Przepis na : śniadanie
Gofry to jedna z popularniejszych przekąsek. Zwłaszcza nad polskim morzem. A ponieważ pogoda dzisiaj ewidentnie plażowa, a czasu na wycieczkę nad wielką wodę za bardzo nie ma, to stanęło na samych gofrach, bez morza 😉 Tym razem jednak przygotowałam gofry w nieco innej odsłonie - z masła orzechowego. Idealna opcja dla miłośników orzechów, a także dla osób na diecie bezglutenowej i z ograniczeniem węglowodanów. Gofry z masła orzechowego - przepis na 4 porcje Do przygotowania gofrów będą Ci potrzebne: 100g masła o... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...