Przepis na : śniadanie
SKŁADNIKI: ( 1 porcja ) 202 kcal 2 jajka łyżeczka musztardy pół łyżeczki curry łyżeczka majonezu sól i pieprz WYKONANIE: 1. Jajka ugotować na twardo, ok 10 min. Ostudzić i obrać. 2. Jajka przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć żółtka. 3. Żółtka rozgnieść wraz z musztardą, curry i majonezem. Doprawić solą i pieprzem do smaku. 4. Połówki jajek wypełnić farszem. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU: Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...