Przepis na : śniadanie
Kto powiedział, że gofry muszą być nudne? Ja uwielbiam te chrupiące i jednocześnie puszyste w środku i z mnóstwem pysznych dodatków, które można według uznania wykładać na nasze domowe wypieki. Bardzo istotną rolę w wypiekaniu gofrów odgrywa gofrownica. Ważne aby miała dużą moc, wtedy gofry wychodzą chrupiące i nie są gumiaste :) Składniki (na 25 małych lub ok 14 dużych gofrów): 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki maślanki naturalnej szczypta soli 2 jajka (oddzielnie żółtka i białka) szczypta sol... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...