarbarowe tiramisu z nutą pomarańczy i pistacjami 173

orange 1 vanilla cane 500-600g rhubarb 2 tablespoons of honey 2 handfuls of pistachios Method: Cream: 1. Whisk yolks with sugar in a bowl until a fluffy, light mass. 2. Add mascarpone, partly, to the mass, still whisking / mixing. 3. Cut the vanilla cane in half, scrape the beans and add to the creamy mass. (Do not throw

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kawa kuloodporna czyli bulletproof coffee 180

Pierwszy raz zetknęłam się z tą kawą na blogu Zuzki Light. Nie zachwyciła mnie wtedy - kawa z tłuszczem, jakoś mi to nie pasowało. Nawet nie spróbowałam. Kolejne moje spotkanie z kawą kuloodporną było podczas przechodzenia na dietę Paleo z ukłonem w stronę diety ketogenicznej. Tu już po prostu musiałam jej spróbować. Okazuje się, że to najlepsza kawa jaką

Marta próbuje
Zajmowanie się domem – przyjemność czy obowiązek? Sprawdź co na ten temat sądzą Polacy 285

użytkowa z możliwością regulacji temperatury: od -24 stopni do +10, dzięki czemu chłodziarka dopasowuje się do potrzeb użytkownika. Dodatkowo o świeżość owoców i warzyw dba system Active Fresh Blue Light. Pozwala on roślinom na utrzymanie ciągłości procesu fotosyntezy, co umożliwia im zachowanie wartości odżywczych oraz świeżości i smaku. Wojna płci? Największą sympatię do domowych obowiązków wykazują kobiety (44%), przy których

karmelowy
Ciasteczka brownie / Brownie cookies 271

salt 150 g semisweet chocolate, chopped Preparation: Preheat oven to 200 oC. In a mixing bowl of a stand mixer, cream together butter and sugars on high speed until light and fluffy, add eggs one at a time, mixing well after each addition. Add in cocoa, flour, cornstarch, baking soda, and salt, set mixer on lowest speed setting to stir

karmelowy
Fit roladki z indyka faszerowane porem 179

Obiad w wersji light, dla miłośników zdrowej diety :)  Składniki: ½ kg fileta z indyka 1 por sól i pieprz do smaku masło kokosowe (lub zwykłe) do smażenia 1,5 łyżeczki folia spożywcza Wykonanie: Mięso dokładnie oczyścić z żyłek, posypać solą i pieprzem do smaku i dokładni utłuc,  odstawić na pół godziny aby mięso trochę skruszało. W między czasie pora

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania