light - 1266 przepisów (strona:29/85)

Surówka z kiszonego ogórka na różowo 168

różowo. Wyraziste w smaku, łatwe w przygotowaniu a kolor zaskakujący. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: 2-3 ogórki kiszone 2 małe jabłka 1 mała cebula Mały pęczek koperku 2 łyżki majonezu light 1 łyżka jogurtu naturalnego 2-3 ząbki czosnku Sól Pieprz 1 łyżka koncentratu barszczu czerwonego (użyłam krakusa) Wykonanie: Ogórki kroimy w słupki. Jabłka obieramy i również kroimy w słupki. Natomiast

Smaki Ewy
KARP PO TORUŃSKU W SOSIE PIERNIKOWYM 179

Dzisiaj przepis na pysznego karpia po Toruńsku, czyli nic innego jak staropolski przepis na karpia w wersji light. Jednak zamiast gotować karpia z jarzynami,  ja go upiekłam w piekarniku. Danie smaczne i lekkie, polecam dla osób dbających o lnie

Kulinarne Fantazje Marioli
TORTILLA Z KURCZAKIEM 195

pekińska - 1/2 główki  cebula czerwona - 1/2 szt.  papryka konserwowa - 1 szt.  ogórek konserwowy - 2 szt. kukurydza w puszce - 1 puszka  tortilla - 6 szt.  majonez light - 6 łyżek sól - do smaku  pieprz czarny mielony - do smaku  przyprawa kebab- gyros Prymat - 2 łyżki  oliwa z oliwek - 2 łyżki Sposób przygotowania: Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić

Kuchnia Paulettes
PASTA JAJECZNO TUŃCZYKOWA 170

kremowa a wręcz aksamitna i delikatna. Świetne smarowidło na kanapkę na śniadanko a nawet kolację.  Składniki: 8 jaj ugotowanych na twardo  tuńczyk w puszce 2 puszki majonez light 2 łyżki cebula 1 szt. sól, pieprz do smaku szczypior siekany 3-4 łyżki Sposób przygotowania: 1. Jaja pokroić na mniejsze części. Umieścić w misce

Kuchnia Paulettes
SAŁATKA BROKUŁOWA Z TORTELLINI I KURCZAKIEM 483

świąteczny stół. Jest szybka i prosta, a do tego nie trzeba wielu składników.  Składniki: tortellini z serem 1 op. brokuł 2 małe szt. czosnek 2 ząbki majonez light 4 łyżki jogurt naturalny 1 łyżka musztarda 1 łyżka filet z kurczaka 2 szt. sól 1 łyżeczka pieprz 1/2 łyżeczki olej do smażenia Metoda: 1.  Makaron tortellini ugotować według wskazówek

Kuchnia Paulettes
AROMATYCZNA ZUPA POMIDOROWA Z MOZZARELLĄ I BAZYLIĄ 166

cebula  1 szt. seler 1/2 małej szt.  korzeń pietruszki 1 szt. liść laurowy 2 szt. ziele angielskie 2 kulki ćwiartka z kurczaka 1 szt. ser mozzarella light 150 gram gałązki bazylii 2 szt. wiartka z kurczka  cukier 1 łyżeczka sól i pieprz do smaku METODA: Do garnka wlewamy wodę. Warzywa myjemy. Marchew, korzeń pietruszki i seler obieramy

Kuchnia Paulettes
Bezglutenowe ciasto marchewkowe 1071

łyżeczka przyprawy do piernika 1/4 łyżeczki soli 100 g oleju rzepakowego 2 jajka 150 g posiekanych orzechów włoskich 200 g startej marchwi POLEWA z serka: 300 g serka Philadelphia light 90 g masła 3/4 szklankicukru pudru 1 łyżeczka olejku waniliowego Orzechy włoskie do dekoracji W jednym naczyniu wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon i przyprawę

Kuchnia bezglutenowa
Śledzie z fetą pod chrzanową pierzynką z żurawiną 195

magii i nowych smaków. Składniki: Na około 4 pucharki ½ kg łagodnych śledzi w oleju 2-3 sztuki czerwonej cebuli 20 dag sera feta-użyłam  MLEKOMA ½  szklanki majonezu light ½ szklanki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka łagodnej musztardy 1 płaska łyżka chrzanu ze słoiczka Szczypta cukru Sól do smaku Świeżo mielony pieprz Słoiczek konfitury z żurawiny Jak wykonać ?  Śledzie

Wanilia i Kardamon
Ciasto korzenne z gruszkami i daktylami / Pear and date gingerbread cake 246

decoration and chop the rest 1 tsp bicarbonate of soda 1 1/2 tsp baking powder 2 tsp ground ginger ½ tsp gingerbread spice 2 eggs Ingredients for syrup: 85g light muscovado sugar 150ml brandy Preparation: In a medium sauce pan place dates, milk, butter, orange preserve and brown sugar. Heat gently until the butter and sugar has melted, stir well

karmelowy
Pasta kanapkowa light z kiełkami 170

Uwielbiam pasty kanapkowe. Dziś zapraszam Was na wersję light z kiełkami. Jak zawsze przygotowuje się ją szybko i łatwo. Spróbujcie. Warto czasem urozmaicić swoje śniadanie lub kolację o taką pastę. A jeśli tak jak ja lubicie kiełki na pewno Wam posmakuje. Ja hoduję kiełki przez cały czas i dodaję je do past, sałatek, kanapek itd. Nasiona na kiełki możecie kupić

Słodkie okruszki
Surówka z kalarepy z czarnym sezamem 238

Surówka z kalarepy z czarnym sezamem. Składniki: - 2 średnie kalarepy - kawałek marchewki - 1 jabłko - 2 ząbki czosnku - różowa sól himalajska - skórka i sok z ½ cytryny - 1 łyżka sosu sojowego (light) - 1 łyżka wina ryżowego Mirin (można zamiennie dać syrop z agawy, ewentualnie miód) - 1 łyżka oleju sezamowego - czarny sezam Obieramy kalarepki, marchew, jabłko i czosnek. Kalarepy i jabłko szatkujemy

mojewypiekiinietylko
Makaron w sosie dyniowym z kozim serem i jarmużem/ Kale goat cheese and pumpkin pasta 247

cooked pasta to the skillet and toss. Stir in half of the crispy bacon. In another small pan melt the butter over medium heat and let it turn a light brown, at which point you can add the sage and fry until crispy, it should only take about 30 seconds to a minute. Serve the pasta with the remaining bacon

karmelowy
Kurczak pieczony w CocaColi 212

pyszne! Dodatkowym plusem jest to, że podczas pieczenia robi się od razu przepyszny sos do ryżu.  Składniki: - 4 pałki (lub dwie ćwiartki) z kurczaka - szklanka cocacoli (oryginalnej, NIE light) - trzy łyżki ketchupu - dwie łyżki koncentratu pomidorowego - 4 łyżki sosu sojowego - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki cukru - czosnek granulowany, chili, imbir, sól, pieprz - dwie łyżki oliwy do podania: - ryż - sezam

Cook&Love
Tosty z camembertem, kurczakiem wędzonym i szpinakiem 253

Składniki( celowo nie podaję proporcji, zróbcie tyle tostów ile uda się Wam pochłonąć!): - chleb tostowy pełnoziarnisty - camembert light - szpinak baby - wędzone udko z kurczaka (może być filet) - masło czosnkowe Liście szpinaku myję, osuszam,układam tak, aby pokryły całą kromkę. Masło czosnkowe kroję na ultra cienkie płatki, układam na szpinaku i solę, następnie układam kawałki kurczaka i camemberta. Zamykam tosta drugą

Cook&Love
Idealne frytki bez tłuszczu 1137

równych młodych ziemniaków - 2 łyżki oleju rzepakowego - 2 łyżeczki cukru brązowego (jeżeli nie mamy brązowego- może być biały) - 1,5 łyżeczki soli (u mnie himalajska) Sos: - dwie łyżki majonezu light - dwie łyżki ketchupu - sól (do smaku) - łyżka bardzo drobno posiekanej natki pietruszki Składniki sosu mieszamy ze sobą, przyprawiamy solą wg uznania. Ziemniaki dokładnie szoruję pod bieżącą wodą (nie obieram!!) Kroję

Cook&Love

Proponowane wyszukiwania