mielonego z indyka ( z fileta ) Kilka pieczarek marynowanych 1 ogórek małosolny lub kiszony ½ czerwonej małej cebuli Kilka gałązek natki pietruszki 2 łyżki jogurtu typu greckiego 1 łyżeczka majonezu typu light Sól Pieprz Zielona czubryca Odrobina cukru Niewielka ilość oleju Wykonanie: Mięso mielone doprawiamy zieloną czubrycą i solą. Formujemy 3 płaskie burgery i smarujemy je niewielką ilością oleju z obu stron
Smaki EwySkładniki: 4 jajka klasy M 1 łyżka posiekanego szczypiorku + do dekoracji 1 pełna łyżeczka mielonych pomidorów Skworcu 1 plaster żółtego sera* 1 pełna łyżka majonezu (u mnie w wersji light) 1 łyżka naturalnego jogurtu (płaska) sól i pieprz do smaku * u mnie ser rydzki edam Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Do jajek dodajemy posiekany szczypiorek
Słodkie okruszkisupermarkecie lub sklepach ze zdrową żywnością. W tym pierwszym przypadku należy uważnie czytać skład, gdyż czesto kryje się w nich wiele niechcianych i mało zdrowych składników. Produkty “fitness” czy “light” kryją w sobie przetworzone i kaloryczne składniki. Opakowania kuszą wysoką zawartością błonnika, a producent nie wspomina niestety o tak samo wysokiej zawartości cukrów. W przypadku sklepow ekologicznych czy tych
Fit Food Brunetkileave it to cool 3. Whisk mascarpone with cream for a homogeneous mass. 4. Add the cooled elderberry juice to the mass, mix it thoroughly and leave it to light concentration. Cinnamon cream: 1. Beat mascarpone with cream. 2. Add powdered sugar and cinnamon - mix thoroughly. 3. Peel the pears from the skin and cut into a very small cube
Kuchnia w Słońcu Skąpanałyżeczka kuminu (zmielonego) 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru (świeży jest bardziej aromatyczny, ale akurat nie miałam) 1/2 łyżeczki kardamonu 165 ml mleka kokosowego (u mnie mała puszka mleka kokosowego light z Auchan) sól 40g ziaren słonecznika do podania Dynię obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Odmiana hokkaido łatwo się obiera i kroi, jest słodka w smaku, wiele osób ją poleca
Dietologłączą się z kokosowym kremem. Tort można przygotować też w wersji bez nabiału, bo serek mascarpone śmiało można zastąpić drugą puszką gęstego mleczka kokosowego (polecam zwłaszcza to w wersji light, które można znaleźć m.in w Lidlu). Z mascarpone z kolei masa wychodzi bardziej kremowa i lepiej się trzyma, zwłaszcza w temperaturze pokojowej. Bardzo zachęcam wypróbować przepis! Składniki( tortownica o średnicy
Healthy food explorerłyżki mąki kukurydzianej łyżeczka oregano sól i pieprz sos: 6 łyżek passaty pomidorowej spora szczypta soli i pieprzu pół łyżeczki suszonego oregano łyżka posiekanej natki pietruszki dodatki: opakowanie mozzarelli light Galbani (125 g) mała cebula kilka pomidorków koktajlowych świeża figa brzoskwinia listki świeżej bazylii i mięty do podania Kaszę mieszamy z soczewicą, płuczemy i parzymy wrzątkiem. Następnie zalewamy podwójną ilością
Mienta blogrice paper a few sprigs of parsley 1 teaspoon of lemon juice freshly ground black pepper 3 tablespoons of coconut oil (odorless) To be served: 1 tablespoon of light sesame 1 teaspoon of black cumin 1/4 glass of soy sauce 2 ground cucumbers Sesame browning in a dry pan. Cut the fish into 4 small fillets measuring 3x7 centimeters. Sprinkle
Delicious Placeowoce, natomiast w czasie lata wsypywała wszystkie te, które świeżo zerwała z krzaczka. Dziś na blogu domowa galaretka z owocami lata, takie moje wspomnienie z dzieciństwa 💓. Oczywiście w wersji light, zamiast kremówki możecie do jej przygotowania użyć naturalnego jogurtu. Wtedy wystarczy wymieszać jogurt z odrobiną cukru. Serdecznie Was zapraszam po przepis, zobaczcie, jakie to proste! Galaretka z owocami lata
Kulinarne przygody Gatity23cm cake tin. Mix plums, orange zest and 40 grams of the sugar in a bowl and set aside for an hour. Mix the butter and remaining sugar until light and fluffy, next while mixing add the eggs one at a time and add the ground almonds, flour and baking powder and mix until we combined. Transfer batter into cake
karmelowyLody arbuzowe to świetny deser na lato. Słodki arbuz i słodko kwaśne maliny świetnie do siebie pasują. Lody z arbuza są orzeźwiające zresztą jak sam arbuz. Jest to wersja light do tradycyjnych lodów na śmietanie i żółtkach. Przed podaniem rozmrażam je lekko lub po prostu przygotowuję tak aby były gotowe na deser. Lody z arbuza Składniki: 10 porcji ½ arbuza
codojedzeniahalf of the nut in each circle of cake. Cut the dough pieces, roll again and cut the cookies. Bake at 180°C for 13-14 minutes, only to light brown. After removing from the oven, leave it on the baking tray for 2 minutes, until it cools down
Delicious Placestartą z połówki limonki. Ingredients: (6 servings) 2 eggs 2/3 glass of sugar 2 tablespoons sesame paste tahini 1,5 glass of semolina (durum wheat flour) 4 tablespoons of light sesame + 1 teaspoon for decoration 1/2 teaspoon of baking soda 1 flat teaspoon of baking powder 1/2 glass of lukewarm milk Limoncello syrup 1 glass of sugar 1 glass
Delicious Placecool. Put egg yolks in a mixing bowl, add sugar and mix at high speed for 6 minutes. The mass is to significantly increase the volume and make it light yellow. Put a mascarpone cream cheese into another bowl, add 1 tablespoon of whipped egg yolks and mix at medium speed for only a few seconds. Place the Mascarpone
Delicious Placejest banalne - wszystkie składniki umieszczamy w blenderze, miksujemy i gotowe :) Składniki (2 porcje): 1 jabłko pół banana 1/2 szklaki soku jabłkowego Hortex 4 łyżki jogurtu greckiego (u mnie light) szczypta cynamonu Wykonanie: Obrane jabłko pokroić w kostkę, a banana w plasterki. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować na gładkie smoothie. Smacznego
Healthy food explorer