gofry - 2667 przepisów (strona:11/178)

Gofry z cukinii 90

Gofry z cukinii. Tym razem wytrawne gofry z cukinii podane z białym serkiem i wędzonym łososiem. Wytrawnych gofrów do tej pory nie jadłam, więc przyszła pora by to zmienić. Miałam jeszcze w ogórdku resztke cukinii, postanowiłam więc ja wykorzystać tak, żeby było smacznie. No i było. Chrupiace z zewnątrz i miękkie w środku gofry świetne jako przekąska lub samodzielne danie(...)obiadowe. Ilość porcji / Servings – 4 Czas przygotowania / Prep. time: 30 mins Czas gotowania / Cook time: 15 mins Czas całkowity / Total time: 45 mins Drukuj / Print Składniki / Ingredients: Na gofry 500 g cukini 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju rzepakowego 6 łyżek tartego parmezanu 1/2 pęczka koperku sól (pieprz

Spice things up
Gofry. Wszystko co należy nich wiedzieć 34

początek po wielu próbach, chcemy dojść do momentu, kiedy nasze gofry będą miały odpowiednią chrupkość, smak oraz kolor. Często jest tak, że nasze gofry mogą okazać się za miękkie albo za twarde. Więc, aby były w sam raz należy prawidłowo ustawić temperaturę w gofrownicy. Dlatego bardzo istotne jest ścisłe przestrzeganie zaleceń zamieszczonych w instrukcji obsługi dołączonej do urządzenia. Odpowiednią temperaturę(...)ustalimy, obserwując pierwsze placki. Temperaturę korygujemy tak długo, aż smażony wafel osiągnie stopień zrumienienia, o jaki nam chodzi. Kiedy już ją ustawimy, wszystkie kolejne gofry smażymy nie zmieniając tego ustawienia. Gofry są gotowe, kiedy z obu stron mają ładną złotobrązową barwę. Po usmażeniu według naszego uznania należy ułożyć je na kratce kuchennej jeden obok drugiego i odstawić do przestygnięcia

ProstePesto.pl
NIETYPOWE GOFRY NA SŁODKO 66

podwójnej cenie. Firma DEZAL nie od dzisiaj gości w moim domu zajmując pierwsze miejsce wśród producentów gofrownic i opiekaczy. Moim ulubionym sprzętem od jakiegoś czasu jest opiekacz befsztyk gofry, w którym oprócz tego, że zapiekam mięsa , piekę również gofry- bo kto powiedział, że gofry muszą być albo prostokątne albo w kształcie serduszek? Te z tego opiekacza w  smaku niczym(...)ulubionymi dodatkami, a to zawinięte w rulon lub złożone na pół. A farsz? Na jaki tylko mamy chęć..a to na słodko, a to wytrawnie. U mnie dzisiaj gofry na słodko , z bitą śmietaną  owocami. Zapraszam  Składniki:   500 g mąki   660 ml mleka   2 jajka   3 łyżki oleju   4 łyżki cukru

Z Majeczką w kuchni
Gofry jaglane 41

czym Wam się kojarzą gofry? Mi przede wszystkim z latem, morzem i wakacyjnym luzem. Nie wyobrażam sobie pobytu nad Bałtykiem bez pysznego, ociekającego bitą śmietaną, najeżonego słodkimi owocami i zalanego polewą czekoladową gofra. Smak lata :) Ale ten słodki przysmak może być rownież zdrową przekąską, a nawet pełnowartościowym posiłkiem. Wystarczy ząstąpić mąkę i cukier zdrowszymi odpowiednikami i dobrać odpowiednie dodatki. Szczególnie(...)zachecam Was do spróbowania gofrów wersji wytrawnej, np. z jajkiem sadzonym i boczkiem lub z jajkiem w koszulce i awokado. Idealne na śniadanie. Dziś podaję przepis podstawowy na zdrowe gofry, które z powodzeniem możecie podawać na słodko jak i na słono. Porcja na 4 gofry: 150 g mąki jaglanej* 2 jajka 250 ml mleka (może być krowie lub roślinne

Zawsze głodna!
Chrupiące gofry 77

Dzień dobry :-) Na pewno lubicie gofry :-) My bardzo. Długo szukałam dobrego przepisu na nie właśnie. Przetestowałam już kilka, ale gofry były albo mało chrupiące, albo gumowe. Tym razem przepis znalazłam na blogu poezja smaku   i okazał się super. Gofry są smaczne, chrupiące i dobre po odgrzaniu na drugi dzień. Z tego przepisu robiliśmy gofry przez(...)rząd tak wszystkim smakowały. Zmniejszyłam w przepisie ilość cukru, bo gofry i tak jemy na słodko, a po zmniejszeniu go gofry i tak wyszły słodkie. Polecam, warto wypróbować, może i Wam przypadną do gustu :-) Miłego dnia :-) Składniki na około 14 sztuk: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 4 jajka L 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka

kruche babeczki
Drożdżowe chrupiące gofry 69

Już jakiś czas temu robiłam drożdżowe gofry, ale jakoś zapomniałam się podzielić z Wami tym szczęściem, więc dziś nadrabiam. Nie wiem jak to u Was bywa, ale u mnie w domu niezależnie od tego ile gofrów nie zrobię to i tak zawsze jest za mało. Drożdżowe gofry smakują jak za dawnych lat, chrupiące w środku, a mięciutkie wewnątrz, i nawet(...)cukru, czyli gdy użyjecie innego mleka niż ja (niesłodzonego) to dodaj do ciasta, a dokładniej do zaczynu drożdżowego 2 łyżki cukru. Jeżeli chcielibyście raczyć się ciepłymi goframi na śniadanie, to można przygotować ciasto wieczorem, a na etap wyrastania ciasta wstawić miskę do lodówki na tzw. zimne wyrastanie. Rano wyjąć ciasto z lodówki i odczekać chwilę, aż osiągnie temperaturę pokojową

greenscarf
Pomarańczowe gofry – idealne na każdą okazję 70

Dziś zapraszam Was na pomarańczowe gofry – idealne na każdą okazję. Moja rodzina je uwielbia. Możecie je podać z najróżniejszymi dodatkami, ale zapewniam że smakują również od tak bez niczego. Ja często tak właśnie je jadam, a do tego szklanka świeżo wyciśniętego soku. Moje dzieci oczywiście najczęściej wybierają bogatszą wersję z bitą śmietaną lub owocami. Mąż uwielbia gofry z cukrem(...)pudrem i gałką lodów. Gofry… chyba nie znam osoby, która by ich nie kochała Podstawą dobrych gofrów jest oczywiście ciasto. Dodatki są dowolne według gustu A jak przygotować dobre ciasto na gofry? Najważniejsze, aby dobrze ubić białka. Ja używam do tego celu wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium . Ubijanie białek jest nie tylko bardzo szybkie, ale też niezwykle proste

Słodkie okruszki
Dwusmakowe gofry - o smaku białej i ciemnej czekolady. 79

Gofry w dwóch smakach. Z jednej strony znajdziemy jasne ciasto z białą czekoladą, a z drugiej strony ciemne ciasto z kakao i mleczną czekoladą. Wszystko to polane polewą czekoladową. Gofry wychodzą pulchniutkie i mięciutkie lub jeżeli podpieczemy mocniej - chrupiące. Można także zrobić gofry ciemne i jasne, nie trzeba łączyć ciast, ale efekt miksowania jest naprawdę ciekawy i oryginalny. Zachęcam gorąco(...)wypróbowania tego nowego przepisu :-) Te kupne wafle mogą się schować ;-) Nawet nad morzem nie dostaniecie tak smacznych gofrów. Doszły mnie też pytania o gofrownicę, gdy wrzuciłam jedno z poniższych zdjęć na Facebooka - co to za model tak pięknie wypieka, jaka moc itp. Do wykonania gofrów użyłam gofrownicy marki Breville i o niej także będzie dzisiaj kilka słów :-) Dwusmakowe gofry

Poezja Smaków - blog kulinarny
Gofry bezglutenowe 107

Gofry bezglutenowe No i wreszcie mam… upragniona i wymarzona gofrownica wreszcie zagościła w mojej kuchni. Na pierwszy strzał nie mogło pójść nic innego, jak gofry bezglutenowe . Sam bezglutenowcem nie jestem, ale obserwuje mnie wiele osób niespożywających glutenu. Postanowiłem więc zrobić w ich stronę ukłon i przygotować bezglutenową wersję wspaniałego śniadania lub deseru. Gofry większości kojarzą się z czymś niezbyt(...)zdrowym i grzesznym, ale dzisiejszym przepisem chciałbym Wam pokazać, że gofry mogą być wartościowym i zdrowym śniadaniem, a nie tylko tuczącym deserem. Z czym jeść gofry? Ja zaserwowałem sobie na śniadanie bezglutenowe gofry z truskawkami i syropem klonowym. Świetnie spisze się również wegańska bita śmietana , a nawet cieciorella . Tak na prawdę nie ma ograniczeń. Co lubisz to zarzuć na gofry

Blendman
Gofry czekoladowe z owocami 75

Gofrownica powinna znaleźć się w każdym domu, gdyż jest ona niezwykle użytecznym urządzeniem Gofry czekoladowe z owocami Gofry na śniadanie nie są niczym niezwykłym. Kubek kawy i wypasiony gofr są jak znalazł na dobry początek dnia Często robię gofry w wersji standardowej, czyli bez czekolady. Najczęściej kiedy nachodzi mnie chandra na „coś słodkiego”. Są szybkie w wykonaniu(...)przez minutę. Następnie należy dodać schłodzone masło oraz rozpuszczoną czekoladę, cały czas ubijając ciasto. W osobnej misce ubijamy na sztywno białka. Ubite białka delikatnie dodajemy do masy mieszając łyżką. Gofry pieczemy przez od 8 do 9 minut. Podajemy z ubitą na sztywno śmietaną kremówką oraz owocami. Gofry czekoladowe z owocami Smacznego! Gofry czekoladowe z owocami W trakcie smażenia gofrów dobrze

mecooks
Chrupiące gofry jak z budki 61612

Zamarzyły mi się gofry, takie jak pamiętam z dzieciństwa.Wiele stron i blogów przeszukałam zanim znalazłam ten właściwy, na blogu Modern Taste . Gofry wyszły chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Dokładnie takie, jakie można kupić w budkach z goframi :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 szczypty soli(...)cukier puder bita śmietana sos toffi i czekoladowy świeże owoce owoce z puszki CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Ważne: Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów może różnić się od tego podanego w przepisie. Dobrze jest na początek przygotować próbnego gofra, aby sprawdzić jej moc. Gofry powinny być chrupiące i lekko zarumienione z zewnątrz oraz mięciutkie

My Culinary Art
Gofry bez proszku do pieczenia - rodzinne gotowanie 69

GOFRY Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family(...)słodkości i różne śliczności oto składniki do stworzenia idealnych dzieeeeeeeeee…..eee hola hola to nie ta bajka….. ale tekst w sam raz   więc…. To składniki do stworzenia idealnych gofrów dla małego łasucha. Gofry kocha każdy. Ich odmian jest bardzo wiele, że sama nie umiem tego wszystkiego zliczyć. Robi się ja na wszelkiego rodzaju rozmaite sposoby. Jestem przekonana, że zaspokoją

ClauditteMissCooking
Chrupiące gofry z bitą śmietaną i truskawkami 138

Chrupiące gofry z bitą śmietaną i truskawkami... Złociste, chrupiące gofry przykryte śmietankową pierzynką. Ozdobione słodkimi truskawkami. Pyszne wspomnienie wakacji nad morzem. Kto ma ochotę na gofra? Zapraszam na słodki poczęstunek! Składniki: 3 szklanki (750 ml) mąki pszennej; 3/4 szklanki (187,5 ml) białego cukru; Opakowanie cukru wanilinowego (16g); 4 jaja; 200 ml mleka; 200 ml zimnej wody (może być(...)posmarowaną odrobiną oleju gofrownicę i piec przez 5 minut, nie otwierając przed upływem tego czasu pokrywy gofrownicy. Śmietanę ubić. Truskawki pokroić w plastry i zasypać 3 łyżkami cukrem. Przestudzone gofry podawać z bitą śmietaną i truskawkami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanej porcji wychodzi około 12 - 14 chrupiących gofrów. Gofrownicę należy dobrze rozgrzać, i przed nałożeniem każdej porcji ciasta smarować

Gospodyni Miejska
Gofry jabłkowe a’la szarlotka 7

gofry są chyba zawsze mile widziane w każdym domu! W naszym na pewno! Dziś mam dla Was prosty przepis na gofry, które w smaku przypominają trochę racuchy, a trochę pyszne ciasto. Gofry jabłkowe a’la szarlotka to pyszna propozycja, która sprawdzi się jako deser, śniadanie, czy kolacja. Wspaniale wpisują się w jesienny klimat! Zasmakują także dzieciom więc polecam(...)również najmłodszym. Osoby z insulinoopornością także mogą pozwolić sobie od czasu do czasu a takie smakołyki, ponieważ te gofry mają niski ładunek glikemiczny. Serdecznie zapraszam do skorzystania z prostego przepisu! Składniki (20 sztuk – serduszek): 2 jajka, 200g jogurtu greckiego, 1 średnie jabłko, szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej, łyżeczka sody oczyszczonej, łyżeczka cynamonu cejlońskiego, 1/4 szklanki oleju rzepakowego + odrobina do natłuszczenia

Natka Pietruszki
Gofry jabłkowe a’la szarlotka 7

gofry są chyba zawsze mile widziane w każdym domu! W naszym na pewno! Dziś mam dla Was prosty przepis na gofry, które w smaku przypominają trochę racuchy, a trochę pyszne ciasto. Gofry jabłkowe a’la szarlotka to pyszna propozycja, która sprawdzi się jako deser, śniadanie, czy kolacja. Wspaniale wpisują się w jesienny klimat! Zasmakują także dzieciom więc polecam(...)również najmłodszym. Osoby z insulinoopornością także mogą pozwolić sobie od czasu do czasu a takie smakołyki, ponieważ te gofry mają niski ładunek glikemiczny. Serdecznie zapraszam do skorzystania z prostego przepisu! Składniki (20 sztuk – serduszek): 2 jajka, 200g jogurtu greckiego, 1 średnie jabłko, szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej, łyżeczka sody oczyszczonej, łyżeczka cynamonu cejlońskiego, 1/4 szklanki oleju rzepakowego + odrobina do natłuszczenia

Natka Pietruszki