light - 1266 przepisów (strona:19/85)

Szparagi zapiekane z piersią kurczaka i mozarellą 132

środku nocy nie obudzi. Zobaczcie też inne moje przepisy na szparagi . Składniki na 4 porcje : pęczek dosyć grubych szparagów (12 sztuk) duża pierś kurczaka (lub 2 małe) kulka mozzarelli light (125g) 2 łyżki oleju sezamowego łyżeczka sezamu sól i pieprz Surówka z marchewki i jabłka 1 duża marchew 1 soczyste jabłko np. Ligol Szparagi wypłukać i oderwać zdrewniałe końce. Końcówek

Dietolog
Cukinia faszerowana pełnoziarnistym kuskusem, suszonymi pomidorami, pieczarkami i mozzarellą 226

porcje : 2 średnie cukinie 50g kuskusu pełnoziarnistego 6 suszonych pomidorów w oleju łyżka oleju z suszonych pomidorów 10 niewielkich pieczarek cebula dymka 1/2 pęczka natki pietruszki kulka mozzarelli light sól i pieprz do smaku Cukinie umyć, osuszyć ręcznikiem i pokroić każdą w poprzek na sześć części. Każdy krążek wydrążyć od góry, ale nie na wylot, tylko tak, żeby na dole

Dietolog
Francuskie rogaliki z serem zottarella i bakaliami. 170

jest głównie do dań wytrawnych, sałatek, pizzy ... Ja zrobiłam rogaliki na słodko, zatem zapraszam po przepis. Składniki; 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 kulka sera  zottarella (125g classic lub light) 3 łyżki płatków migdałowych 5-6 suszonych śliwek 1 łyżka brązowego cukru 2 szczypty cynamonu Przygotowanie; Ser osuszamy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy migdały, cukier, cynamon a także posiekane

Radość kipiąca uśmiechem.
Wiosenny tuńczykowy lunch 199

łyżka soku z cytryny (lub octu winnego) szczypta soli 4 łyżki oliwy z oliwek świeżo zmielony pieprz Sos czosnkowy: 1 ząbek czosnku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka majonezu light Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Sos  winegret: Do małego słoiczka  wlewamy miód, oliwę  i sok z cytryny lub ocet winny, dodajemy  sól oraz pieprz, słoiczek

Wanilia i Kardamon
Tarta ze szparagami, kurczakiem i porem 229

chicken breast into a small cubes. 3. Wash asparagus and chop off hard tips. 4. Crack eggs into a bowl, add cream, milk and mix to a light, uniform mixture. 5. Add chopped herbs,  crushed garlic and spices to the egg mixture. 6. Lay the leek and chicken on the baked shortcrust bottom of the tart and pour

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kolorowa sałatka śledziowa z burakiem czerwonym 147

można. Szybko, smacznie i ładnie. Polecam. Składniki: na dwie porcje 1 gotowany burak ćwikłowy ( ja kupiłam gotowy ) 2 płaty śledzia solone z oleju 2 jajka 2 łyżeczki majonezu typu light Sól Pieprz Szczypiorek Wykonanie: Śledzie moczymy w wodzie około 30 minut – do godziny w zależności jak bardzo są słone. Jajka gotujemy na twardo. Buraka kroimy w kostkę. Wykładamy do pojemników

Smaki Ewy
Sałatka z pieczarkami marynowanymi 496

jednak jeżeli jej nie znajdziecie w sklepie, dajcie zamiennie selera z zalewy, jest podobny w smaku. Sałatkę z pieczarkami marynowanymi doprawiłam solą, pieprzem i majonezem – jeżeli wolicie wersję light, zamieńcie majonez na jogurt grecki czy jogurt naturalny. Wydaje mi się, że ta sałatka smakowałaby także wyśmienicie z kurczakiem, także zachęcam Was do zrobienie też takiej mięsnej wersji. Smacznego! Zobacz

Kuchnia Bazylii
Jajka z zielonym farszem i chrupiącą panierką 195

samo? My znalazłyśmy sposób na ich ciekawe podanie. Zielony kolor farszu nada wiosennego akcentu, a chrupiąca skorupka dostarczy nowych doznań smakowych. Można je również podać w zdrowszej wersji light bez smażenia, którą również polecamy. 🥚🥑 Składniki na 6 porcji (połówek jaj) 1/3 dojrzałego średniego awokado 4 jajka kl. L (1 do panierki) 2 – 3 łyżki serka śmietankowego typu Almette mały

Pyszny Duet
Klopsiki w sosie żurkowym / Meatballs with sour rye soup sauce 232

cook for 5-7 minutes in salted boiling and drain. In the same pan melt the rest of the butter over medium heat, sprinkle with flour and cook until light brown. Add sour rye soup and cook until thickens, season with salt and pepper and mix in meatballs until heated through. Serve with horseradish potato puree. Enjoy! Artykuł Klopsiki

karmelowy
Shake bananowy z mango 176

soki sięgam rzadziej ale jeśli już to robię są to soki domowej roboty. Unikam kupnych soków, syropów czy napojów. Mają one w sobie bardzo dużo cukru, nawet te light. Ilość owoców zawarta w sporej ilości kupnych soków, mimo napisu 100% często jest dużo niższa. Nie ma to jak własnoręcznie przygotowywać w domu soki i napoje. Wiemy co do nich używamy

mecooks
WIOSENNA SAŁATKA Z DRESSINGIEM Z ZIELONEGO GROSZKU 132

żółtego chilli – idealna propozycja na lekki, wiosenny posiłek. Colorful salad with green peas dressing, pickled red onion and a touch of spicy, yellow chilli – perfect option for light, spring meal. Składniki (na 2 porcje): świeży szpinak (ok 4 garści) 8-10 [...] Artykuł WIOSENNA SAŁATKA Z DRESSINGIEM Z ZIELONEGO GROSZKU pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Prosta sałatka z ryżem, fasolą, kukurydzą i ogórkiem konserwowym 225

bardzo pożywna. Idealne źródło węglowodanów oraz białka. Świetne dla tych którzy chcą aby ich święta były lżejsze.  Radzę nie pomijać tej jednej łyżki majonezu, jednak proponuję wybrać ten light lub najlepiej domowy. Składniki: 1 puszka fasoli 1 puszka kukurydzy  1 woreczek ugotowanego ryżu  6 ogórków konserwowych  1 łyżka majonezu  2 łyżki jogurtu naturalnego  Garść

Czarnawisienka
Lekka pascha + film 125

Pascha w wersji light to znakomity pomysł na dietetyczny i zdrowy deser, który będzie świetną alternatywą dla wielanocnych słodkości. Taka pascha to idealna propozycja dla osób stosujących dietę odchudzającą, po takim deserze na pewno nie przytyjesz.   składniki 0,5 kg białego sera 3 żółtka zapach waniliowy starta skórka z cytryny 4 łyżki słodziku PECVA 2 łyżki posiekanych migdałów

Smakowite Dania
JAK NIE PRZYTYĆ W ŚWIĘTA 161

się nad ich modyfikacją, aby były mniej kaloryczne, ale również smaczne. Majonez warto zastąpić jogurtem naturalnym, tłuste mięsa - chudymi, a ciasta z kremami - babką jogurtową lub sernikiem w wersji light. Wskazane jest również zastosowanie zamienników białej mąki, cukru czy soli i należy wybierać przepisy z jak największą ilością warzyw, gdyż mają dużo mniej kalorii niż produkty pochodzenia zwierzęcego. Dobrze jest

Kuchnia MagdaLeny
Gniazdka ziemniaczane z jajkami 149

przypominam serowe koszyczki , które niezmiennie cieszą się u mnie dużą popularnością w okolicy Wielkanocy. Zapewniam, że będą pięknie wyglądać na świątecznym stole. Do jajek oczywiście polecam majonez w wersji light . Składniki na 4 porcje : 500g ziemniaków 1 duże jajko 1/2 łyżeczki majeranku sól i świeżo mielony pieprz do smaku 4 średniej wielkości jajka lub 12 małych jajek przepiórczych listki ulubionych

Dietolog

Proponowane wyszukiwania