Są obowiązkową przystawką na każdym stole wielkanocnym. Ale czy muszą za każdym razem smakować i wyglądać tak samo? My znalazłyśmy sposób na ich ciekawe podanie. Zielony kolor farszu nada wiosennego akcentu, a chrupiąca skorupka dostarczy nowych doznań smakowych. Można je również podać w zdrowszej wersji light bez smażenia, którą również polecamy. 🥚🥑 Składniki na 6 porcji (połówek jaj) 1/3 dojrzałego średniego awokado 4 jajka kl. L (1 do panierki) 2 – 3 łyżki serka śmietankowego typu Almette mały ząbe... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.