zdjęcia i w ten oto sposób został niekwestionowanym bohaterem domu! :DDD (P.s. Teraz znowu zgrywam zdjęcia natychmiast po "sesji" - mam nauczkę). W tym roku tematem przewodnim przyjęcia była bajka "Kraina Lodu"... Przygotowałam tort w pięknym lodowym kolorze, przedstawiający główną bohaterkę Elsę oraz Olafa. Pomysł na tort zaczerpnęłam z tej strony. Wszystkie słodkości i dekoracje zrobiłam w tej samej tonacji(...)part II :D Widok z lotu ptaka, cd. Jakby komuś było mało :D Tort. Było już zdjęcie tortu?!! Ostatnie ujęcie. No dobra - nie ostatnie, ale na dziś już dość Krainy Lodu, Elsy, Olafa i jego nosów :DDD To by było na tyle, moi Kochani :) Podejrzewam, że w styczniu czeka Was powtórka z rozrywki, oczywiście z urodzin Adasia... Zapraszam Was więc
Słodko-Słony Świat Ilonykrajobrazy, kwiatki, świetna kuchnia, trunki najróżniejszych rodzajów z winem na czele, istna sielanka… ZARAZA, gdyby tylko nie te potwory! Zatem i dla Geralta znalazło się miejsce w tej cudownej krainie rządzonej przez księżną Annę Henriettę, z tym, że Wiedźminowi przypadło w udziale śledzenie zagadkowych morderstw, siejących niepokój w tej idyllicznej atmosferze. Dodatek oferuje ciekawe misje, całkowicie przedesignowany interfejs(...)sól oraz majeranek. Do receptury dodaliśmy kilka naszych trików, które sprawią, że pasztet będzie aromatyczny i aksamitny. Podaliśmy go z sosem żurawinowo-winnym, gdyż jak sama nazwa dodatki mówi, kraina Toussaint słynnie ze wspaniałych win, więc nie mogliśmy pominąć tego trunku w przepisie. Nie ukrywamy, że pasztet jest bardzo pracochłonny i dość drogi – jednak rezultaty są na tyle zadowalające
Nerds Kitchenlutego zakończyła się druga edycja zorganizowanej przeze mnie akcji z miodem naturalnym w roli głównej "W krainie miodem płynącej...". Czekałam do tej pory z podsumowaniem, by zapominalscy mogli uzupełnić banerki na swoich stronach. W Mikserze Kulinarnym, do którego akcja zawitała po raz drugi zgłosiliście 28 przepisów, z czego zaakceptowałam 27 (u jednego z blogerów zabrakło banerka i mimo pisania prywatnej(...)pyszne śniadanie Tarta z ricottą i cukinią w miodzie Zimowa tarta z burakami na spodzie ze słoncznikiem Smażone Banany z Migdałami Zielony koktajl 27 przepisów zebranych w akcji W krainie miodem płynącej - edycja 2 --------- I wpisy zgłoszone na Durszlaku: Sałatka z wedzonym pstrągiem i pomarańczą autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Roladki z kurczaka z figami w sosie
Weekendy w domu i ogrodzienapojem na świecie. Najwięcej piwa żłopią Czesi, Niemcy, Austriacy, Irlandczycy i Polacy. Tak, tak, jesteśmy w czołówce. Pierwsze wzmianki na temat produkcji jakże smakowitego trunku wywodzą się ze starożytnej krainy zwanej Mezopotamią i sięga 4000 lat p.n.e. W sumie nic dziwnego, że na obecnym Bliskim Wschodzie piwo miało swe początki albowiem gdyż ponieważ uważa się, że na terenach tejże krainy
Right Behind The Kitchenoczywiście nie do podrobienia, znakomity Johny Deep! Idealnie nadaje się to tego typu roli, zresztą znamy go jako Jacka Sparrow'a z "Piratów z Karaibów", występował w "Alicji z Krainy Czarów" czy w najnowszej produkcji Disney'a, "Tajemnice Lasu". Deep jest wprost stworzony do takich ról! Polecam ten obraz do oglądania całą rodziną. Bo nie tylko dzieci(...)ról. Jego filmową towarzyszką zbrodni jest Pani Lovett, czyli Helena Bohnam Carter, którą pewnie pamiętacie z roli w "Harry'm Potterze" jako Bellatrix Lestrange czy też z "Alicji w Krainie Czarów" (również w reżyserii Burtona), gdzie wcieliła się w postać Czerwonej Królowej. Idąc etapem filmów kulinarnych, zagrała Joan Potter, czyli przybraną matkę Nigela Slater'a. Todd trafia
W kuchni Karmel-itkinajczęściej przychodzą nam na myśl wnętrza inspirowane kulturą Japonii, Chin lub Indii - trzy sztandary Orientu, zupełnie od siebie odmienne ale pełne uroku i szlachetności, bogactwa i przepychu rodem z krainy Bollywood... Już w progu Centrum wita nas pięknymi bajkowymi intensywnymi kolorami a wchodząc dalej nie będziecie mieli ochoty opuścić tego miejsca Takimi oto słowami Centrum zachęca(...)odwiedzin......"Świątynie Świata – tajemnicze „miejsce mocy” w samym sercu Lublina, gdzie skosztujesz luksusów dla ciała oraz odnowy dla ducha. Zabierzemy Cię do krainy tysiąca i jednej nocy, dziewięciu smoków, kwitnącej wiśni, buddów i tygrysa..."A co nam oferują?! Bardzo duży i bogaty pakiet usług...Poznacie filozofie wschodu, masaże i rytuały orientu popijając aromatyczne indyjskie herbatki przy dźwiękach
NaKońcuJęzykaTapioka. Do tej pory tajemnicza i nieznana mi pozycja w kulinarnym asortymencie.Jednak już ją poznałam. W smaku niedawno, na spotkaniu z blogerką Kasią(W Krainie Smaku), kiedy to uraczyła mnie kisielem o smaku czarnego Frugo.Właśnie z owej tapioki ten kisiel był.Dziś zapoznałam się z nią jeszcze dokładniej. Odkryłam jej zachowania podczas obróbki,sprawdziłam jak się z nią obchodzić(...)kokosowym mleczku, podany z musem z banana. Od tej chwili to mój ulubiony deser, a tapioka zagości w mojej kuchni na stałe. KOKOSOWY PUDDING Z TAPIOKI. (inspiracja: W Krainie Smaku pomysł na smak i formę; wykonanie: autorskie;) na 2 osoby 400 ml mleczka kokosowego (jedna puszka) 100 ml przegotowanej wody 3 pełne łyżki kuleczek tapioki 3-4 łyżki cukru pudru
W kuchni Karmel-itkimłode, jeszcze „nieotwarte”, stąd nazwa pochwiaki. Duże, rozwinięte już grzyby, porastające słomę ryżową, często mylone są z trującymi death cap (czapki śmierci), dlatego nie polecamy podczas podróży do Krainy Uśmiechu porwać się na zbiory dziko rosnących Hed Faang. Te w puszce poddane już zostały obróbce termicznej, dlatego nie trzeba ich gotować, a jedynie podgrzać. Swoje zastosowanie znajdą w potrawach typu
ClauditteMissCookingWspółpraca ze sklepem Bio-Kraina dała mi możliwość poznania kilka nowych dla mnie wariantów zdrowych słodyczy. Pomyślałam, że być może zastanawiacie albo będzie zastanawiać się nad kupnem owych produktów, także poniższa recenzja będzie mogła Wam w tym pomóc :) Znajdziecie tu opinie na temat energetycznego batonika, wegańskiej gorzkiej czekolady, a także nieco innych sezamków :) Baton z orzechami brazylijskimi daktyle
Zdrowie na języku :Pmagicznej atmosfery, którą z wiekiem, najbardziej odczuwam wchodząc do bogato ozdobionych centrów handlowych... Od zawsze jednak cechował mnie sentymentalizm więc powoli i moje mieszkanie zmieniam w migoczącą lampkami krainę. Zaczynam też myśleć o tym, co dzięki mnie pojawi się w tym roku pod choinką. Dawanie to najmilsza część tego zimowego okresu! W związku z tym mam dla was propozycję. Może
Gawron w rosoleTajlandia zwana także Krainą Uśmiechu kojarzy się z gorącym klimatem, rajskimi plażami i pysznym jedzeniem. Niedawno wróciłam z 3-tygodniowej wyprawy do tego pięknego kraju, gdzie miałam okazję osobiście spróbować słynnych tajskich przysmaków i przekonać się, czy rzeczywiście są takie pyszne i takie pikantne, jak je opisują ;) Jeśli jesteście ciekawi co i jak jada się w Tajlandii-zapraszam do lektury
Zawsze głodna!wszelkie skrawki grzybni pozostałe po obieraniu grzybów wyrzucała w tamto miejsce ogrodu. Oczywiście nie licząc wszędobylskich purchawek i muchomorów, dzięki którym nasz ogród wygląda jak sceneria do "Alicji w Krainie Czarów". Dzięki mikoryzowaniu , które przeprowadziliśmy jakiś czas temu, pojawiło się więcej rodzajów grzybów, a te jadalne jakby dostały kopa. Są wielkie i zdrowe, a ponieważ jest już dość chłodno
les mirabellesUwielbiali je bez wyjątku wszyscy wrocławianie. W jednej z popularnych w drugiej połowie XIX w. we Wrocławiu piosenek (Morgenrot, leuchtest mir zum druhen Tod) śpiewano: Ach, śląska ziemio, śląska kraino Dla nas Tyś jedyną, tą jedyną Ach śląskie góry i śląskie doliny… Lecz ponadto w życiu cenimy Co dzień Streuselkuchen smak” Przepis na ciasto z kruszonką z Ziemi Kłodzkiej znajduje
Passions hobbies lifepotwierdza to, jak bardzo przeciwieństwa się przyciągają. Takich kontrastów kulinarnych szukam zawsze z nadzieją, że odkryję coś nowego i zaskakującego. Jakże cudowną więc było dla mnie niespodzianką, gdy w krainie lodów odkryłam nie tylko nowy smak, ale i całkiem poważną konkurencję do ukochanej tarty cytrynowej. Lody Lemon Pie , nowość od Carte d'Or to doskonała lodowa wersja klasycznej tarty
KUCHARNIACzerwony smok, żonkil, podwójna harfa i... por! To narodowe symbole Walii. Od czasu rządów dynastii Tudorów por jest ważnym elementem tej małej krainy. To także składnik wielu potraw kuchni walijskiej. Dziś wieczorem Walijczycy rozegrają mecz o półfinał Euro 2016. Z tej okazji proponuję zapiekane pory w towarzystwie młodych ziemniaków i kurczaka. Składniki 250 g piersi z kurczaka 2 pory
My Chcemy Jeść