Gofry marchewkowe Bardzo łatwe do przygotowania gofry chrupiące. Można by powiedzieć, że stricte jesienne, bo z dodatkiem marchewki, która nie tylko wzbogaca ich wartości odżywcze i smak, ale też kolor. Zaczęły się chłodne dni, warto wrócić do jedzenia ciepłych posiłków. Ciepła kolacja czy ciepłe śniadanie to z pewnością to, czego nam teraz trzeba. Dzieci też chętnie sięgają po takie dania(...)Gofry też są smaczne same w sobie, ale oczywiście można je podać z czym lubimy: z cukrem pudrem, bitą śmietaną, dżemem, powidłami śliwkowymi czy ulubionym syropem. Z tej porcji ciasta wyszło nam ok 15 sztuk. PRZEPIS NA GOFRY MARCHEWKOWE Składniki na gofry: 2 średnie marchewki 3 jajka 2 szkl maki pszennej 2 szkl mąki graham 3 lyżki cukru 1 łyżeczka
Dorota SmakujePyszne, dietetyczne bezglutenowe gofry którymi można się zajadać. U mnie wersja bez cukru bo owoce są same w sobie słodkie i są zdrowsze. Płatki owsiane idealnie nadają się na gofry, kto by pomyślał. :-) gofry owsiane bananowe: 1 szklanka płatków owsianych 1 jajko 1 łyżka masła szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego 400 ml mleczka kokosowego 91 % tłuszczu(...)banan dekoracja: 8 truskawek 2 kiwi 1 banan masło klarowane czekolada gorzka 50 g 1 łyżeczka wiórek kokosowych 1 łyżeczka soku z cytryny mięta świeża Gofry: Mleczko kokosowe kupuje takie które ma jak największą zawartość kokosa u mnie 91 %. Żeby uzyskać śmietankę kokosową musi być powyżej 80 %. Wstawiam puszkę do lodówki na noc. Na drugi dzień otwieram puszkę, nie wstrząsam
wesoła kuchniaOpis Ciasto na gofry: Ciasto na gofry powinno być zawsze chrupiące z wierzchu i lekkie jak piórko. Chcecie zajadać się pysznymi, chrupiącymi goframi, które pamiętacie z wakacyjnych budek? Zawsze uwielbiałam gofry, które kupowali mi rodzice nad morzem w budkach. Do dzisiaj kojarzą mi się one z wakacjami i wspaniałym dzieciństwem. Kiedyś uwielbiałam gofry z bitą śmietaną i nutellą, ale obecnie(...)najbardziej lubię ze świeżymi owocami, frużeliną czy dżemem. Oczywiście zawsze dodatki możecie dobierać i dowolnie łączyć ze sobą, to wszystko to już kwestia naszego upodobania. Gofry z mojego przepisu wychodzą bardzo chrupiące, delikatne w smaku i rozpływają się w ustach. Przepis jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Z pewnością poradzi sobie z nim każdy, nawet kiepski kucharz. U mnie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnePomysł na gofry z kaszy gryczanej powstał podczas rozmowy o wykorzystaniu kaszy, która zaskakująco dobrze sprawdza się w słodkich daniach np. czekoladowym cieście. Tym razem postanowiliśmy stworzyć autorski przepis, bazując na naszych doświadczeniach kulinarnych. Efekt przeszedł nasze oczekiwania, ponieważ gofry z kaszy gryczanej wyszły lekkie, puszyste i słodkie. Taka alternatywa spodoba się osobom, które lubią zjeść słodkie śniadanie lub kolację(...)także tym, którzy dbają o to, aby ich posiłki były bezglutenowe. Udostępnij Składniki na gofry z kaszy gryczanej 100 g kaszy gryczanej niepalonej 100 g margaryny 4 łyżeczki cukru 2 jajka 1 / 2 szklanki mleka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Kaszę ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie, odcedzić i pozostawić
niecodziennikparyuzyskać idealne, pyszne i chrupiące przysmaki, należy mieć nie tylko dobry przepis na gofry, ale również zainwestować w urządzenie wysokiej klasy. Tylko jak wybrać te dobre, z którego użytkowania będziemy usatysfakcjonowani spośród tak dużego wyboru urządzeń jaki mamy obecnie na rynku? Dobra gofrownica, czyli jaka? Dobrej jakości sprzęt z całą pewnością niezwykle docenią osoby, które spożywają gofry codziennie(...)którzy z ich dobrodziejstwa korzystają jednie od czasu do czasu. Dobrej jakości urządzenie musi mieć dobrej jakości powłokę wykonaną z odpowiednich materiałów – tylko dzięki temu gofry będą chrupiące i bez większych problemów będzie można w całości wydostać z urządzenia. Najważniejsze parametry gofrownic Dobry przepis na smakowite gofry wraz z odpowiednim urządzeniem do klucz to sukcesu w uzyskaniu przysmaku
Trochę smakuGofry są bardzo dobrą alternatywą na deser dla całej rodziny. Są zrobione ze składników, które używamy codziennie do obiadów czy pieczenia ciast, dlatego też można je wykonać praktycznie od razu bez potrzeby poszukiwania składników w sklepie. Przedstawiam przepis, z którego ja często korzystam. Gofry są smaczne i chrupiące. Do ich przygotowania warto użyć gofrownicy o mocy minimum 1000 wat. Niestety(...)gofrownicach 700-750 watowych pieczenie gofrów to udręka (niestety sprawdzone doświadczanie… nigdy więcej!). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na gofry: 2 szklanki mąki tortowej 2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju lub rozpuszczonego masła 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżeczki cukru pudru szczypta soli Bita śmietana (opcjonalnie): 1 opakowanie śnieżki 1 sszklanka mleka (adsbygoogle
Blog kulinarny S9.PLJeśli można zrobić babkę czy babeczki z banana to czemu by nie zrobić bananowe gofry. Przepis to mój eksperyment, na szczęście udany. Metodą prób wyszły mi gofry idealne, doskonale wypieczone w środku, chrupiące z wierzchu a do tego mega bananowe :) Wystarczy tylko kilka składników i dobra gofrownica. Gofry najlepiej spożywać od razu po upieczeniu i przestudzeniu, wtedy są najlepsze(...)Składniki na 4 gofry: * 1 szklanka mąki pszennej * 200 ml mleka * 1 dojrzały banan *1 jajko *1 łyżeczka proszku do pieczenia * 3 łyżki oleju * szczypta soli Wykonanie: Banana dobrze rozgnieść widelcem. Białko oddzielić od żółtka. W osobnej misce ubić białko na sztywną pianę. W drugiej misce umieścić żółtko, wlać mleko, olej, wsypać mąkę sól i proszek do pieczenia, wymieszać dobrze
Zrób to smaczniePrzepis na gofry z minimalną ilością węglowodanów z mąki migdałowej i wiórków kokosowych, słodzone erytrolem. Śniadanie na słodko dla diabetyka. Gofry kojarzą mi się z latem, z morzem, z przyjemnością. Teraz, kiedy za oknem buro, ponuro i szaruga, zatęskniłam do smaku lata. Udało mi się jeszcze dostać ostatnie jesienne maliny, więc tym bardziej nie potrafiłam sobie odmówić przyjemności. Ale zaraz(...)zaraz. Tylko jak tu zjeść gofra i nie najeść się cukru? Jak zapanować nad szalejącą glikemią? Recepta jest prosta – przerobić przepis pod siebie. Ja mam lekkość w różnego typu modyfikacjach przepisów i przychodzi mi to z łatwością, dlatego też wcale się nie zdziwiłam, że te gofry wyszły pysznie. Co prawda odbiegają od tradycyjnych gofrów, ale są pyszne. Zamiast zwykłej
Dietologtorcikiem aby dziś go Wam zaprezentować (takie uroki blogowania) ale to nic, na dziś też sobie coś dobrego przygotowałyśmy 😎 Nie miałyśmy klasycznego tortu, ponieważ wykonałyśmy go z gofrów białkowych (a jakby inaczej! zaraz po nim leciałyśmy na trening 💪 ) z kokosowym kremem i przepysznymi owockami. Jak widać panda na torcie już czuje, że ciacho idzie jej w bicki(...)Składniki: Proteinowe gofry (6 gofrów w kształcie połączonych serduszek): -80g białka roślinnego Siła roślin -60g mąki gryczanej -40g kakao -dojrzały banan -ksylitol (ewentualnie, my nie dawałyśmy) -woda/napój roślinny Krem kokosowy -kostka tofu naturalnego (lub twarogu w wersji nie wege) -400ml jogurtu sojowego (lub naturalnego w wersji nie wege) -400-500g stałej części z mleka
Candy PandasGofry puszyste i chrupkie Urlop nad morzem, promenada i obowiązkowe gofry z bitą śmietaną, owocami czy cukrem pudrem. Nic nie szkodzi na przeszkodzie, aby zafundować sobie ten powiew letnich już dziś. Gofry z tego przepisu zawsze wychodzą mi puszyste lekkie i chrupiące. Składniku potrzebne do przygotowania gofrów (około 12 sztuk): 2,5 szklanki mąki pszennej(...)szklanki mleka o temperaturze pokojowej, 4 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 0,5 szklanki oliwy lub oleju, 3 łyżeczki cukru. Sposób przygotowania gofrów: Oddzielam białka od żółtek i ubijam z nich sztywną pianę. W innej misce łączę z żółtkami wszystkie pozostałe składniki do powstania dość gęstego gładkiego ciasta. Dodaję pianę z białek
Gotuj Się Kto MożeBył taki moment, że częściej jadłam gofry niż inną formę pieczywa. Chrupiące i ciepłe, doskonałe nawet jako kanapki. Właściwie w tej chwili nie zdarza mi się jeść innych gofrów niż w formie kanapki. Do środka możesz włożyć wszystko! Grillowane warzywa, halloumi, jajko albo ser i szynkę. Każda kombinacja jest dobra. Nie zapomnij tylko o dobrym sosie. Ja mogłabym jeść wszystko(...)barbecue ... Składniki (na 2- 3 porcje): Pikantne, słone gofry: 1/2 szklanki mąki 1 jajko 2/3 szklanki wody szczypta proszku do pieczenia sól, chili, zioła prowansalskie 2-3 łyżki oleju Dodatki: 200 gram sera halloumi cukinia ogórek pomidor rukola cebula czerwona sos barbecue olej do smażenia ulubione przyprawy Wszystkie
Mango Papajagofry to moi synowie mogliby jeść codziennie. Mój starszy syn, przejął ode mnie pałeczkę i najlepsze gofry wychodzą właśnie spod jego ręki. Przepis jest banalnie prosty, jak napisałam wcześniej do przygotowania przez dziecko. Bo najlepsze gofry to te pulchne, chrupiące..jak z najlepszych wspomnień z wakacji nad morzem. Składniki: 500 g mąki 660 ml mleka 3 łyżki oleju(...)oddzielamy od żółtek. Ubijamy pianę. * Resztę składników mieszamy ze sobą, ubijamy mikserem. Dodajemy pianę , delikatnie mieszamy. * Nagrzewamy gofrownicę. Nalewamy porcjami ciasto, pieczemy ok 3-4 minut. *Gotowe gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. Często spotykam się ze stwierdzeniami, że gofry nie są chrupkie, że szybko stają się gumowe, że trudno dobrze je upiec. Sekret dobrych gofrów tkwi w wyborze
Z Majeczką w kuchniDziś przedstawiam przepis na wegańskie i bezglutenowe gofry , który powstał na bazie mojego poprzedniego przepisu na gofry bezglutenowe -> klik , a inspiracją do stworzenia wersji wegańskiej stał się przepis z bloga Hello Morning. Kuchnia Roślinna -> Pyszne wegańskie idealnie chrupiące gofry . Tym przepisem można się przekonać jak łatwa i przyjemna jest kuchnia wegańska , te gofry są błyskawiczne(...)ubijać białek na pianę ani się denerwować, że tylko te pierwsze będą chrupiące. W tym przepisie wszystkie są idealnie chrupiące . Coś wspaniałego. Zapraszam do gofrowania :-) * * * Składniki (proporcje na kilkanaście gofrów, nie liczyłam ich, ale 3-osobowa rodzina naje się do syta): 1 szklanka mąki gryczanej 1/2 szklanki mąki ryżowej 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy sok z jednej pomarańczy 3 łyżki
Kawa z mlekiemGofry po meksykańsku ¡Arriba, arriba, arriba… los gofres de mexicanos! Gofry po meksykańsku rządzą! To że są proste w wykonaniu, to nic zaskakującego, bo każde, nawet gofry bezglutenowe są banalne. Wystarczy względnie dobra (wcale nie droga) gofrownica i można działać. Tutaj chodzi o smak, chrupkość gofra… o całą tą wspaniałość. Połączenie pikanterii płynącej z ostrej papryki i słodycz(...)kukurydzy, w połączeniu z kuminem i chrupiącym gofrem sprawia, że łezka się w oku kręci, na samą myśl o nich… Do tego dopełnienie ich wspaniałości przez guacamole i czerwoną fasolę powoduje w ustach eksplozję smaków większą niż kiedykolwiek zaserwował nam El Popo . Może troszkę… a nawet bardzo się podniecam tymi goframi, ale wierzcie mi, naprawdę jest czym! Artykuł
BlendmanGofry ziemniaczane W kuchni nie ma zasad ani sztywnych reguł, do których trzeba się stosować. Pomimo że gofry zazwyczaj kojarzą nam się z masą bitej śmietany i owocami, to nie oznaczy, że wytrawne gofry ziemniaczane nie mają racji bytu! Wręcz przeciwnie. Placki ziemniaczane z gofrownicy to oryginalny i przy tym świetny sposób wykorzystania tego urządzenia. Atuty placków z gofrownicy(...)drugiej przydrożnej knajpie. Ba! Jestem przekonany, że mało kto w taki sposób w ogóle wykorzystuje gofrownicę nawet we własnym domu – a na prawdę warto! Z czym podawać gofry ziemniaczane? Ja postawiłem na prostotę, ponieważ… jestem leniwy. Zarzuciłem usmażoną cebulą i tyle. Świetnie natomiast sprawdziłby się sos grzybowy lub jakiś gulasz. Wolisz jednak gofry na słodko? Zobacz koniecznie ostatni
Blendman