Puszyste gofry na maślance

Puszyste gofry na maślance

Puszyste gofry na maślance

Przepis na : śniadanie

Kto powiedział, że gofry muszą być nudne? Ja uwielbiam te chrupiące i jednocześnie puszyste w środku i z mnóstwem pysznych dodatków, które można według uznania wykładać na nasze domowe wypieki.  Bardzo istotną rolę w wypiekaniu gofrów odgrywa gofrownica. Ważne aby miała dużą moc, wtedy gofry wychodzą chrupiące i nie są gumiaste :) Składniki (na 25 małych lub ok 14 dużych gofrów): 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki maślanki naturalnej szczypta soli 2 jajka (oddzielnie  żółtka i białka) szczypta sol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ChilliJemy

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...