gofry - 2811 przepisów (strona:14/188)

Gofry 75

pierwsze gofry na blogu! Choć gofrownicę (pierwszą) mam od dwóch lat, to użyłam jej zaledwie kila razy. Gofry były cienkie, zakalcowate i gumowate. Niedawno zepsuł się nam toster, który otrzymaliśmy w spadku po teściach, bo nie używali. Był leciwy, ale sprawny. Jednak raz coś poszło nie tak. Zepsuł się to mało powiedziane. Strzeliło, błysnęło w gniazdku i wysadziło korki. Drugi(...)odważyłam się wsadzić wtyczki do gniazdka.  Kupiliśmy więc nowy toster, taki z wymiennymi wkładami. A jeden z tych wymiennych wkładów był właśnie na gofry (o matko, jak mi się ciśnie na usta to modne i znielubione przeze mnie sformułowanie: dedykowany był gofrom). Była też książeczka z przepisami. I tak oto staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami drugiej gofrownicy i bardzo dobrego

bistro mama
Waniliowe gofry na maślance 44

Chrupiące, pachnące wanilią i z ulubionymi dodatkami gofry. Idealne na śniadanie lub deser dla całej rodziny.  Przygotowanie: 10 minut Koszt: Tanie Z góry przepraszam za jakość zdjęcia, ale robiłam je, gdy zabrakło mi dziennego światła. Oczywiście to, co najważniejsze i tak ukazuje fotografia, bo przedstawia przepyszne chrupiące gofry. Tym razem wykonałam je na maślance z dodatkiem wanilii. Użyłam(...)tego ekologicznego aromatu waniliowego, który jest dość mocny i jego zapach unosił się po całym domu podczas pieczenia gofrów. Co było wspaniałe! :) Możecie dać również laskę wanilii lub jak kto woli, cukier waniliowy. Choć jako preferująca zdrową żywność nie polecam, tym bardziej tego bardziej powszechnego, czyli cukru wanilinowego dostępnego w każdym sklepie. Żeby wyszedł z nich porządny posiłek na śniadanie

zdrowo i aktywnie
Gofry-przepis podstawowy 46

Puszyste, chrupiące gofry w sam raz na letnie desery dla całej rodziny. Przygotowanie: 15 minut Koszt: tanie Mamy piękną pogodę, a większości z nas taka pora roku kojarzy się oczywiście w goframi! Możemy spotkać coraz więcej budek z tym pysznym deserem, bo handlowcy dobrze wiedzą czym urzec konsumenta. Na szczęście mamy możliwość wykonania ich w domu, chodź żeby wyszły takie(...)budki ważny jest sprzęt.  Ogólnie dostępne są gofrownice z mocą ok. 500 W, a to niestety za mało, aby wychodziły chrupkie. Porządny sprzęt, który usmaży nam dobre gofry musi mieć przynajmniej 1000 W. Wtedy zapewniam Was, że efekt wyjdzie taki sam jak kupcze z budki. :)  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 gofra(14): 122 kcal

zdrowo i aktywnie
Gofry 76

Mamy lato, a więc sezon na gofry. W końcu nie ma wyjazdu wakacyjnego nad morze czy w góry bez porządnego gofra. Jednak nie trzeba pokonywać setek kilometrów by zjeść te najpyszniejsze gofry z budki przy plaży, bo w domu też można takie zrobić. Dzisiaj przepis na mięciutkie i pulchne w środku, a zarazem chrupiące na zewnątrz: GOFRY! Na ciepły dzień(...)proszku do pieczenia 3 łyżki cukru dodatki: bita śmietana, owoce, dżemy i konfitury, sos czekoladowy itp. Czas przygotowania: 10 minut na zrobienie ciasta + kilka minut pieczenia Liczba porcji: 10 gofrów var widgetParams = "{ 'Id':'7e35f10c-d4fb-4b8d-b121-3c07dbd69dfc','AffId':'32377'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link = 'https://weben1.com/ElasticWidget2/Generate?query='+params; var iframe = document.createElement('iframe'); iframe.frameBorder=0; iframe.width = "100%"; iframe.height

Analiza Smaku
Gofry-przepis podstawowy 59

Puszyste, chrupiące gofry w sam raz na letnie desery dla całej rodziny. Przygotowanie: 15 minut Koszt: tanie Mamy piękną pogodę, a większości z nas taka pora roku kojarzy się oczywiście w goframi! Możemy spotkać coraz więcej budek z tym pysznym deserem, bo handlowcy dobrze wiedzą czym urzec konsumenta. Na szczęście mamy możliwość wykonania ich w domu, chodź żeby wyszły takie(...)budki ważny jest sprzęt.  Ogólnie dostępne są gofrownice z mocą ok. 500 W, a to niestety za mało, aby wychodziły chrupkie. Porządny sprzęt, który usmaży nam dobre gofry musi mieć przynajmniej 1000 W. Wtedy zapewniam Was, że efekt wyjdzie taki sam jak kupcze z budki. :)  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 gofra(14): 122 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Gofry idealne w zdrowszej wersji 68

swój niejednokrotnie sprawdzony przepis na gofry idealne - klik , z którego skorzystało już mnóstwo osób. (Znajdziecie w nim także wskazówki do uzyskania najlepszych gofrów.) Są najlepsze, czyli chrupiące na zewnątrz i puszyste oraz aksamitnie miękkie w środku. Tym razem postanowiłam zaprezentować je w nieco zdrowszej wersji. Mąkę pszenną zamieniłam na orkiszową, ale jaglana także świetnie się sprawdza oraz użyłam rafinowanej oliwy(...)oliwek (*), o której właściwościach możecie przeczytaj poniżej. Do podania gofrów nie proponuję klasycznej bitej śmietany, chyba że domową z mleczka kokosowego - klik , żadnych słodzonych sosów, lecz opcjonalnie odrobinę pudru z ksylitolu i mnóstwo liofilizowanych owoców (**). Ostatnio na stronie www.mixit.pl nabyłam ich dość spory zapas, ponieważ moja córka Natalia uwielbia je podjadać, ja zresztą również. Każde znikają na potęgę, a wybór

Di gotuje
Waniliowe gofry na maślance 77

Chrupiące, pachnące wanilią i z ulubionymi dodatkami gofry. Idealne na śniadanie lub deser dla całej rodziny.  Przygotowanie: 10 minut Koszt: Tanie Z góry przepraszam za jakość zdjęcia, ale robiłam je, gdy zabrakło mi dziennego światła. Oczywiście to, co najważniejsze i tak ukazuje fotografia, bo przedstawia przepyszne chrupiące gofry. Tym razem wykonałam je na maślance z dodatkiem wanilii. Użyłam(...)tego ekologicznego aromatu waniliowego, który jest dość mocny i jego zapach unosił się po całym domu podczas pieczenia gofrów. Co było wspaniałe! :) Możecie dać również laskę wanilii lub jak kto woli, cukier waniliowy. Choć jako preferująca zdrową żywność nie polecam, tym bardziej tego bardziej powszechnego, czyli cukru wanilinowego dostępnego w każdym sklepie. Żeby wyszedł z nich porządny posiłek na śniadanie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pyszne gofry mojej Mamy 76

Bardzo smaczne, delikatne gofry. Składniki: 8 jajek ¾ szklanki cukru brązowego ½ kostki masła o temp. pokojowej 4 ½ szklanki mąki tortowej 2 dag drożdży 2 szklanki wody 2 szklanki mleka Wykonanie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W 1 szklance ciepłej wody + 1 łyżeczka cukru rozpuścić drożdże, dodać 2 łyżki mąki i wymieszać. Poczekać aż zaczyn wyrośnie. Żółtka, cukier, masło utrzeć. Dodać mleko, 1 szklankę(...)wody i zaczyn. Połączyć składniki. Dodać mąkę i wymieszać mikserem. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Wymieszać łyżką. Chwilę odczekać i piec gofry Ja piekę od 5 do 7 minut. Smacznego!!! Poniżej klikając w symbol drukarki można wydrukować przepis Pyszne gofry mojej Mamy Bardzo smaczne, delikatne gofry. Dania Gofry Kuchnia Polska Porcje ok. 20 gofrów Składniki

Przepisy Babci
Gofry z jajecznicą 66

Wytrawne gofry już po raz kolejny goszczą na moim blogu, tym razem w wersji mocno śniadaniowej z … jajecznicą. Naprawdę polecam to zestawienie. Polecane przepisy: – przepis na gofry – klasyczne słodkie – gofry z szynką i jajkiem – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – przepis na placki ziemniaczane – racuchy drożdżowe – placki z gotowanych ziemniaków – placki z gotowanych ziemniaków(...)marchewki – placki z kalafiora – placuszki pełnoziarniste na słodko – placuszki z dyni – placki serowe z jabłkami Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 10 minut + 15 minut leżakowania ciasta Składniki: – 3-4 gofrów wytrawnych – 3-4 jajka – 1 łyżka masła – sól i pieprz – średnio ostre chilli posiekane w plasterki – 1/4 szklanki startego sera cheddar – kilka pomidorków koktajlowych

nietylkopasta.pl
Gofry z kaszy jaglanej z ajvarem i awokado. 126

Znacie kogoś kto nie lubi gofrów? Bo ja nie! Ja uwielbiam gofry i zdecydowanie częściej robię je na wytrawnie, niż na słodko. Dlaczego? Z prostej przyczyny, zawsze znajdę na nie jakiś pomysł, który okazuje się totalnym hitem. Tak było z tymi goframi, które musicie spróbować bo są przepyszne. Idealnie kruche a delikatne zarazem, Ajvar Podravka na bazie oryginalnej chorwackiej receptury(...)charakteru i kremowości, awokado wzmacnia to odczucie, a szpinak i pestki z dyni nadają kolejnej tekstury, dzięki czemu posiłek jest idealnie chrupiący, a to lubi każdy z Nas! Gofry z Ajvarem  Podravka możecie też przygotować w wersji mini, wtedy będą idealną i bardzo ciekawą przekąską na niejedną imprezę karnawałową. Warto podkreślić, ze Ajvar Podravka to pasta warzywna, która powstaje

SMYKWKUCHNI
Gofry żytnie pełnoziarniste 49

Chodziło za mną coś słodkiego, ale takiego, co by powodowało we mnie mniejsze wyrzuty sumienia, niż klasyczny deser 😀. No i wymyśliłam sobie, żeby zrobić gofry żytnie pełnoziarniste. Robi się je bardzo szybko i są pyszne, no i przy okazji zdecydowanie zdrowsze niż te klasyczne na mące pszennej. A podać je można ze swoimi ulubionymi dodatkami. I jedna uwaga: przy gofrach(...)każdych, trzeba tylko pamiętać, żeby je robić w maszynce  z dużą mocą, inaczej wyjdą nam kapcie, a nie chrupiące wafelki. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na gofry: gofry z bitą śmietaną i granatem   gofry klasyczne   mleczne gofry ryżowe Gofry żytnie pełnoziarniste Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1 szklanka mąki żytniej pełnoziarnistej 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki

Kulinarne przygody Gatity
Szpinakowe gofry z mięsno-warzywnym farszem 108

wiem jak Wy, ale my nie spotkałyśmy się jeszcze nigdy z goframi w wytrawnym wydaniu. Mimo, że są podobne do naleśników, do których jesteśmy powoli przyzwyczajeni w takiej formie, to gofry nadal kojarzą się z deserem, a nie obiadem. Postanowiłyśmy to zmienić. Przedstawiamy Wam gofry w wersji nie tylko dla wielbicieli słodkości. Składniki na ok. 6 szt. gofrów: Ciasto(...)szklanki mąki pszennej 1 i 1/3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju roślinnego lub roztopionego masła (Wybierzcie 2 opcję, jeśli chcecie, żeby gofry były bardziej chrupiące.) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 200 g szpinaku (świeży lub mrożony) ząbek czosnku sól i pieprz do smaku Farsz 200 g mięsa mielonego wieprzowego pół papryki średnia cukinia średnia cebula

Pyszny Duet
Chrupiące gofry i kilka słów o gofrownicy Dezal Plus 476

Dziś zapraszam Was na wspaniałe chrupiące gofry. Idealne na obiad lub deser. Osobiście od zawsze uwielbiałam gofry. Wspominam w szczególności te znad morza, gdy jako mała dziewczynka stałam w długiej kolejce po swojego gofra z mnóstwem owoców i bitą śmietaną. Od lat próbowałam odtworzyć ten smak, aż wreszcie się udało. Przepis, to wyłącznie połowa sukcesu. Najważniejsza jest gofrownica. To dzięki(...)niej uzyskacie wspaniale chrupiące, dobrze wyrośnięte gofry. Jaką gofrownicę polecam? Z czystym sumieniem i pełnym przekonaniem polecam Wam gofrownicę firmy Dezal Plus.  Solidność wykonania, doskonałe i niezawodne w domu, jak również w małej gastronomii. Co wyróżnia gofrownice Dezal Plus? płyty aluminiowe pokryte są greblonem – powłoka zabezpieczająca przed przywieraniem (olejem smarujemy płyty tylko raz przed rozpoczęciem pracy) krótki

Słodkie okruszki
Lepszych gofrów nie znajdziecie – przepis 74

pidżamach”. Zresztą… kiedyś trzeba pozwolić sobie na takie leniuchowanie i porządnie wypocząć. Niezbyt często, ale czasem lubię. Drugą natomiast rzeczą, na którą czasem bezwzględnie należy sobie pozwolić są gofry. Pyszne, chrupiące, pachnące, gorące gofry. Zawsze, gdy jem gofry przypomina mi się, jak jako dziecko jeździłam z moją Mamą do naszych przyjaciół do Muszyny. Mieli oni piękny drewniany dom spory kawałek(...)centrum miasteczka. Z tym domem i innymi wyjazdami mam wiele fajnych wspomnień, ale dziś koncentruję się na gofrach. Otóż razem z moją Mamą w lecie chodziłyśmy popołudniami na muszyński rynek na gofry właśnie. Pamiętam ich smak do dziś. Puchate, lekko chrupiące. Ja najbardziej lubiłam z bitą śmietaną, borówkami i czekoladą. Podczas tych „wypraw” moja Mama oczywiście nudziła się niemiłosiernie

Kate's Kitchen