Chińszczyzna z ryżem basmati

Chińszczyzna z ryżem basmati

Chińszczyzna z ryżem basmati

Przepis na : obiad

Ryż – ziarna, które podbiły świat. Jada go na co dzień połowa ludzkości. W mojej kuchni najczęściej używam ryżu jaśminowego, ale nie tylko. Ostatnio, za sprawą mojej Mamy (dziękuję Mamuś za sugestię) zadomowił się ryż basmati. Basmati – ze względu na śnieżnobiałe, delikatne, smukłe ziarna i wyrazisty orzechowy aromat (basmati znaczy pachnący) nosi miano „księcia ryżu”. Rośnie w Indiach i Pakistanie u podnóży Himalajów. Podczas gotowania ziarna pęcznieją tylko wzdłuż, robią się niezwykle długie, cienkie i sypki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, mięso, marynaty, chińszczyzna, sosy, papryka, seler naciowy, seler, imbir, ryby, stir fry, piersi, pierś, ryba, udka , kurczak, pilaw, ryż po chińsku, mięso duszone, obiad, ryż smażony, ryż z warzywami, sos do ryżu, warzywa na patelnie, sos do kurczaka, dania chińskie, kurczak z czosnkiem, kurczak z ryżem, pierś w marynacie, kurczak z papryką

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.