brokuła. Smacznego :) Prawdziwie brokułowy sos serowy Danie Danie główne Kuchnia Wege Porcje 2-3 Porcje 2-3 Składniki 450-500 g brokuł 125 g ser mozzarella light 200 g jogurt grecki gałka muszkatołowa sól i pieprz Sposób przygotowania Brokuła dzielimy na różyczki, łodygę kroimy w mniejsze kawałki. Gotujemy al dente, odkładamy połowę różyczek. Pozostałą część brokuła miksujemy
Kucharzycawersja klasycznego twarożku z warzywami. Z podanych składników wychodzą dwie duże porcje, a każda ma tylko 190 kcal. Składniki (2 porcje): 250 g twarogu chudego 200 ml jogurtu naturalnego light pęczek rzodkiewki jeden długi ogórek lub kilka gruntowych sól, pieprz Przygotowanie Twarożek rozdrabniamy widelcem i mieszamy z jogurtem, dodajemy pokrojone w plasterki rzodkiewki i ogórka. Doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy
e-PrzepisyKulinarnemess to pyszny angielski deser na bazie śmietanki, z pokruszoną bezą i truskawkami. Ale żeby nie było, że kremówka, że za dużo kalorii - dzisiaj dwie wersje - druga wersja light - z jogurtem greckim :) SKŁADNIKI (na 4 porcje) 300 g truskawek 1 łyżeczka cukru pudru 1 szklanka pokruszonych bez (ok.40 g) 200 ml śmietanki 30 lub 36% (w wersji lekkiej
Moje Kuchenne Rewelacjefeta cheese salt, pepper, sugar and vinegar to doprawienia Preparation: In the medium pot, heat the olive oil with butter over medium heat, add the potatoes and cook until light golden brown, about 5 minutes. Add the garlic, cook 2 minutes and season with salt. Add chopped beets, cook for 2 minutes and add the stems. Next add the wine
karmelowyzbyt dużo kalorii, wszytko zależy od tego jak go przygotujemy czy na śmietanie czy na jogurcie albo na kefirze. Jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach. Mój chłodnik przygotowałam w light wersji, z przepysznym wkładem i jajkiem na wpół miękkim. Dlaczego? Takie jajko dużo łatwiej organizm trawi, jest mniej wzdymające, a także mniej obciąża żołądek. Polecam! SKŁADNIKI: - spory pęczek młodej
SMYKWKUCHNIfast foodom, które w rzeczywistości są kaloryczne i niezdrowe, ale takie zrobione w domu wcale nie muszą takie być. Znajdziemy tu przepisy na domową pizzę, frytki dietetyczne, hamburgera light, spring rollsy, zdrowe batony itd. Proste jak drut - czyli w miarę szybko i smacznie. Rozdział w którym znajdziemy przepisy na szybkie dania, takie po których będziemy syci i z których będziemy
kruche babeczkisiebie. Domowy gyros. Wegetariańskie leczo z cukinią. Razowe świderki z pieczarkami i ajvarem. Chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej. Makaron w warzywno-koperkowym sosie. Naleśniki. Makaron z pieczarkowym sosem light na bazie mleczka kokosowego. Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku w ziołowo-cytrynowej marynacie
Słodkie okruszkisalt for 10-12 minutes or until tender. Take out with slotted spoon and place on the plates. When the eggs are scrambled to your liking, add 2 tbsp light or heavy cream or a little bit of butter, and season with salt and pepper. Serve immediately over asparagus with crusty braid. Enjoy
karmelowykiwi Nocna owsianka z owocami, chia, ziarenkami i żurawiną Grillowana tortilla z kabanosem i dodatkami Tortilla z prażoną cebulką, wędliną, sosem czosnkowym i zielonymi dodatkami Serowo-jogurtowe placuszki śniadaniowe (light) Delikatne jabłkowe placuszki z kaszy manny Kokosowy omlet z figą Tosty z patelni w ziołach i ziarenkach Smacznego i miłego dnia
Słodkie okruszkiSzpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przepis na ciekawą potrawę ze szparagami - frittatę z dodatkiem rukoli, czarnych oliwek i suszonych pomidorów. Składniki 1 pęczek zielonych szparagów 3 jajka 1 opakowanie serka wiejskiego light 8 plastrów suszonych pomidorów w oleju 10 czarnych oliwek 1 łyżeczka cukru trzcinowego garść rukoli kilka szczypt ziół prowansalskich kilka szczypt czosnku niedźwiedziego sól
My Chcemy JeśćPołączenie zdrowego makaronu orkiszowego z delikatnym sosem tuńczykowym w wersji light, to propozycja idealna dla każdego. Smak, prostota i zdrowe składniki. Spróbujcie. Taki proste danie możecie podać zarówno na obiad, jak i kolację. Makaron orkiszowy w lekkim sosie tuńczykowym, to moja propozycja na wiosnę i lato. Uwielbiam to połączenie smaków. Zachęcam i Was do spróbowania. Makaron orkiszowy w lekkim sosie
Słodkie okruszkimundurkach 1 mała cebula 2 ogórki kiszone ½ opakowania mrożonych różyczek brokułów 100 gram chudego wędzonego boczku ½ pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka tartego chrzanu ½ łyżeczki musztardy sarepskiej Kilka łyżek majonezu light Sól Wykonanie: Brokuły gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pozostawiamy do wystudzenia. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę, podobnie cebulę. Boczek kroimy w plasterki a następnie w paseczki. Ogórki również kroimy
Smaki EwyKolejna na naszym blogu wersja omletu light. Omlet jest bez mąki a nadzienie zawiera ser, żeby dłużej utrzymać uczucie sytości. Do tego świeża rukola i mamy pyszne śniadanie, które umili nam początek dnia
Milion SmakówXVII wieku, a sprowadziła je królowa Bona. Oto przepis na smacznego kalafiora z pieca z serkiem wiejskim. Składniki 1 kalafior 1 litr bulionu warzywnego 1 opakowanie serka wiejskiego light 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka kurkumy ½ łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki suszonego czosnku garść zieleniny (rukola, szczypior, natka) sól grubo mielony pieprz Kalafiora kroimy, zostawiając same różyczki. W dużym garnku
My Chcemy Jeść