rzodkiewkowej warstwy, bo rzodkiewki mogą zmienić kolor, gdy przygotujesz ją dużo wcześniej. Składniki 2 pęczki rzodkiewki 18 jajek przepiórczych 200 g wędzonej piersi z kurczaka 200 g serka wiejskiego light 1 pęczek szczypiorku 150 ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka chrzanu Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie
Eat me! Fit me!Pasta z tuńczykiem i oliwkami Mutabal, pasta z bakłażana Pasta z bobu z miętą Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną Pasta z bobu Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Pasta z bakłażana Pasta z tuńczykiem Pasta jajeczna z makrelą Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 8 ugotowanych jajek 1 wędzona makrela
Kulinarne przygody Gatityszpinaku typu baby 150 g kurczaka 30 g parmezanu 1 łyżka ziaren chia 30 g orzeszków piniowych 1 łyżka oleju sezamowego lub kokosowego 100 g sera camembert light lub fety 150 g ciemnych winogron Wykonanie Cukier wsyp na suchą patelnię, na małym palniku i na małym ogniu zostaw do procesu topienia – nie mieszaj Po kilku minutach cukier zacznie się
Eat me! Fit me!wierzchu posypać pozostałym serem i ziarenkami sezamu. Tak przygotowane filety wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać ok. 30 minut. Jeśli ograniczacie tłuszcz, to wybierzcie np. mozarellę light, albo zrezygnujcie z sera zupełnie, też wyjdzie świetnie. W międzyczasie przygotować dodatki. Kaszę jęczmienną pęczak ugotować al dente (na szczęście trudno jest ją rozgotować), pomidorki pokroić na połówki lub ćwiartki
Dietologsól - pieprz - mały koncentrat pomidorowy - 2 łyżki sosu HP - 1 łyżka Ajvar - 4 chluśnięcia Chipotle/Tabasco II. Pieczarki: - 500 g surowych pieczarek - masło - sól - pieprz III. Sos: - 6 łyżek majonezu light - 340 g jogurtu greckiego - sól - pieprz IV. Całość: - 1 duża puszka kukurydzy z chili - 1 puszka czerwonej fasoli - 1/2 główki sałaty lodowej - 5 dużych pomidorów - żółty ser - 1 opakowanie nachos
DominikaDolcistół. Zachęcam do wypróbowania. :) Składniki: I. Kurczak: 2 piersi z kurczaka lub 1 podwójna 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka curry oliwa z oliwek I. Sos: 250 ml majonezu light 5 łyżek (200 ml) jogurtu greckiego 2 garście startego parmezanu 1 łyżeczka curry sól pieprz 1 chluśnięcie Tabasco 1 łyżka syropu z ananasa kilka kropel soku z limonki
DominikaDolcimięsem (250 g) 500 g pomidorków koktajlowych 350 g żółtego sera (o delikatnym smaku) 350 g szynki 1 ogórek (duży) mała puszka kukurydzy 1 por 250 ml majonezu light 3 łyżki jogurtu greckiego sól pieprz 1,5 łyżeczki czosnku niedźwiedziego kilka kropel soku z limonki 2 garście startego parmezanu szczypiorek Sposób przygotowania: Pierożki gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy
DominikaDolcisycące danie, idealne na lunch. Dzięki kurczakowi i jajku porządnie się nią najesz. Dzięki awokado, które jest zaliczane do superfood, dostarczysz sobie zdrowego tłuszczu. Do tego dressing w wersji light – pyszny, ale bez żadnych kalorycznych majonezów i musztard. Sprawdź przepis. Sałatka Cezara – sałata rzymska, pomidorki, prosciutto i ciabatta Kto nie zna sałatki Cezara? Jadł ją chyba każdy, choć
Niedzielny kucharzWczoraj było słodkie, dziś już przechodzimy do wersji light. Koktajl, którego przepis znajdziecie poniżej idealnie nadaje się: na śniadanie, przed treningiem - cel: uzyskanie większego "kopa", po treningu - uzupełnienie energii, na kolację - jako lekki i pyszny posiłek na zakończenie dnia, na deser - zdrowe składniki zastąpią słodycze. Koktajl bananowo - kakaowy www.kuchniasmakow.blogspot.com 1 banan 1 łyżka kakao 150 ml mleka
Kuchnia smakówprzygotowania sosu najlepiej użyć produktów mlecznych, pełnotłustych. Jedynie użycie pełnotłustego majonezu, śmietany i mleka daje gwarancję, że sos będzie gęsty. Ewentualnie można dodać mniej maślanki. Nie zalecam użycia produktów light czy niskotłuszczowych. Sos (przed połączeniem z ziemniakami) należy przechowywać w lodówce, nawet przez całą noc. Sos przechowywany w lodówce staje się nieco gęstszy, a im dłużej stoi w lodówce
Gospodyni Miejskaryby po grecku. Warzywa przygotowane w ten sposób możemy też dodać do ryby przygotowanej na parze podczas wychodzenia z diety. Wtedy będziemy się rozkoszować rybą po grecku w wersji light. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym
Kulinarne przygody GatitySałatka Cobb – klasyk amerykańskiej kuchni z 6 składników. Pyszne i niezwykle sycące danie, idealne na lunch. U nas z dressingiem w wersji light. Sałatka Cobb – czyli kurczak, awokado i jajko Sałatka Cobb jest u nas raczej mało znana, a szkoda, bo to jest to danie niezwykle smaczne i bardzo sycące. Choć jest lekka, można nią nakarmić drwala. Subtelna
Niedzielny kucharzCOBB, czyli kurczak, awokado i jajko Sałatka Cobb – klasyk amerykańskiej kuchni z 6 składników. Pyszne i niezwykle sycące danie, idealne na lunch. U nas z dressingiem w wersji light. Wtorek – Pęczotto z pieczonymi warzywami Pęczotto z pieczonymi warzywami to jedno z tych dań, które wymaga tylko wymieszania składników. I gotowe. Pyszne, zdrowe i sycące. Środa – Chiński makaron
Niedzielny kucharzboczkiem i serem 4 jajka M 1 pełna łyżka jogurtu greckiego 2 czubate łyżki posiekanego szczypioru 40g chudego boczku, pieczonego albo wędzonego na gorąco 2 plasterki sera topionego light sól pieprz 2 łyżeczki oliwy do podania: pomidor szalotką, solą i pieprzem, skropiony oliwą (1/2 łyżeczki) Jajka rozbijamy razem z łyżką jogurtu i szczypiorkiem używając ubijaczki balonowej. Solimy i pieprzymy
Karo in the Kitchendorsza (może być też inna ulubiona ryba) 1 średnia marchewka 1 średnia pietruszka 2 łodygi selera naciowego ok. 5cm jasnej części pora 165ml mleka kokosowego z puszki (u mnie light) po niewielkim kawałku czerwonej i żółtej papryczki chilli (opcjonalnie) limonka, sól i pieprz do smaku (można użyć pieprzu cytrynowego) Polędwicę z dorsza przekroić na dwie zgrabne porcje. Oprószyć
Dietolog