gofry - 3065 przepisów (strona:26/205)

Gofry brukselskie 1910

pysznych gofrach na maślance ( click ), przyszła kolej na wypróbowanie następnych. Tym razem wybór padł na brukselkie gofry na drożdżach ze strony Eddy Van Damme ( click ). Hm …. no i to, nie było to, co moje córki lubią najbardziej. Choć wyszły nadzwyczaj lekkie i chrupiące, w smaku trochę nas rozczarowały. Za bardzo wyczuwało się masło, ale to tylko moje odczucie.... Z pewnością(...)szansę, a masło zastąpię olejem...Ciasto jest dość rzadkie, ma pewną tendencję do wylwania się za rowki gofrownicy.  Upiekłam je i nie żałuję. Jestem na etapie poszukiwania perfekcyjnych gofrów, więc każdy przepis jest godny wypróbowania. Dlatego dziekuję blogerkom z akcji „Ciasto na niedzielę” za podsunięcie tematu do wspólnego wypiekania.  Nam najbadziej smakują posypane cukrem pudrem, wtedy czuje się

Mia Cucina Sofieta
Gofry z bitą śmietaną i owocami 145

Dzisiejsza propozycja deseru mnie osobiście kojarzy się bardzo mocno z Bałtykiem. Pamiętam, że jako dziecko, będąc nad morzem najbardziej lubiłem chodzić na gofra. Gdzie indziej to nigdy nie było to samo. Postanowiłem odświeżyć swoje wspomnienia i przygotować sobie samodzielnie gofry z moimi ulubionymi dodatkami. Wyszły rewelacyjnie.  Do gofrów użyłem: 200 gram mąki pszennej - typ 450, 1,5 łyżeczki proszku(...)łyżeczki mielonego cynamonu, 2 jajek, 100 gram roztopionego masła, 300 ml mleka, 400 ml śmietany 30%, 250 gram truskawek, 250 gram jagód, 3 łyżeczek cukru pudru, soli. Przygotowanie gofrów zacząłem od przygotowania ciasta. Jest to banalnie proste i przypomina trochę przygotowanie ciasta na naleśniki. Di miski dodałem 200 gram mąki pszennej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, opakowania cukru wanilinowego

Wyprawy kulinarne
Gofry, lekkie i chrupiące 224

oprócz zakurzonych, żeliwnych garnków na strychu, mam również nieużywaną gofrownicę. Ma grubo ponad dwadzieścia wiosen, wielką moc 1200 W i „dezametowskie” pochodzenie. Jakim cudem ja jej nigdy do gofrów nie użyłam? Ba, nawet ich nie piekłam! Już wiem co straciłam..... Tym razem Wraz z blogerkami z  „Wypiekania na śniadanie” piekłyśmy gofry. Już kolejny raz muszę podziękować, za podanie super(...)tematu! To były moje pierwsze gofry i na pewno nie ostatnie. Korzystałam ze znalezionego w necie przepisu, z drobnymi zmianami, bo mleko zastąpiłam kefirem i wodą gazowaną. Powiem nieskromnie, że wyszły obłędne, lekkie i chrupiące. Na chwilę powrócił smak dzieciństwa, pysznych gofrów z budki J Właściwie to je upiekłam na podwieczorek, ale były tak pyszne i chrupiące, że musiałam dorobić

Mia Cucina Sofieta
Gofry jogurtowe 269

Gofry jadamy przeważnie w lecie, gdy jesteśmy na jakimś letnim wypadzie nad morzem. Gofry z bitą śmietaną i owocami lub owocową frużeliną, jakoś mi się zawsze z morzem kojarzą.Do tej pory w domu ich nie robiłam mimo, że mam w czym je przygotować. Gofrownicę mam na wyposażeniu jednego ze sprzętów AGD, to takie urządzenie 3 w 1, które(...)wymienne płytki: grilluje, robi sandwiche, no i gofry. Któregoś dnia otworzyłam szafkę i gdy zobaczyłam płytki do gofrów postanowiłam je przygotować na śniadanie, ale małą porcję, tylko 6 sztuk dla nas dwoje. Gofry wyszły chrupiące i smaczne, dały nam namiastkę nadmorskich wspomnień ze spacerów z gofrem w dłoni. Nie lubię bardzo słodkich gofrów, więc posypałam gofry delikatnie cukrem pudrem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
GOFRY BIAŁKOWO-ŁUBINOWE (keto, bez glutenu, laktozy i cukru, redukcja) 41

Oceń ten przepis Idealne na redukcji gofry białkowo-łubinowe! Wyższa zawartość białka i obniżona tłuszczu zatem doskonałe dla osób odchudzających się. Niesamowicie sycące i naprawdę pyszne. Lekko chrupiące z wierzchu, a zarazem miękkie w środku. Doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami zarówno słodkimi, jak i wytrawnymi. Do tego bardzo łatwe i szybkie do przygotowania zaledwie w 10 minut! Składniki(...)gofry białkowo-łubinowe (1 sztuka) 1 jajko 20 g izolatu białka bez cukru – izolatu białek (90%) może być bez smaku – tutaj czekoladowy (w wersji bez nabiału np. izolat białek wołowych) 15 g oleju MCT lub rozpuszczonego kokosowego 15 g mąki łubinowej szczypta proszku do pieczenia bez glutenu opcjonalnie słodzika np. erytrolu do smaku Przygotowanie Jajko i olej

Ola la LCHF
Wytrawne gofry – pomysł na pyszną przekąskę 26

Wytrawne gofry podane z ulubionymi dodatkami to pomysł na pyszną przekąskę, którą można podać na imprezie czy na kolację w formie nietypowych kanapek. Robi się je szybko, a wychodzą miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Z czym podać wytrawne gofry? Możliwości jest mnóstwo. Można podać je w formie kanapek, z jajkiem ugotowanym na twardo, plastrami szybki czy sera, pomidorami(...)kiełkami czy ogórkiem. Sprawdzą się również z jakimś dipem czy sosem czosnkowym do maczania.   Składniki na wytrawne gofry (6 sztuk): szklanka z „czubkiem” mąki pszennej typ 450 (150 g) pół szklanki mąki kukurydzianej (50 g), (można zamienić na mąkę pszenną) czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka szklanka wody (220 ml) 1/4 szklanki oleju (60 ml) 2 szczypty soli

e-PrzepisyKulinarne
Jak zrobić gofry w 5 minut? 27

zrobić gofry w 5 minut? Chciałam dziś podzielić się z wami moim przepisem na bardzo proste gofry. Kilka składników, które wymieszacie w 5 minut i można smażyć i zajadać! Lubicie gofry ? Z jakimi dodatkami? PRZEPIS NA GOFRY W 5 MINUT Składniki: 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 300 ml mleka 2 jajka 40 g oleju(...)zrobić gofry w 5 minut: Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, mieszamy. Następnie dodajemy jajka, mleko i olej. Mieszamy wszystko ręcznie lub mikserem. Dobrze nagrzewamy gofrownicę. Wylewamy porcje ciasta i smażymy gofry. Artykuł Jak zrobić gofry w 5 minut? pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Chrupiące gofry owsiane 183

Gofry owsiane to doskonała alternatywa dla tradycyjnych gofrów z mąki pszennej. Są bardziej sycące i zaspokajają głód na dłużej. Poza tym są chrupiące, a z owocowymi dodatkami lub miodem smakują wyśmienicie. Przepis na gofry owsiane jest prosty i szybki. Nie ma tutaj trudnodostępnych składników, czy też zbędnego przekombinowania. Kilka prostych składników ląduje w blenderze, minuta kręcenia i można smażyć chrupiące(...)gofry. Zapraszam na przepis! GOFRY OWSIANE PRZEPIS Składniki (na 6 sztuk) 2 szklanki płatków owsianych 2 jajka 250 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru 1 łyżka masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie 1. Do kielicha blendera wrzucić płatki owsiane i zmielić do uzyskania konsystencji mąki. 2. Następnie do zmielonych płatek dodać jajka, jogurt naturalny, cukier, proszek

Alle Dobre!
WEGAŃSKIE GOFRY SEZAMOWE #mpm #właczgoscinnosc 44

sezamowe gofry są najbardziej chrupiącymi goframi, jakie do tej pory udało mi się zrobić.  Pełne wartościowego białka i witamin, a przede wszystkim pyszne!  W duecie ze śliwką, sosem z jagód goji i sosem jogurtowym stworzyły idealny zestaw na śniadanie.  Bez wątpienia po takim posiłku mogę stwierdzić, że śniadanie daje moc :) CHRUPIĄCE GOFRY SEZAMOWE (PROTEINOWE I WEGAŃSKIE) | przepis(...)własny | 2 bardzo grube gofry | 50 g mąki sezamowej 20 g płatków owsianych górskich 30 g mąki pszennej pełnoziarnistej 40 g mąki kokosowej 100 g sojowego jogurtu naturalnego 100-150 ml mleka roślinnego szczypta soli 2 łyżki dowolnej substancji słodzącej kilka kropli ekstraktu migdałowego 2 łyżki dowolnego oleju Jogurt zmiksować z mąkami, płatkami, solą i słodzidłem. Dodać olej kokosowy

Poranek na słodko
Wegańskie gofry BEZ jajek i BEZ mleka 57

zrezygnować z wielu pysznych dań, w których tradycyjnie te produkty występują? Oczywiście, że nie! Wystarczy szczypta chęci i kilka chwil w kuchni. Dzisiaj pokażę Ci, że przepis na proste gofry może być pozbawiony jaj i mleka. Przepis na WEGAŃSKIE GOFRY – BEZ jajek i BEZ mleka! Od momentu przejścia na dietę wegańską, non stop staram się odtwarzać smaki z dzieciństwa(...)związku z tym na blogu znajdziesz już przepis na klasyczne naleśniki bez jajek , czy placuszki bez jajek . Tym razem nadszedł czas na PROSTE WEGAŃSKIE GOFRY! Nie potrzebujesz wymyślnych składników, żeby cieszyć się pysznymi i chrupiącymi goframi. Przygotowałem gofry na słodko, ale możesz je również zajadać na wytrawnie! Zobacz koniecznie gofry z fasoli , które mogą być dla Ciebie inspiracją do stworzenia

Blendman
Ciasto Siódme Niebo – pyszny deser piankowy bez pieczenia 158

którym główną rolę odgrywa lekka i puszysta pianka a’la ptasie mleczko. Ciasto jest bardzo smaczne, kolorowe i pięknie prezentuje się na stole. Na jego spód proponuję użyć gofrów, jednak po jakimś czasie, jak wiadomo, robią się miękkie, więc jeśli wam to bardzo przeszkadza, można je zastąpić np. biszkoptami.   Składniki na ciasto Siódme Niebo (blaszka o wymiarach(...)Spód: można wykorzystać biszkopty okrągłe lub podłużne, herbatniki, kruche ciasteczka, albo (tak jak ja) gofry   Składniki na gofry (można też kupić 4 gotowe gofry): 100 g mąki pszennej typ 450 płaska łyżeczka proszku do pieczenia łyżka cukru szczypta soli jajko pół szklanka wody (110 ml) 4 łyżki oleju   Składniki na piankę: 3 galaretki pomarańczowe 2 szklanki wody

e-PrzepisyKulinarne
Gofry owsiano-kokosowe z borówkami i śmietaną z ricotty FIT 44

Wakacje nad morzem? Koniecznie trzeba wpaść na gofra! A jeśli mieszka się nad morzem? To zawsze lepiej zrobić domowe gofry niż jeść te na mieście. Dzisiejsza wersja rozkochała w sobie wszystkich, nie tylko dlatego, że jest bezglutenowa i bez dodatku tłuszczu oraz cukru. To dodatek „śmietany” z ricotty zrobił robotę i sprawił, że to chyba najlepsze gofry świata(...)smak na porannej kanapce, w obiedzie jako dodatek do pizzy, makaronu, czy jako podstawa deseru. Jeżeli jeszcze jej nie znacie, koniecznie to nadróbcie! Z przepisu wychodzi 10 małych gofrów (takich jak na zdjęciu) lub 5 dużych „pełnowymiarowych”. Przy podziale na 5, jeden duży gofr ze śmietaną to około 249kcal, B: 10g, T: 7,1g, W: 36,9g. Składniki na gofry

Be Fit Be Strong
Gofry z cukinią 74

wielbiciele gofrów? Jestem na 100% pewna, że tak. Kto będąc nad morzem omija obojętnie budki z gorącymi goferkami? Wydaje mi się, że nie ma takich osób 😁. A co powiecie w takim razie na gofry wytrawne? Jestem przekonana, że też Wam przypadną do gustu. To bardzo fajna opcja na przekąskę  w ciągu dnia lub gorącą kolację.  Dziś zapraszam(...)gofry z cukinią. To zdrowe warzywo znajdziecie w środku naszych gofrów, tak, tak, to nie błąd. Na wierzchu  położyłam plasterki dojrzałego pomidora i posypałam fetą. Wyszło przepysznie! Gofry z cukinią Czas przygotowania:  40 minut Składniki: 400 g młodej cukinii 1 jajko 3 łyżki startego twardego sera 1 szklanka mąki pszennej  1 łyżeczka proszku do pieczenia

Kulinarne przygody Gatity
WEGAŃSKIE GOFRY SEZAMOWE #mpm #właczgoscinnosc 55

sezamowe gofry są najbardziej chrupiącymi goframi, jakie do tej pory udało mi się zrobić.  Pełne wartościowego białka i witamin, a przede wszystkim pyszne!  W duecie ze śliwką, sosem z jagód goji i sosem jogurtowym stworzyły idealny zestaw na śniadanie.  Bez wątpienia po takim posiłku mogę stwierdzić, że śniadanie daje moc :) CHRUPIĄCE GOFRY SEZAMOWE (PROTEINOWE I WEGAŃSKIE) | przepis(...)własny | 2 bardzo grube gofry | 50 g mąki sezamowej 20 g płatków owsianych górskich 30 g mąki pszennej pełnoziarnistej 40 g mąki kokosowej 100 g sojowego jogurtu naturalnego 100-150 ml mleka roślinnego szczypta soli 2 łyżki dowolnej substancji słodzącej kilka kropli ekstraktu migdałowego 2 łyżki dowolnego oleju Jogurt zmiksować z mąkami, płatkami, solą i słodzidłem. Dodać olej kokosowy

Poranek na słodko
Kokosowe gofry bezglutenowe 72

jeść na okrągło, także często wykorzystuję w mojej kuchni artykuły spożywcze wyprodukowane właśnie z kokosa. I kładę ogromny nacisk na to, żeby te produkty były najwyższej jakości. Kokosowe gofry bezglutenowe są banalnie proste w przygotowaniu, smakują wybornie i bosko pachną podczas pieczenia. A gdy wystygną można je szybko podgrzać w tosterze, wtedy będą znowu chrupiące i pachnące kokosem. Po prostu(...)przepysznie! Kokosowe gofry bezglutenowe Dzisiaj do przygotowania  moich gofrów wykorzystałam produkty marki Coco Farm,  eksperta w dziedzinie kokosa, firmy konsekwentnie dbającej o najwyższą jakość oraz naturalność wszystkich procesów produkcji. Produkty te pochodzą z Filipin, gdzie są najlepsze warunki do uprawy i przetwórstwa kokosa, ponieważ występują tu gleby z minerałami oceanu, jest dużo słońca i czyste powietrze. Powiem

Kulinarne przygody Gatity